Как в Кеш Кредит Ви предпазваме от измами

21 ОКТОМВРИ 2022

Сигурно в новинарските емисии сте гледали репортажи за кредитни измами. Те се простират от фалшиви кредитодатели до изтегляне на кредит на чуждо име. Престъпленията варират, но последствията са винаги неприятни.

Потърпевшите се оказват със заем за сериозна сума на свое име или пък губят голяма част от спестяванията си. Те трябва да преминат през физически и психически изтощителни процедури по подаване на сигнал до полицията, комуникация с компанията, от която е изтеглен кредитът, притеснения за загубените средства или развръзката на ситуацията.

И при това положение е нормално да се тревожите доколко е безопасно да се вземе заем онлайн и дали няма да станете жертва на действията на недоброжелатели. С тази статия бихте искали да Ви дадем малко спокойствие. Ще Ви покажем какви мерки взимаме ние в Кеш Кредит, за да Ви предпазим, и ще Ви споделим какво може да направите сами за себе си.

Какви мерки сме взели за Вашата защита

В нашата компания знаем, че всеки работи усърдно за парите си и че иска да осъществи големи планове и мечти с тях. Затова сме предприели серия от действия, с които да се уверим, че никой не може да изтегли заем от чуждо име. Също така имаме различни доказателства, които ни легитимират като надежден кредитодател, който няма да Ви подведе.

Винаги проверяваме кой се опитва да изтегли кредит

Ние сме компания, която се гордее с улеснената процедура по кандидатстване за кредит онлайн. В нея е достатъчно да се попълни кратка форма, както и да се въведат някои лични данни, за да се премине към процеса на одобрение. С нас ще чуете “Да” след само шест минути.

Но за този кратък период ние извършваме редица проверки.

За това време ние анализираме предоставената информация и извършваме проверка в различни системи. Това проучване не се случва единственно задочно. Ние търсим и директен контакт с кандидата за кредит. В телефонен разговор задаваме серия от въпроси, които имат за цел да потвърдят самоличността му и да предотвратят опит да се изтегли заем на чуждо име.

Разчитаме само на своя отлично обучен екип

Използването на подизпълнители, външни търговци, посредници прави трудно поддържането на стандартите за сигурност, които сме разработили. Това е причината при отпускането на кредити и проверката, свързана с тях, да не разчитаме на външни агенти.

Да, само нашият собствен екип е оторизиран да извършва това.

Нашите служители са перфектно обучени за тази задача. В телефонните интервюта, които провеждат с кандидатите, те прилагат специално изготвени техники за разпознаване на потенциални измамници и предотвратяването на злоупотреби.

Сайтът ни е защитен

Направете кратка почивка от четенето и погледнете адресната лента на своя браузър. Точно до www.cashcredit.bg ще видите малко катинарче.

Забелязахте ли го?

Този символ е дигитален сертификат, който доказва, че сайтът ни е сигурен. Това означава, че никое външно лице не може да достъпи информацията, която разменяме помежду си през интернет страницата ни.

Така личните данни, които попълвате във формите за кандидатстване, са защитени и не могат да бъдат изтеглени от сайта ни и използвани от злонамерени трети лица.

Спазваме всички GDPR изисквания

И говорейки за лични данни, това не е единствената мярка, която сме предприели. Информацията за вашата самоличност е изключително чувствителна. Ако лице с престъпни намерения се сдобие с нея, то може да я открадне и да я използва за извършване на измами. През 2022 г. бяха разкрити именно подобни случаи в сферата на кредитите.

Това е причината да спазваме съвършено изрядно всички изисквания на европейското законодателство за защита на личните данни. Прилагаме редица технически и организационни мерки с цел предотвратяване на загуба на информация, недопускане на неразрешен достъп и опазването Вашето име, ЕГН и всички останали белези, по които можете да бъдете идентифицирани.

Как да се предпазите сами

Ние правим всичко по силите си, за да Ви защитим при кандидатстване за кредит при нас. Но за да сте напълно спокойни във всяка една ситуация, самите Вие трябва да предприемете мерки, с които да се предпазите от измами.

Пазете личните си документи

Личната Ви карта е най-важният документ, който трябва да защитите. Ако данните, записани в нея, попаднат в ръцете на лице с престъпни намерения, то може сериозно да Ви навреди. Вашето име, ЕГН, адрес могат да бъдат използвани за изтегляне на кредит или за сключване на други договори, които ще Ви вкарат в неприятни задължения.

Никога не предоставяйте картата си на човек, който може да я сканира, копира, снима, освен ако той не Ви предостави законово основание за това. Не оставяйте документите си без надзор, особено в компанията на непознати. Не разкривайте личните си данни на съмнителни лица и бъдете внимателно дори ако близки роднини и приятели Ви искат тази чувствителна информация. Не качвайте снимка на документите си в социалните мрежи!

Проверявайте редовно кредитната си история

Правете редовни справки в Централния кредитен регистър към Българската народна банка. В него ще видите всички актуални задължения, по които сте страна. Така ще може да забележите договори, които не сте сключвали, да предприемете мерки и да уведомите органите на реда.

Заключение

Изтеглянето на кредит е полезен инструмент, който идва на помощ в много критични житейски ситуации. Ако не се вземат мерки за защита обаче, той може да се превърне и в инструмент, с който недоброжелатели да Ви навредят.

Затова ние в Кеш Кредит сме въвели редица действия, с които да предотвратим това. Винаги проверяваме самоличността на кандидатите за заем, сайтът ни е сигурен и екипът ни е обучен така, че да разпознае опитите за измама.

Но трябва и Вие самите да се погрижите за своята сигурност. Защитавайте личните си данни и не се доверявайте сляпо дори и на близките си. Проверявайте редовно кредитната си история, за да установите навреме извършена измама.

В нас имате сигурен партньор. Но бъдете и Вие самите такъв за себе си.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.

Благодарим ти, че се свърза с нас! С какво можем да сме полезни?