Как да монетизираме уменията си

3 ЯНУАРИ 2020

Всеки от нас има нещо, в което е по-добър от другите. Нашите умения са нашата сила и ние трябва да ги развиваме, а защо не и да печелим от тях. Нека разгледаме различни начини, чрез които да монетизираме уменията си и да бъдем полезни както на самите нас, така и на околните.

Какво можем да продаваме онлайн

Онлайн търговията в днешно време е изключително развита. Много хора предпочитат този начин на пазаруване, тъй като им спестява време и им създава удобство. Разбира се, онлайн търговията не включва само материални неща. Можете да продавате:

  • предмети;
  • умения;
  • съдържание.

Ако сте достатъчно креативна личност и изработвате различни сувенири, чаши, ръчно рисувани тениски, то интернет е мястото където да станете популярни и произведенията ви да бъдат все по-търсени. Когато упорито се стремите хората да научат за вас, ще успеете и, повярвайте ми, ще дойде моментът, в който трудно ще смогвате с всички поръчки. При монетизирането на уменията е малко по-различно. Под умения имаме предвид вашите знания в дадена области онлайн преподаването на уроци. Много курсове се предлагат онлайн, но за да започнете да печелите от вашите собствени знания, трябва да се затвърдите. Хората ви се доверят, че точно вие ще ги научите на даденото нещо, като, разбира се, те ще си платят за да черпят от вашите знания и опит. Продаването на съдържание, пък, е за хора, които умеят да пишат. За да се търсят вашите текстове, бихме искали да ви дадем няколко съвета:

  • пишете по теми, които ви вълнуват;
  • постоянно четете по темата и следете какво публикуват конкурентите ви по нея;
  • отделете достатъчно време, за да успеете.

Как да започнем собствен блог

Преди да започнем с основните съвети, е важно да знаете, че блогърството изисква време, търпение и отдаденост. Трябва да сте наясно, че в началото почти няма да имате посетители и няма да печелите никакви пари.  След като вече сте създали вашият блог, направете си график, по който да пишете и публикувате новите статии. Тъй като вие сте лидерът, сами подберете сферата, в която ще пишете и която, най-важното, вълнува самите вас.  Колкото повече пишете, толкова по-добри ще станете и когато вече имате достатъчно посетители, време е да популяризирате още повече вашето творчество. Има различни начини това да се случи, например чрез платена реклама, социален букмаркинг, лично промотиране и други. Ако нямате нужният капитал това да се случи, заложете на малък бърз кредит, който е най-добрата инвестиция за развитие.

Как да печелим пари от блога

Отново достигнахме темата с монетизирането. Ще отнеме време, докато това се случи, но е изключително важно да развивате вашият блог, не само заради парите, а и защото ви доставя удоволствие и имате нужното поле за изява. За да монетизирате блога, изчакайте да минат няколко месеца от стартирането му, за да сте натрупали достатъчно съдържание и посетители. Чак тогава се възползвайте от различните платформи и програми, които ще ви донесат приходи или лично потърсете рекламодатели, с които взаимно да си бъдете полезни.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.