Как да спазим финансовите си цели за 2018

06 ФЕВРУАРИ 2018

Планирането – това е едно от наистина важните умения, които всеки зрял човек трябва да знае как да използва. То се състои от това да бъдат правилно преценявани различни, жизнено важни ситуации, както и други, които са свързани с ежедневието ни в забързания живот. Голяма част от тях разбира се, касаят паричното ни състояние и бюджет. Ето защо, доброто планиране всъщност включва и умението ни да постигаме финансовите си цели. Това би ни донесло много повече позитиви и много по-малко ситуации, при които парите не ни достигат. Също така ни предоставя също и огромна доза спокойствие.

Как да спазим финансовите си цели през 2018-а година

Може би най-лесният отговор е “както сте го правили и досега“. В случай обаче, че тепърва изграждате уменията си по планиране или просто искате да ги подобрите, е добре да бъдете внимателни с харченето. Това е процес, който за разлика от пестенето, е много по-тясно свързан с емоционалните ни състояния. В крайна сметка човек може да пести пари за дадена цел, която ще го зарадва, но със сигурност в повечето случаи, при които прави материални покупки е воден от вътрешно желание за притежание и удоволствие.

Ето защо, за да спазим добре създаден бюджетен план за тази година е добре да започнем с пестенето.

От какво бихме могли да пестим пари

  • От заплатата си. На първо място, пари можем да отделим от месечния си доход. Дори да не получавате достатъчно добри и високи приходи, няма нищо страшно в това, да се опитате за отделите 5 или 10 процента от заплатата си, за да имате сигурни скътани пари, в случай на нужда;
  • Можете да ограничите необмисленото изразходване на пари. Самият термин е доста уклончив, тъй като за едни от вас означава едно, за други, съвсем друго. Ето защо преценете добре и ограничете поне частично излишни харчове за твърде скъпи дрехи или други вещи, от които нямате твърде голяма нужда в момента;
  • Записвайте редовно всички свои приходи и разходи в отчетна книга или компютърен файл. По този начин бихте могли да си създадете добър навик, който най-малкото ще ви напомня колко е важно да сте наясно със собствения си седмичен или месечен бюджет. Тази стратегия ще ви помогне много в мисията да разберете за какво харчите най-много пари и от коя сфера бихте могли да съкратите малка част.

Друг важен момент, за да поддържате спокойно финансовото си състояние, е да отделите внимание на всички онези плащания, които са задължителни. Това са месечни сметки за ток, вода, храна и други наложителни суми. В случай, че имате заем от банкова или небанкова институция, който трябва да изплащате, е добре да се погрижите на първо място за това. Редовните вноски по кредитите са правилната посока на безпроблемното издължаване. Също така, по този начин ще си спестите излишните ядове, свързани с нежелани такси и лихви, които биха могли да ви бъдат начислени.

Ние от Cash credit съветваме за разумност и последователност в грижата за личния и семеен бюджет. В тази насока, всеки наш клиент може да получи не само качествена услуга по отпускане на различни кредити, но и полезен финансов съвет.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.

Благодарим ти, че се свърза с нас! С какво можем да сме полезни?