Как да разберем дали сме одобрени за кредит

 

Кандидатствали сте за кредит и нямате търпение да разберете дали имате одобрение? Как става това? В какъв срок? Кога шансовете ви да получите финансиране се увеличават? Тук сме отговорили на всички въпроси по темата, които често получаваме от нашите клиенти.

Колко време отнема одобрението

В зависимост от това къде сте кандидатствали за кредит, срокът за отговор е различен. Най-тромава е процедурата в банките. Там от попълването на документите до получаване на евентуалното одобрение могат да минат между 5 и 10 работни дни.

В небанкови финансови институции като фирмите за бързи кредити, името подсказва, че процедурата е значително скъсена. Кога ще дойде отговорът зависи от практиките на съответната компания и от утвърдените правила, по които работи. При някои небанкови кредитни фирми отговорът идва за ден, при други за няколко часа, а при някои – дори само за минути.

Най-бързият вариант

CashCredit спада към последната спомената група. Нещо повече! При нас отговорът не просто идва бързо – КешКредит предлага доказано най-бързото одобрение, съществуващо на кредитния пазар у нас в момента. Тук получавате отговор на заявката си в рамките само на 6 минути след кандидатстването!

Как ще научим дали сме одобрени

Отговорът и на този въпрос зависи от процедурата, която спазва всяка отделна банка или небанкова кредитна институция. Известяването може да стане по различни начини: с обаждане, с имейл на посочен от вас електронен адрес или с SMS на телефона ви. Ние в КешКредит сме избрали варианта за уведомление да бъде чрез известяване по телефона. Така дискретно и бързо получавате информация дали имате одобрение, и можете да предприемете следващите стъпки към евентуалното усвояване на сумата.

Какви фактори влияят на отговора

  1. Кредитна история - Добрата ви история е едно от ключовите условия за одобрение на заем. За да се установи историята на кандидата за кредит, банките и небанковите институции правят проверка в ЦКР (Централния кредитен регистър), който се съхранява в БНБ. Там ясно се виждат всички действия, свързани с кредитиране на всеки български гражданин. „Добра кредитна история“ означава през последните 5 години да сте били добър платец. Да не сте имали заеми, по които е имало забавени и застъпващи се вноски, да не сте давани на съд за неплатени задължения и т.н.
  2. Задлъжнялост - Дори и кредитното ви досие да е добро и досега да сте били коректни платци, има значение и дали към момента плащате кредити и в какъв размер. Ако към момента изплащате големи суми и искате към тях да добавите допълнителен дълг, банката или небанковата институция за кредити може да прецени, че това е рисков заем, тъй като сборът от различните вноски ще стане прекалено голям.
  3. Доходи - Ако обаче имате надеждни и добри доходи, дори и да имате други кредити, кредитодателят може да прецени, че вашите финанси са стабилни. Ако месечният ви приход позволява спокойно да покривате разходите си, както и да изплащате вноските по старите кредити плюс тази по новия, за който кандидатствате, шансовете ви за одобрение значително се увеличават.

Какви документи са необходими

За получаване на одобрение банките изискват лична карта, справка за доходи, както и справка от НАП за наличие/липса на задължения.

При нас в КешКредит обаче е достатъчна само лична карта. Всички останали справки ги извършваме по електронен път, което всъщност ни позволява да обработим информацията толкова бързо и да върнем отговор за отпускане на сумата или за евентуален отказ до 6 минути.

Как става усвояването

При нас в КешКредит е важно да предоставим максимално удобство и гъвкавост на клиентите. В SMS-а, с който потвърждаваме, че одобрението е факт, ще видите линк за потвърждение. След като кликнете на връзката и въведете получения код, можете да вземете парите си по избран от вас начин:

  • С банков превод директно във вашата сметка;
  • В брой от най-близкия офис на КешКредит;
  • От офис на EasyPay.

Кандидатствайте онлайн на Cashcredit.bg!

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.