Изненада, имате непредвидени разходи

15 МАЙ 2019

На всеки се е случвало (а най-вероятно ще се случва от време на време и в бъдеще) да се изправи пред ситуацията на неочаквано възникнал непредвиден разход. Колкото и да се стараем това никога да не се случва, много често обстоятелствата са извън нашия контрол.

Какви неочаквани задължения могат да се появят

Най-често възникващите неочаквани задължения са свързани с изненадващо големи битови сметки и нуждата от извършване на спешен и авариен ремонт. В бизнеса също могат да се случат подобни обстоятелства.

Това най-често става, когато закъснее фактура за извършена от вас покупка (например стоки и материали, които да използвате във фирмата си). В този случай разходът е непредвидим, защото не сте очаквали нещата да се развият така.

Да не забравяме и онзи вечен проблем, който се е случвал на почти всеки човек - да изпита нужда от спешна стоматологична помощ.  

Как да не влизаме в състояние на паника, заради непредвидени разходи

Важно е да не губим самообладание и да не изпадаме в състояние на паника, защото стресът със сигурност е много по-вреден, отколкото могат да са последствията от неочакваните харчове. Ето какво може да се направи в случая:

 • Винаги имайте предвидена буферна сума, която да използвате в непредвидени ситуации;
 • Опитвайте се предвиждате неочакваните разходи. Ако се замислите малко, в 90% от случаите те не са чак толкова неочаквани;
 • Използвайте кредитна карта. Това е вариант, който ще ви позволи да се простирате в случай на спешна нужда малко над възможностите си;
 • Опитайте се да договорите разсрочване на задължението, за да имате време да реорганизирате харчовете си;
 • Ако нищо не проработи, използвайте бърз кредит от добре подбрана фирма.

Защо чувството е винаги неприятно

Със сигурност винаги е много неприятно да се изправите срещу внезапен разход, защото човешкият мозък е създаден така, че да търси баланс, статичност, повтарящи се обстоятелства и обича да работи в предвидими ситуации.

Важното в случая е да повярвате, че това положение е временно и скоро всичко ще приключи. При всички положения, след като стресът премине, ще се почувствате по-добре, отколкото дори и преди това. Нали си спомняте онова чувство на превъзмогнати трудности?

Какво ни предлагат от Кеш Кредит

CashCredit ни препоръчва да не се колебаем и при нужда от пари да се обръщаме към тях. Компанията предлага най-добрите условия за бърз кредит в страната, а именно:

 • отговор до 6 минути;
 • сума до 4000 лева;
 • възможност за разсрочено погасяване;
 • срок до 24 месеца;
 • гъвкав погасителен план;
 • минимална лихва.
Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.