Бързи кредити с лошо ЦКР

1 ОКТОМВРИ 2018

При тегленето на заем от огромно значение е вашето ЦКР. Това е съкращение от “Централен кредитен регистър”, а изразът “лошо ЦКР” се използва малко неправилно, за да обобщи лоша оценка за вас в Централния регистър или казано с други думи, лоша кредитна история.

Обикновено, веднъж попаднал в подобен списък, човек може да остане в него за няколко години, а единственият вариант пред него, в случай на нужда от бърз заем, се оказва възможността да изтегли бърз заем от небанкова финансова институция.

Тези институции също имат достъп до ЦКР, защото са лицензирани институции в сферата на финансирането, но те не обръщат чак такова внимание на вашата история. В някои случаи те всъщност не обръщат абсолютно никакво внимание.

Бързото финансиране се характеризира с по-висока лихва. Фирмите работят единствено с частни лица, в изключително редки случаи с юридически. Въпреки мнението, което битува сред обществеността за този тип дружества, има компании, които са изключително лоялни и коректни, изграждайки доста стабилна репутация.


Кои отпуска финансиране при лошо ЦКР?

Обикновено, когато човек има лошо ЦКР, тегленето дори и на малки суми може да бъде много сериозно предизвикателство, а в някои случаи – почти невъзможно.

При нужда в подобен случай най-често се налага да се потърси финансиране в някоя от компаниите от небанковия сектор, които предлагат по-малки или по-големи суми за по-кратки или по-големи срокове.

Те имат, разбира се, както своите предимства, така и недостатъци. Въпросът е, че за човек понякога няма алтернатива. Интересното е това, че тези компании все повече работят по своята репутация. В резултат, днес има хора, които дори предпочитат да теглят заеми от подобни фирми, защото в тях се работи много гъвкаво и изключително бързо.


Какви негативи крие това за вас?

Ако си отваряте очите за условията, при които теглите пари, не би трябвало да има никакви проблеми за вас по отношение на условията. Въпросът е да се спрете на подходящата компания, която ще ви предложи точно това, от което се нуждаете. Огледайте се за фирми с по-сериозна репутация, които никога няма да ви подведат или да ви заблудят.

Макар че некоректни компании все още съществуват, тенденцията е те да изчезнат напълно от пазара. Прозрачността и възможността да се търсят различни решения онлайн, направи работата на некоректните фирми много трудна и накара хората открито да обсъждат тези проблеми.

Основните рискове за потребителите произлизат от това, че понякога условията са леко завоалирани, а някои по-важни моменти се изписват с дребен шрифт най-долу.

За да се избегне това, законът за потребителските кредити задължи фирмите да издават един лист с всички условия по заема изписани на него. Недостатъкът е това, че се отнася единствено за суми, които са в размера на минималната работна заплата.

Каква е ролята на консултантите?

Някои от компаниите (тук можем да дадем пример с Cashcredit) разполагат със собствени кредитни консултанти, които ще ви помогнат да поговорите със специалист, който да ви насочи към най-подходящия за вас продукт.

Неговата роля е да не допуска да се насочите към погрешен продукт и така ви спестява всички възможни рискове, които могат да произлязат от непознаването на този продукт. Тяхната роля е:

  1. да отговорят на вашите въпроси;
  2. да изслушат вашите притеснения;
  3. да ви ориентират в правилната посока;
  4. да ви запознаят с есенцията на тази услуга.

Какви са последствията, ако имате лошо ЦКР?

Обикновено небанковите финансови институции няма да ви откажат пари заради това, че имате лошо ЦКР. Това обаче не означава, че ще се възползвате от същите условия като останалите потребители. Възможно е да бъдете финансирани при по-неизгодни условия, като например по-висока лихва или по-кратки срокове. Това е основният проблем, който изниква пред хората с лоша история в регистъра.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.