Как да спестите от забавления

08 ЯНУАРИ 2018

Дори поставянето на двете думи „забавление“ и „пестене“ в едно изречение няма как да бъде прието твърде сериозно, защото в крайна сметка почти всяко качествено забавление изисква известна сума пари. Разбира се много от вас може да бъдат несъгласни с тази теория и ще посочат веднага безплатната разходка в планината например.Но все пак се замислете как сте стигнали до там? Може би с автомобил или друг транспорт, като никой от вариантите не би бил безплатен.


Екипировката, която ще ви бъде нужна също далеч не е най-евтиното перо в личните ви разходи. Ето защо, това е един малък, но реален пример как на практика всяко забавление изисква известно количество финансови средства. Но в живота има случаи, когато е добре да се ограничим частично от някои излишни разходи, които нарушават семейния или личен бюджет сериозно.


Причините да стигнем до подобни ограничения могат да бъдат от различни естество, но все пак биха могли да се случат и вие трябва да бъдете достатъчно гъвкави. Не че спестяванията на средства трябва да се случват само с лични ограничения и то от забавни за вас неща, но за съжаление в повечето случаи именно този тип събития могат да бъдат избегнати от време на време, като по този начин си осигурите известна сума заделени пари всеки месец. Така ще повлияете положително на бюджета си.


Но в крайна сметка, ако пълното изолиране от приятни моменти и емоции е доста трудно за вас, то тогава можете просто да си начертаете кратък план, който да ви помага в частичното ограничаване на веселби, без да ви фрустрира и да прави ежедневието неприятно.


И все пак кои са най-ефективните начини да спестите от забавления

  • Посещавайте повече безплатни събития. Това е абсолютно възможно, особено ако живеете в голям град, където подобни често се организират. Единственото, което трябва да правите е да се информирате подробно за културната програма на града ви и кога и къде се осъществяват безплатни събития, концерти, изложби или други подобни. По този начин не бихте навредили на бюджета си и в същото време ще задоволите глада си от социални и културни контакти;
  • Сайтове за отстъпки. В интернет реалността, в която живеем на практика всичко е супер лесно и достъпно за осъществяване, особено когато имаме нужда от даден продукт или услуга. Интернет магазините, предлагащи отстъпка на различни стоки са навсякъде. Така намираме любими и желани артикули и услуги на по-ниски цени. По този начин много по-лесно ще успеете да направите желаната покупка, като стоите далеч от лимита си за разходи за този месец;
  • Разходки в планината. Макар и както казахме това също изисква някакви разходи, в повечето случаи една разходка на въздух и сред природата излиза много по-евтино от това да посетим няколко заведения и барове в една вечер. Там, подведени от ентусиазма да се видим с приятели, често стигаме до сериозна консумация на понякога твърде скъпи напитки и храна. Ето защо в повечето случаи еднократната инвестиция за прилични планински обувки би ни излязла много по-евтина от няколко излизания с приятели в различни заведения.

В случай, че сте пред подобна ситуация, в която се налага да ограничите неща, които в крайна сметка обичате да правите е добре да помислите върху това как да промените една част от живота си. Ако подобни моменти са налице можете да се доверите на тегленето на заем.


Ние от Cash credit разбираме нуждите на съвременния човек и сме напълно наясно как да бъдат решени подобни финансови проблеми. При нас получавате качествени икономически съвети и разнообразие от кредитни услуги, които да ви помогнат да стъпите на крака в труден момент, без да ви навличат допълнителни грижи.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.