Имам лоша кредитна история – сега какво?

06 ФЕВРУАРИ 2018

В интензивното ежедневие, в което живеем, често се изправяме пред различни препятствия и изкушения, които изискват от нас определени финансови средства. Малките луксове, които имаме желание да си предоставим са специфичен момент, тъй като ние често взимаме емоционални решения за определени покупки. Именно те ни водят понякога до по-високи разходи, които трудно можем да си позволим.

В такива моменти ние разчитаме на парични суми от банкови или небанкови институции, които да ни помогнат да излезем от икономическата трудност, в която сме изпаднали. Разбира се, изобщо не е задължително харчовете да бъдат свързани единствено с наши дребни приумици. Понякога те се дължат и на съвсем сериозни и неотложни инвестиции, които касаят бизнеса, ежедневието, месечните сметки и здравето ни.

В случай, че и тогава изпитваме затруднения, можем да стигнем до момента, в който не успяваме да изплатим получените суми и създаваме за себе си лоша кредитна история. Тя не е просто факт, с който можем да се справим много лесно. От друга страна може да повлияе и на желанието ни да изтеглим друг допълнителен заем.

Какво всъщност представлява лошата кредитна история

Накратко казано, тя обособява в себе си цялото количество информация за вас и по-точно за заемите, от които сте се възползвали, но не сте успявали да погасите правилно. Всички закъснения или неплащания биват индексирани там, за да може да се създаде профил, относно това как се справяте с връщането на получените пари.

Този тип информация за задлъжнялост включва данни и за текущото ви кредитно състояние, просрочените активи или напълно непогасените задължения в срок от 5 години назад.

Как се получава лошото ЦКР

Ако данните, от които се състои тази информация, която се събира за вас и кредитите, от които сте се възползвали до този момент не са благоприятни, то може да ви бъде отказано отпускането на друг заем или да ви бъде поискано поръчителство за него. Така, банковата или небанкова институция си създава гаранция, че ще получи обратно предоставените пари.

По този начин, натрупаната „вредна“ за вас финансова хронология би могла да доведе до повлияване на това, дали ще ви бъде отказан или не заем. Ефект може да окаже още и размерът на получените преди това средства, както и от факта дали сте зает трудово, както и какъв е месечния ви доход.

Как се изчиства лоша кредитна история

Ако някой от вас е попадал в подобна ситуация, вероятно е наясно, че това не е особено лесен процес. Въпреки това, има начини, чрез които да успеете да постигнете положителни за вас резултати и да получите oдобрение за желания финансов продукт.

  • Можете да изчистите старите си задължения, с помощта на допълнително финансиране за погасяване от странични небанкови източници;
  • Парични суми от приятели или познати, които да ви окажат помощ в справянето със старите финансови отговорности;
  • Среща с банковия специалист, който отговаря за вашите икономически отношения със съответната институция. В  разговор с него бихте могли да коментирате проблема и да стигнете до разумно и за двете страни решение. В такъв случай, трябва да убедите специалистите, че вече не изпитвате парични трудности и бихте могли безпроблемно да се справите с дадената финансова ситуация. Това е възможно, ако докажете по-добри финансови доходи, с които да обслужвате заема си.

Във всички случаи, в които имате подобни неприятности и дилеми, е добре да се насочите към специалисти, които да ви дадат правилното решение и информация как да постъпите, за да решите бързо и лесно проблема си.

Ето защо, ние от Cash credit се стараем да осигурим не само бързи, надеждни и ефективни за вас заеми, но и да предоставим важна и ценна информация за всеки наш клиент. Така той би могъл да управлява много по-лесно и резултатно своите парични задължения и да не изпада в случай на лоша кредитна история.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.