Как да изкараме много пари

Ако смятате, че е крайно време да минете на следващото ниво и да повишите стандарта си на живот, трябва да вземете мерки. Никой няма да се погрижи за вашето финансово състояние вместо вас. Как да повишите доходите си?

Ние ще ви помогнем с няколко съвета. От вас зависи колко успешно ще ги реализирате и дали наистина ще изкарате много пари.

Образование

Да започнем от базата. Да, някои хора правят бизнес от нулата без нужното образование или опит, но това са единици. Ако имате дългосрочни планове за развитие, е важно да получите необходимата квалификация. Висше образование, курсове за надграждане на компетенциите и различни специализации ще ви дадат много повече възможности и по-широко поле за развитие. Инвестирайте в себе си, защото тази инвестиция е един от най-надеждните пътища към изкарването на пари.

Бизнес, работа, или?

Начините за изкарване на пари се свеждат до няколко основни типа:

  1. Работа за себе си: Обикновено хората, които взимаме за пример и на които искаме да приличаме, са предприемачи и имат собствен бизнес. Дали това е начинът за изкарване на много пари? Възможно е, но проработва едва при 5% от хората. Управляването на собствен бизнес е сложно, изисква време и сериозни инвестиции.
  2. Работа за някого: Дори и да имате бизнес планове в началото обикновено се налага да работите за някого. Така навлизате в сферата и да я опознавате. Дори и да планирате собствена предприемаческа дейност много по-голяма е вероятността за успех, ако вече имате достатъчен опит в съответния бранш. Мнозинството служители обаче така и не намират мотивация или възможност да започнат самостоятелно начинание. Важно е да знаете, че най-важното за изкарването на по-високи доходи, дори и при работа за друг, е да не спирате да се развивате. Търсете начини да увеличите ефективността си и не спирайте да добавяте компетенции към CV-то си. Така можете да очаквате повишаване на приходите си и намиране на по-перспективна позиция.
  3. Инвестиции: Има начини за изкарване на пари, които могат да се случват и паралелно с каквато и да е друга ваша работа. Един от тях е инвестирането. Можете да инвестирате във фондове, в бизнеси, в активи. Ако далновидно прецените инвестициите си, в перспектива те могат да доведат до изкарване на отличен страничен доход. Това е така наречения пасивен доход: парите носят допълнителни пари. Без инвестиране обаче изкарването на подобни приходи е невъзможно. Важно е и да имате търпение – дългосрочните инвестиции се отплащат най-добре.

Онлайн приключения

Заинтригувани сте от възможностите за изкарване на пари чрез интернет и социалните медии? Това е поле, чийто потенциал се разширява с всяка година. Непрестанното се увеличава времето, прекарано от хората пред електронните устройства и ръстът на онлайн търговията е голям. Ще ви дадем няколко идеи за реализиране на печалба от вкъщи. За всяка от тях обаче трябва подготовка, непрестанно самоусъвършенстване и адаптиране на уменията към многото променящи се обстоятелства:

  • Дропшипинг. Това е вид търговия, при който вие сте посредник и продавате много стоки, които нямате в наличност. Правите си сайт на някоя от популярните платформи (например Shopify), избирате си стоки, налични на едро при някой друг производител (AliExpress, Amazon и др.), качвате ги в каталога си с определена надценка и ги обявявате за продажба. При евентуална поръчка производителят ги праща с куриер директно на клиентите, а вие получавате плащането и задържате разликата в цената. Плюсът е, че можете да започнете изкарването на дивиденти почти без начален капитал, както и да продавате много стоки от цял свят. Минусът е, че нямате контрол над качеството на продуктите;
  • Афилиейт маркетинг. Тук също продавате чужди продукти, но не директно, а чрез своеобразна реклама. Трябва да имате блог или сайт, където да качвате интересни статии, които тематично да водят потребителите към свързани стоки на ваши партньори. Реализираните с ваша помощ покупки ви носят комисионна;
  • Дигитален маркетинг. Разработвате и популяризирате онлайн магазини. Целта ви е чрез правилно организирани и планирани рекламни кампании и публикации да достигнете до възможно най-много потребители и да направите продажби;
  • YouTube канал. Методът е работещ, макар и да е нужно много време и вложени усилия, докато каналът започне изкарването на пари. Първо, трябва да вложите труд и постоянство за създаване на интересни видеа, и съответно – за достигане на голям брой последователи и гледания. Едва тогава можете да очаквате печалба от рекламите в 

AdSense. Имате опция и да качвате афилиейт линкове;

  • Услуги. Ако имате добри дигитални умения, опитайте се да ги продадете възможно най-добре. Интернет ви дава възможност да се свържете с много клиенти по целия свят. Можете да предложите услуги по дизайн, програмиране, обработване на снимки или видеа за компании от всички континенти.

Как Кеш Кредит може да помогне

Имате ли вече план? Обмислете го добре, планирайте бюджета и премислете действията си стъпка по стъпка. Можете да се възползвате от финансиране с одобрение само до 6 минути онлайн на Cashcredit.bg или да потърсите консултантите в нашите офиси.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.

Благодарим ти, че се свърза с нас! С какво можем да сме полезни?