Как да се пенсионираме по-рано

06 ФЕВРУАРИ 2018

Това е един изначален въпрос, който много от вас са си задавали поне няколко десетки (или стотици) пъти в живота си. Отговорът често се крие в делата, които вършим, докато все още сме в активния си период и имаме желание и умения за професионално и бизнес развитие. Именно тези условия, в комбинация с други, могат да създадат успешен път към ранното пенсиониране и онова спокойствие, за което вероятно всеки от нас мечтае.

Ранното пенсиониране е на практика твърде уклончив термин и има различна визия за всеки един човек с подобни планове за постигане на по-ранна финансова стабилност и независимост, която да му осигури желания комфорт. Грубо казано, ранното оттегляне в посока приятен и лек живот касае наличието на достатъчно количество парични средства, които да гарантират увереността ви, че никога повече няма да се налага да работите.

Подходящо ли е за вас

Това е една специфична тема и решение, чиято развръзка всеки би могъл да си представя по различен начин. За едни, пенсионирането е успешен бизнес, който изисква съвсем малко внимание и в същото време носи постоянни и стабилни приходи. За други, то е почивката на спокоен остров или къща в покрайнините на града, където да се занимават с любимото си хоби, докато разчитат на спестени пари. Всичко това, както казахме, изисква наличието на едно единствено нещо – финансови средства.

Ето защо, първоначално трябва да бъдете наясно дали този тип живот е подходящ за вас, както кога и как най-вече бихте могли да го реализирате.

Как можете да постигнете по-лесно, бързо и успешно ранното си пенсиониране

  • Инвестирайте в ценни книжа;
  • Пестете и намалете разходите си;
  • Инвестирайте в недвижимо имущество;
  • Създайте собствен бизнес.

Това са няколко основни неща, на които бихте могли да обърнете сериозно внимание, за да постигнете конкретната цел, за която говорим тук.

Самото намаляване на разходите, е един от основните начини да постигнете натрупването на странична сума пари, която след време да ви дава спокойствие, без да се налага да работите за заплата или за бизнес дейности. Тук далеч не говорим за пестене от важни консумативи или храна, а по-скоро от ненужно направени скъпи покупки, които са се превърнали в тенденция и начин на живот.

Разбира се, пестенето и намаляването на разходите са фактори, които биха били ефективни в случаите, при които успявате да постигнете висок месечен доход.

Така, от него редовно бихте могли да отделяте определена сума, която да ви позволява да не се лишавате твърде много от важни за вас неща. По този начин след няколко години усърден труд и работа, зад гърба си ще имате добър капитал, който да ви помогне в желаната цел.

Инвестирането в ценни книжа е друг метод, чрез който да се справите в целта по натрупването на добър капитал за онези дни, които сте планирали за заслужено оттегляне от натоварения с грижи живот. Инвестицията в този тип продукти е обаче доста специфична дейност. За да се справите с нея е добре да имате известни познания за пазарите и икономически нюх, който да ви насочи в правилната посока в развитието на бизнес света. Друг начин е просто да се доверите в съвета на специалист в тази сфера и да инвестирате във възможно най-правилните ценни книжа.

Друг начин да запазите стойността на събраните пари, е да ги инвестирате в недвижими имоти. Това е един от успешните методи да си предоставите добри странични доходи от наеми или покупки и т.н. Всички знаем, че този тип приходи са в повечето случаи солидни (когато става дума за продажба) или постоянни и сигурни (когато отдавате под наем ваши имоти от различен тип).

Собственият бизнес е едно от нещата, към което много хора вероятно се стремят, но не всички успяват да изградят и запазят. Причината е, че не всеки може да се справи с отговорностите и уменията, които се изискват за подобен тип работа. Да, частният бизнес дава свобода в решенията ви, но в същото време изисква и много повече отговорност да взимате тези решения. От друга страна, ако успеете да създадете подобен механизъм, който да работи ефективно, той би могъл да ви носи постоянни и добри приходи, на които да разчитате при едно ранно пенсиониране.

За всички останали ситуации, в които имате нужда от финансова подкрепа или най-важното – специфичен съвет, ние от Cash credit сме винаги на разположение с качествен съвет в икономическата сфера. Именно този тип информация и умения на нашите специалисти дават яснота на клиентите за света на парите, за който всеки трябва да има познания.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.