Как да погасим кредита без проблем

24 АВГУСТ 2017

Улеснените процедури се превърнаха в основна примка за народа – не се изисква трудов договор, бележка от работодател, извлечения от банкови сметки. Всичко се случва в рамките на минути, а дори не се налага да напускате уюта и комфорта на собствения си дом. Като резултат от всичко това много българи успяха да извлекат полза от предоставеното им предложение.


Разбира се, нека не забравяме нещо изключително важно, за което всъщност трябва да помислим внимателно преди тегленето на пари, а именно способността ни да обслужваме заема в бъдеще. В случай, че изпитвате дори и минимални съмнения, то съветът ни е да оставите нещата така, както са и да потърсите друга алтернатива за запълването на дупката в бюджета.


Ако искате да бъдете редовен платец, то стремете се да спазвате предварително очертаните срокове за погасяване. Ако имате еднократно затруднение, то уведомете служител на фирмата и уговорете друга, удобна за вас дата.


Какво ще стане ако не върна заема навреме?


След настъпилата финансова криза в страната ни все по-голяма част от българите опират до услугите на микрокредитирането. Изпадането в просрочие е често срещано явление за, което следва да ви разкажем в редовете по-долу. Ако сте потребител, възползвал се от теглене на бърз заем, който в последствие не съумявате да обслужвате, то кредитното ви досие автоматично се влошава.


Мнозина граждани останаха без доходи, след като пазарът на труда рязко бе променен и в следствие на това не малка част от кредитите се превърнаха в необслужвани – бързи, потребителски, ипотечни и други.

Ако клиент на някое небанково финансово дружество изпадне в просрочие се предприема следното:

  • Служител на банката известява кредитоискателя за предстоящата вноска чрез обаждане или SMS;
  • Начисляват се наказателни лихви, чиито размер е значително по-голям от стандартните;
  • Ако след 90 дни заемът продължава да бъде необслужван, то имайте предвид, че лихвите се натрупват безобразно, а обажданията зачестяват. 

 

Ето защо съветът ни към всички вас е да четете внимателно договора, който ви се предоставя. Наясно сме, че голяма част от потребителите не преглеждат документите внимателно, поради нарасналия стремеж да се превърнат в собственици на отпуснатата сума. Това обаче води до усложняване на живота и превръщането ви в длъжник на финансова организация. Теглете заем единствено в случаите, в които сте сигурни, че можете да го обслужвате редовно.


Искате ли да си набавите свежи пари, с които да покриете появил се разход в домакинството, да закупите лекарства или просто да се позабавлявате? Ние от Кеш Кредит ви предлагаме тази възможност. Единственото, което се изисква от вас, е да премислите внимателно цялостното си положение и да обмислите възможността за погасяването на дълга.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.

Благодарим ти, че се свърза с нас! С какво можем да сме полезни?