Как да се подготвим за месец без приходи

5 ФЕВРУАРИ 2019

Парите са се превърнали във всеобща потребност. Всеки един човек се нуждае от дадена сума за да живее. За един тази цифра е много по-малка, отколкото за друг, защото всеки си има своите индивидуални нужди.

Факт е, че не можем да оцелеем без да разполагаме с финансови средства. За голямо съжаление, в реалността нещата не винаги се подреждат така, както на нас ни се иска. Така например, разходите ни месец след месец са на практика неизменни.

Трябва да плащаме за храна, за посрещане на битовите сметки, за телефон и интернет, облекло, бензин за колата и така нататък. В същото време, по някаква причина през определени месеци можем да останем без доход.

Какво означава месец без приходи

Месец без приходи означава, че за този календарен месец ние ще имаме единствено разходи. Те няма да се компенсират от приток на свежи финанси, независимо дали от работна заплата, от наем или някаква друга форма на издръжка.

Това може да се случи на всеки човек по ред причините. Те могат да варират изключително много. Смяна на работата, уволнение, фалит на фирмата, в която работим, стартиране на собствен бизнес, неплатен отпуск и много други са сред възможните варианти.

Подобни изпитания могат да се появят пред всеки един човек и много често това е цената на промяната. Не е изключено да се стигне до там, че да напуснем работа, която крайно не ни удовлетворява, поемайки бъдещето си в свои ръце.

Как да бъдем подготвени за такъв период

Ако се случи да изпаднем в подобно положение, има голяма разлика в това дали сме попаднали в тази ситуация ненадейно или по план. Внезапно това може да стане при загуба на работното място.

В този случай сме неподготвени. Може да се наложи да изтеглим бърз кредит, с помощта на който да посрещнем предизвикателствата пред нас. Това е най-лесният и бърз начин за справяне с такива проблеми, още повече, че лихвите са доста ниски, а правилата за финансиране - лесни за посрещане.

Другият вариант е да сме планирали всички. Както споменахме и преди малко, това може да е в опит да сменим работното място или дори да променим професията си с друга, която ще ни удовлетворява повече.

В такъв случай можем да се подготвим за ситуацията като спестим известна сума пари, с които след това да живеем за периода от време, в който ще сме без приходи. Според това с колко пари живеем средно на месец, можем да преценим за колко време ще ни стигне заделената сума.

Интересното е, че има хора, за които това е начин на живот и с години се справят с това да се подсигуряват за периоди без доходи. Такъв един случай е заетостта в сферата на туризма, където много професии имат сезонен характер.

Дали това ще е професия, която да упражняваме край морето през лятото или пък нещо, което да практикуваме през зимните месеци в планината, подобни случаи ни най-малко не са рядкост.

За какво да внимаваме

На първо място е добре да планираме добре времето, защото няма нищо по-неприятно от това да се окаже, че ще сме без средства за доста повече време, отколкото първоначално сме предполагали. Добре е да сме готови да посрещнем и внезапно възникващите разходи, защото такива се появяват твърде често без предупреждение.

Единият е да поискаме пари на заем от близки и приятели, с което да посрещнем разходите си, а след това да си върнем заема при първа възможност. Другата опция е да се обърнем към фирма за бърз кредит, като в страната най-предпочитана е CashCredit.

Какво ни съветват от Кеш Кредит

Кеш Кредит ни препоръчва да сме много предпазливи когато пред нас се очертава подобен период. Експертите от компанията дават следните насоки:

  • подгответе се за неочаквани разходи;
  • ако ще сте без приходи един месец, подгответе се поне за два;
  • бъдете пестеливи;
  • водете си отчет.
Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.