Как можем да изкараме пари от Facebook

Случвало ли се е да си помислите: „Ако някой ми плащаше за времето, прекарано във Facebook, щях да забогатея“? Ами, всъщност, има кой да ви плаща за това, стига да сте достатъчно предприемчиви и да използвате възможностите правилно. А дали ще забогатеете, зависи изцяло от вас.

Вижте няколко доказано работещи начина за изкарване на пари през най-популярната социална мрежа!

Продажба на вещи

Най-простият начин за изкарване на бързи пари, докато разцъквате профила си, е да се възползвате от Facebook Marketplace или от популярните тематични групи за продажби. Не можем да наречем това точно бизнес, но пък си е добър начин за изкарване на бързи и лесни допълнителни доходи.

Използването на този свободен пазар ви дава възможност да се отървете от вещи, които не ползвате, но още са в добро състояние. Продавайки ги, всички печелят от сделката: вие имате лесни пари, а купувачът взема евтино нещо, от което има нужда.

Ревизирайте целия си дом – със сигурност ще откриете доста отдавна забравени неща, с които изкарването на пари ще е лесно. Обявете ги за продажба в специалния отдел на Фейсбук за това (Marketplace). В зависимост от тип на продуктите напишете публикации и в подходящи Facebook групи: за козметика, за отглеждане на деца, за автомобили и др.

Продажби и реклами

Ако имате физически или онлайн магазин, развиването на добра Фейсбук страница е задължително условие за изкарването на пари и реализацията на продукцията ви. Всички са във Facebook. Чрез мрежата имате възможност да достигнете до широка аудитория, която социалната мрежа селектира за вас според интересите на потребителите.

Разучете функциите на Facebook Studio и вижте какви видове публикации можете да качвате. Важно е да направите страницата интересна, за да бъдат постовете по-видими и да достигат до повече потребители. По-високото органично достигане води до повече последователи, които правят изкарването на пари доста по-вероятно.

Използването на Фейсбук Реклами (Facebook Ads) е особено ценен инструмент. С него правите инвестиция, която трябва да доведе до реални продажби. В Ads можете да планирате платените си публикации, да ги насрочвате, да им добавяте бюджети, да ги коригирате. За изкарването на добри пари е важно да определите правилно аудиторията, пред която рекламирате. Филтрирайте я по пол, възраст, локация и др.

Бихте могли да изпробвате различни типове реклами и да видите кой е най-ефективен за вас: реклама със снимка, с видео, въртележка с продукти и др.

Партньорски връзки

Във Facebook не е задължително самите вие да произвеждате или да търгувате с нещо, за да го продавате. Мрежата позволява изкарването на пари и от стоките на ваши партньори. Как става това? Ако сте инфлуенсъри, имате страница за новини, за забавни и интересни публикации и др., вие можете да партнирате на различни фирми за популяризирането на техните продукти. Свържете се с брандове, чиято продукция отговаря на темите, по които пишете на страницата си, и им предложете сътрудничество.

 

От креативността ви зависи да представите продуктите и услугите им в най-добра светлина пред последователите си. Доказано печеливша е формулата: Автентичност + Полезност + Актуалност = Продажби. Важно е не просто да представяте стоки, а да убедите феновете си, че им показвате нещо полезно за тях, което им е нужно точно в момента. Ако публикациите са авторски, а не копирани, Facebook ги разпознава като оригинално съдържание и да ги лансира по-добре.

Ако страницата ви добие голяма популярност и имате много последователи, компаниите ще започнат да ви търсят и сами.

Администрация на страници и групи

Продажбите не са единственият начин за изкарване на пари от Фейсбук. Можете да работите като фрилансър и да се специализирате в администрирането. Всеки ден нови бизнеси създават страници. Ако ви бива в създаването на интересно оригинално съдържание, подобна работа е вашето перфектно призвание. В зависимост от дейността на бизнесите и уеб сайтовете, с които работите, и от това за каква честота на публикациите се договорите, можете да поддържате паралелно няколко страници. Успехът ще се изразява в увеличаване на феновете им, събиране на голям брой лайкове и споделяния, насърчаване на регистрацията на нови потребители и др.

Колкото по-атрактивни са публикациите, толкова по-голяма аудитория достигате и по-ангажирана с бранда става тя. Това означава, че е по-склонна е да направи покупка, и съответно изкарването на пари е по-лесно.

Нужна ли е инвестиция

Може би вече имате супер идея за своето печелившо Facebook занимание? Значи е време да предприемете стъпки за реализацията му. В много случаи стартът е обвързан с инвестиция. Тя може да е нужна за преминаване през маркетинг обучение, за закупуване на продуктите за интернет магазина, за качествена техника за фото и видео заснемане на стоките и т.н.

Ние в Кеш Кредит сме насреща за съдействие. Можете да разчитате на нас за отпускане на бързи кредити и одобрение онлайн в рамките на 6 минути. Финансирайте идеите си с Cashcredit.bg!

Изкарването на доходи от Facebook е реална опция, ползвана стотици хиляди предприемачи по целия свят всекидневно. Бъдете един от тях!

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.