4 съвета как да спестите пари на почивка

4 СЕПТЕМВРИ 2019

Все си казвате, че догодина ще се постараете почивката да е по-икономична и все не се получава, нали? Има ли магическа формула, според която да прекарате отпуската си отлично, но да не бъдете на червено в края ѝ? Ние можем да помогнем с няколко съвета.

Как да пътувате по-евтино

  • Нискотарифни авиокомпании. Преглеждайте офертите им редовно. Най-добрите предложения се изчерпват бързо, така че следете какво ново се появява при тях и го грабнете при първа възможност.
  • Отиване и връщане. Това важи както за самолет, така и за автобус, и за влак. Непременно вземете опция с отиване и връщане, тъй като за нея всички превозвачи имат добра отстъпка;
  • Споделено пътуване. Включете се в някоя от групите за такъв тип пътуване. Ако ще шофирате и имате свободни места в колата, обявете ги. Ако качите някой спътник, ще спестите от парите за бензин. Ако пък нямате собствен транспорт, следете за обявите, публикувани в групите. Може някой да пътува точно до желаната от вас дестинация и да ви откара евтино и комфортно.

Как да резервите предварително място за живеене

Никога не оставяйте резервациите за последния момент. Следете сайтовете за сравняване на хотелски  оферти, както и различни платформи за онлайн обяви за квартири. Нерядко излизат отлични възможности, но ако оставите проучването си в последния момент, твърде възможно е някой да ви е изпреварил и само по-скъпите стаи да са свободни. Ако обаче планирате всичко поне месец – два по-рано, ще можете спокойно да разгледате условията, снимките на мястото и да прецените кои цени ви устройват най-добре.

Защо трябва предварително да си планираме маршрута

Доста от културните забележителности имат такса за вход. Оставете си време, за да начертаете маршрута си и да проучите кое колко струва. Имайте предвид, че някои от забележителностите имат един ден в месеца, който е безплатен за посетители. Ако съвпадне с вашата почивка, използвайте го.

Много от чуждестранните градове предлагат също пакетни билети за пътуване с такси за вход с отстъпка. Проучете дали вашата дестинация предлага подобна услуга.

Как да си направите преценка на разходите за храна

Топ центърът на туристическите дестинации обикновено е изпълнен с ресторанти. Не се притеснявайте обаче да излезете малко в страни от него и да потърсите допълнителни възможности. В малките улички нерядко ще се натъкнете на прекрасни находки с местна кухня и по-приемливи цени. Може да проучите това в различни туристически форуми.

Какво ни предлагат от Кеш Кредит

С малко повече дисциплина и добро финансово планиране няма невъзможни за изпълнение планове. Ако вече си представяте идеалната почивка и дори сте набелязали маршрутите за малки екскурзии в района, не губете време, а планирайте всичко подробно. Ако пък малко не ви достига за планирания икономичен бюджет, не се колебайте да се обърнете за съдействие към нас. CashCredit е верен съюзник в мисията „идеална почивка“.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.