За какво да внимаваме, когато спешно ни трябва заем онлайн

30 ЮНИ 2018

Имате нужда от бърз кредит и желаете да откриете най-добрите условия, които пазарът предлага? Колебаете се на кого да се доверите, защото сте чували безброй нелицеприятни истории за лихвари и други незаконни и полузаконни компании, които притесняват всячески клиентите си?

В тази статия ние от Кеш Кредит ще опишем някои инструкции за това как да направите най-мъдрия избор при нужда от онлайн кредит.

За какво да внимаваме и какво да четем

Един от масовите проблеми, които са бич за родното онлайн кредитиране, са хората, които не четат общите условия. Те не четат при какви условия се отпуска един кредит и така задълбочават финансовата си зависимост, правейки прибързан избор.

По този начин не просто влошават собственото си състояние, а на по-късен етап това влияе и на целия легален кредитен пазар в България. Резонно потребителите започват да демонизират кредитните организации, които всъщност изпълняват социална функция, осигурявайки извънредно финансиране за семейства, изпаднали в непредвидена ситуация.

Ето няколко бързи съвета, които при спазване ще ви гарантират спокойствие:

  • Винаги, винаги, винаги четете условията, а ако не ги разбирате, помолете да ви бъдат разяснени, включително и с подходящ пример за сходен с вашия казус;
  • Проверете за мнения за съответната финансова организация в Интернет, за да знаете не как тя вижда себе си, а как потребителите ѝ я оценяват;
  • Вземете толкова, колкото можете да върнете;
  • Имайте план Б за погасяването на вашия бърз кредит – всичко се случва;
  • Сравнете условията на различните кредитори, за да сте сигурни, че правите най-добрия избор – напишете си домашното;
  • Не вземайте пари назаем от лихвари – това е незаконно и никога не води до нищо добро за кредитополучателите;
  • Проверете дали кредиторът е регулиран от БНБ посредством лиценз за микрофинансиране, ако такъв отсъства – не вземайте пари от тези хора.

Как да се предпазим от измамници, предлагащи бързи кредити

Има няколко прости правила, ако искате да се предпазите от финансови измами при нужда от пари на заем.

Ако е твърде хубаво, за да е истина, то вероятно не е

Ако всичко е прекалено хубаво, за да представлява истина, то има огромна вероятност това да е измама. Не забравяйте, че и кредиторът трябва да печели, ако не виждате как печели той, то тогава имате повод за притеснение.

Не използвайте заложни къщи и лихвари

Срещали ли сте щастливец, взел пари от лихвари или заложна къща? Ние не сме. Не наливайте вода в мелницата на организираната престъпност и не ставайте жертва на тези финансови спекуланти.

Проверете компанията

Познавате ли своя кредитор? Доверяват ли му се много хора? Какви са отзивите за отношението му към клиентите? Отговорите на тези въпроси ще изградят доверие или ще ви откажат от кандидатстването за кредит от него.

Ако държите на удобство и доверен партньор при нужда от спешни пари – изберете позната и лоялна компания като CashCredit, защото е излишно да казваме, че сме най-добрите в бранша, когато можете да го проверите и сами.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.