Как да пестим пари, докато изплащаме кредити

06 ФЕВРУАРИ 2018

Финансовата част на ежедневието би могла да бъде доста сложа за някои от нас. Тя е свързана с постоянно внимание над това, какво получаваме като приход и какво за харчим. Във всички случаи обаче, с правилната настройка и внимание, всеки един от вас би могъл да води стабилен семеен бюджет, тъй като в крайна сметка, ако бъдете достатъчно внимателни и сериозни, това не е чак толкова трудна задача за осъществяване. Като за начало е добре да знаете как да действате и да пестите пари, дори когато изплащате кредит.

Много от вас вероятно смятат, че двете процедури са почти неосъществими едновременно. Да, когато имате да връщате заем, всичко останало остава на заден план, дори пестенето на част от заплатата. Но въпреки това при постоянство, внимание и добри финансови съвети, бихте могли да правите и двете неща едновременно, без да се чувствате прекалено натоварени икономически.

Как да пестим пари, докато изплащаме заем

Винаги погасявайте кредитите си, които са с най-висока лихва.

Точно така, започнете с онези месечни вноски, които са най-високи и тяхното пропускане би ви донесло по-големи проблеми и евентуално по-сериозни такси. Навременното изплащане на по-големите суми също ви носи и спокойствието, че сте се справили с най-наложителните неща за месеца.

Спестявайте минимална сума от заплатата си всеки месец.

Независимо дали взимате високо възнаграждение или приход от собствен бизнес, винаги можете да опитате да спестите 10 процента от цялата сума. По този начин не бихте могли да навредите много на баланса в месечните сметки и в същото време ще имате заделени пари, които да използвате по предназначение, в случай че това се наложи.

От какво можете да спестите, за да увеличите месечните си заделени пари?

  • Излишни покупки на твърде скъпи дрехи и техника, от които нямате особено голяма нужда;
  • Твърде чести посещения на скъпи заведения за хранене, кино, театър и други събития, които са важни, но все пак биха могли да бъдат ограничени частично. Ефектът ще бъде осезаем;
  • Чести пътувания, когато могат да бъдат съкратени. Това е начин да спестите доста пари от разходите си за транспорт и нощувки в скъпи хотели. Не става дума да спрете напълно любимото си хоби да пътувате. Идеята е да ограничите частично тези си навици, особено ако имате нужда от спестени пари по една или друга причина.
Изплащайте вноските си по кредити навреме.

Това ще ви спести притесненията и също така допълнителни такси, в случай, че такива са ви били определени по договора за заем.

Семейният бюджет.

Вече го споменахме, но той наистина е едно от най-важните неща, които трябва да поддържате внимателно. Вписвайки всички месечни и годишни разходи, както и приходите на специално място, като книга или дигитална папка с информация, вие си създавате една съвсем проста, но работеща схема за следене на всички финанси, които постъпват и излизат от дома ви.

По този начин ще ви бъде далеч по-лесно да определяте кои разходи са наложителни, както и кои са излишни. Така ще изградите и полезно финансово самочувствие, базирано на стабилността на бюджета ви.

Ние от Cash credit сме винаги на линия, когато клиентите ни имат нужда от даден съвет или финансова подкрепа. Силната страна на услугите, които предлагаме е, че всяка процедура по отпускане на заем се случва достатъчно бързо, а насоките, от които имате нужда са още една положителна стъпка към стабилно и спокойно финансово ежедневие.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.