Спешен кредит или заем от приятел

07 МАРТ 2018

Това е изначален въпрос винаги, когато стигнем до момент, в който имаме сериозна нужда от бързи пари за определена цел. Също толкова е важен въпросът и до каква степен имаме доверие на своите познати, дали те имат доверие на нас, както и дали бихме могли да изберем точната институция, от чиито финансови услуги да се възползваме.

Когато поставите на везната на преценката на какво да се доверите – на помощ от приятел или на истински бърз заем от банкова или небанкова институция, трябва да бъдете пресметливи и най-важното – крайно отговорни.

За съжаление, понякога в живота се случват неизбежни ситуации, при които всеки би могъл да има нужда от допълнителни средства, с които не разполага в дадения момент. Тогава идеите в главата на човек започват да се влияят най-вече от опита ви – този и на ваши познати. В случай, че се притеснявате да искате пари назаем от близки хора, по-добре да прескочите този вариант и да се насочите към официален кредитор за вашите извънредни нужди.

Разбира се и двата варианта имат своите предимства и недостатъци, като е добре преди да вземете решение да помислите за всеки един от тях доста добре.

Предимствата на заем от приятел и тези на бързия кредит

  • Когато разчитате на финансова подкрепа на приятел, можете да бъдете спокойни, че няма да ви бъдат начислявани излишни лихви, нито такси, които да утежнят допълнително ситуацията ви;
  • Тук липсва и формалният притеснителен момент, който бихте могли да изпитвате, ако не сте свикнали да се възползвате от подобни услуги;
  • Друго предимство в такава ситуация е, че едва ли ще ви се наложи да се занимавате с документи, подписи и други изисквания.

От друга страна, когато получавате финансова подкрепа от официално учреждение, със сигурност ще можете да се радвате на лоялност и етично отношение, особено ако сте попаднали на правилното място. Добрата кредитна институция ще ви осигури нужното спокойствие и най-вече яснота при връщането на получената сума. Друго предимство е, че няма как да навредите на отношението си с лични приятели – фактор, който при другата ситуация е доста рискован и е източник на сериозни притеснения.

Недостатъците

Когато заемате пари от приятел е възможно да се натоварите с излишно напрежение и то на чисто емоционално ниво. Близките ви хора биха ви разбрали във всяка ситуация, но в крайна сметка на финансовата подкрепа трябва да бъде гледано сериозно. Всеки от вас държи да бъде напълно изряден и да не натоварва със собствените си парични проблеми други хора, особено приятелите си. В тази ситуация, заемът от близък би могъл да се окаже капан, ако не успявате да върнете заетата ви сума пари.

Недостатъците при получаването на бърз кредит от институция биха могли да бъдат свързани с връщането на парите или с нелоялно отношение. Това притеснение обаче, се изпарява в случаите, при които се обръщате към услугите на съвсем професионална компания, която да се отнесе към вас достатъчно експертно и да ви обясни всички подробности на услугата. Така няма да се стига до излишни такси или лихви при евентуалното ви забавяне във връщането на получената сума.

Колко време би отнело отпускането на бърз кредит? В повечето случаи едва ли ще се наложи да чакате твърде дълго. За щастие добрите компании залагат не само на качеството на услугата и подробните разяснения за клиентите си, но и на бързината. Причината е, че щом се е наложило да се възползвате на подобни възможности, най-вероятно бързате доста.

При нас в Cash Credit можете да постигнете съвсем навременни резултати, тъй като всеки бърз заем може да бъде на разположение за 6 минути. За това абсолютно и рекордно кратко време можете да получите известие чрез sms дали сте одобрени за желаната от вас сума. Това, включително перфектното отношение, което получавате от нашите служители на място в офиса или по телефона, е една от успешните крачки към бързото решаване на финансовите ви проблеми, независимо тяхното естество.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.

Благодарим ти, че се свърза с нас! С какво можем да сме полезни?