Как можем да погасим няколко бързи кредита?

 

Ако имате спешна нужда от пари, можете да се възползвате от най-бързия начин да се сдобиете с още финанси – чрез фирмите за кредити. Те могат да помогнат да попълните бюджета, когато възникнат непредвидени разходи. Много често се налага тегленето да е повече от веднъж, защото винаги има нужда от още пари за покупки, екскурзии, такси или друго. Вземането на много бързи кредити за малък период от време е практика за много хора. След като веднъж се възползвате от такова финансиране се обвързвате с всички условия по договора и трябва да върнете сумата в срок. Екипът на Кеш Кредит ще ви даде няколко съвета, които да ви помогнат за погасяването на дълговете.

Има ли изход от свръхзадлъжнялост при теглене на няколко заема

Този сценарий се разиграва често е и познат на много хора. Тегленето на бързи кредити от няколко източника много пъти се налага, заради отказ от старите кредитори за повторно финансиране. Погасяването на повече заеми наведнъж е трудно и трябва да имате стабилен доход, за да можете да се справите с тези разходи. Много неприятна ситуация се получава, ако не можете да направите месечните си вноски. Тогава се начисляват наказателни лихви, заради закъснението. В този момент и много хора се отчайват и решават да спрат да внасят напълно, защото се усещат във финансова криза. Решението не трябва да бъде това. Ако сте достатъчно дисциплинирани, постоянни и имате добро финансово планиране, дългът ви може да бъде изчистен.

‍Защо се натрупват неплатени заеми при теглене на няколко бързи кредита

Парите от кредитни институции или банки могат да направят живота по-лесен и хубав. Няма да се налага да чакате с години, за да съберете пари за дадена покупка или пък за мечтана екскурзия. От друга страна, те могат да бъдат тежест особено ако сте прекалили с големината и броя им. Много от хората, за да се освободят от тези заеми, ги рефинансират с години, като така само удължават процеса на задлъжняване. Най-добрият вариант би бил, ако за погасяване на задлъжнялостта се използват налични пари, но това невинаги е възможно. 

Висок стандарт чрез няколко бързи кредита или нормален, но без заеми

Няма категоричен отговор на този въпрос, защото всичко зависи от желанията на дадения човек. Все пак, има няколко неща, които е добре да имате предвид, когато трябва да вземете решение. Много важно е да подредите приоритетите си чрез правене на правилните избори. Ако държите на стандарта си, но вече сте задлъжнели много и не успявате да извършвате изплащане на вноските си, може би няма да е лоша идея да се разделите с някоя от скъпите си покупки или вещи. Можете да я продадете онлайн. Ако предметът е достатъчно скъп, вие ще можете да оправите голяма част от задълженията. 

Имайте предвид, че дори да не направите продажбата вие, съдия-изпълнителят, който ще дойде, ако не обслужвате заема си, ще опише всичко и ще се стигне и до разпродажба на имуществото ви. Не е лесно да се вземе това решение, но може да ви помогне в намиране на изход и погасяване на бързи кредити, без да се налага да рефинансирате или да задлъжнеете по друг начин.

За много хора заемите не са с цел постигане на висок стандарт на живот, а средство, чрез което оцеляват. Затова и може би ще е трудно да се намери скъпа вещ, която да се продаде за толкова висока цена. От Cashcredit.bg препоръчват да се потърсят други източници на доходи, които да помогнат за връщане на дълговете.

Как може да успеете в погасяване на няколко бързи кредита

Това няма да се получи изведнъж, освен ако не бъдете финансирани от някакъв страничен източник. Може да стане по няколко начина:

  1. Рефинансиране - Това е възможност, която позволява обединяването на няколко бързи кредита и погасяването им става по-лесно. Трябва да обърнете внимание дали лихвите и таксите са по-добри от тези на съществуващите вече заеми, както и какви са условията за одобрение.
  2. Дайте имот под наем - Това също е добър вариант, който да ви помогне за погасяване на задължения. Ако имате недвижимо имущество, което не ползвате в момента, можете да изкарвате добри пари от наема му. Опитайте и със земеделски земи, които да дадете под аренда – така пак ще си докарате допълнителни доходи.
  3. Сезонни възможности - Ако живеете в някоя туристическа дестинация, можете да си докарате средства чрез определена активност, която да предлагате на гостите. Временните земеделски проекти също са възможност и могат да помогнат за погасяване на дълговете ви. Надомната работа отново е добра идея.
  4. Спрете с тегленето на нови заеми - Преди да вземете решение за кандидатстване отново, първо, започнете с погасяване на поне част от старите. Така няма да се въртите в "омагьосан кръг", от който няма измъкване. Новият бърз кредит няма да облекчи положението ви, даже напротив – ще го усложни още повече.

Каквото и да решите или да опитате, винаги можете да поискате мнение от кредитната компания. Те могат да ви посъветват как да намалите вноските или пък как да разсрочите задълженията така, че да успявате с погасяването.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.

Благодарим ти, че се свърза с нас! С какво можем да сме полезни?