Как да изкараме допълнителнителни доходи?

 

Когато някой се похвали, че няма нужда от допълнителни доходи, той е истински късметлия. Повечето от нас търсят възможности да си докарват по нещо над заплатата. Има различни варианти, някои от които не изискват никакви предварителни инвестиции и осигуряват почасова заетост.

Каква е разликата между допълнителни доходи и бързо забогатяване

Двете понятия не трябва да се бъркат. Схемите за бързо забогатяване обикновено търсят своите “жертви” в интернет, като им обещават бързо и лесно да сбъднат всяка мечта. Те изискват регистрация за някакъв уебинар, семинар или курс, за който да си платите и да се превърнете в милионери. Всяко едно подобно предложение е неразумно и трябва да го игнорирате. Същевременно има много професионални обучения онлайн, които си заслужава да преминете, затова внимателно отсявайте истинските от измамните.

Законните начини за допълнителни доходи изискват доста труд и постоянство, за да започнете да печелите пари от вкъщи. Стига да пожелаете, можете да превърнете всяка идея или хоби в успешен бизнес. Когато кандидатстване за онлайн заетост, бъдете отговорни и напълно сериозни. Това, че ще работите от удобството на собствения си дом, не означава че можете да неглижирате работата. Напротив, покажете професионализъм и когато пишете резюме до работодател, го направете грамотно и компетентно. 

Винаги акцентирайте върху определена информация, без да се впускате в подробно описание на цялата си житейска история. Независимо дали изпращате портфолио или линкове към ваша работа, убедете се, че те са достатъчно ясни и добре подредени.

Какви са начините за допълнителни доходи

За да си осигурите финансов ресурс, който да допълва основния ви месечен приход, са необходими умения, упоритост и постоянно усъвършенстване. Едни от най-популярните начини за допълнителни доходи са:

 1. Надомна работа  - Ако се поразровите в интернет, ще откриете доста агенции, които са готови да ви наемат от комфорта на дома ви. Търсенето на специалисти е свързано с различни дейности, като писане и редактиране на текстово съдържание, разглеждане и класиране на сайтове, транскрибиране на информация, кол център. Има търсене и на хора с изцяло творческа насоченост, като сценаристи и режисьори.
 2. Отдаване на имот под наем  - Ако разполагате със свободни помещения, защо да не опитате да ги предложите в някоя платформа, като AirBnB. За да не се охарчвате излишно, напълно възможно е да ги обзаведете с мебели втора употреба. Така ще намалите разходите и ще спечелите свежи месечни постъпления.
 3. Търговия със стари вещи  - Ако се огледате около вас, ще видите колко бързо сте натрупали ненужни вещи. От спортно оборудване до дрехи и предмети в ежедневието – когато станат излишни, започват да пречат. Обявете ги за продажба и ще имате така желаните допълнителни доходи.
 4. Продажба на изкуство  - Ако се числите към така наречените творчески личности и сте посветени в даден занаят, продавайте своите произведения в интернет. Много хора го правят и печелят добри пари. Някои се занимават с декорации и покани за сватби и други тържества, изработват бижута, изделия от плат, мебели и най-различни произведения на изкуството. В социалните мрежи има достатъчно места, където да покажете какво умеете. Ако работите мащабно, помислете за онлайн търговия и собствен електронен магазин.
 5. Таен клиент  - Ако сте достатъчно наблюдателни и имате добра памет, станете таен клиент. Работата ви е да посещавате магазини и заведения за хранене и да докладвате за качеството на продуктите и услугите. Заплащането не е голямо, но за хора с много свободно време е приятно занимание с бонус безплатно хапване.
 6. Препродаване на домейни  - Това е за хора, които се занимават със сайтове, домейни и хостинг. Те си осигуряват допълнителни доходи като купуват и продават домейни. Понякога продажбата на вече закупен домейн с хубаво име става след няколко години, когато се появи купувач, който стартира нов бизнес и хареса вашия домейн.
 7. Инвестиции в акции, облигации и криптовалути  - Ако имате нужната подготовка и познания в тази сфера, е един добър начин за допълнителни доходи. Начинанието е рисково и трябва да сте готови да претърпите определени загуби, преди да започнете да печелите.
 8. Кариера като инфлуенсър  - Доста разпространено занимание в последно време, в което много млади хора се впускат с желание. Повечето залагат на собствената си визия, но има и такива, които са достатъчно оригинални и знаят как да печелят чрез качествени снимки и успешни ревюта на продукти, които рекламират.

Ако се чувствате уверени в конкретна област, можете да започнете да продавате дигитални услуги под формата на курсове, семинари, обучения и др., за да изкарате допълнителни доходи.

Как да спечелите допълнителни доходи от блогинг

Обикновено блогърите са хора, които страстно обичат работата си и са истински щастливи от това, което правят. Ако ви харесва да сте фрийлансър и умеете да пишете статии, можете да разчитате на допълнителен фонд финанси, с които да подпомогнете личния си бюджет. Основните начини един блог да носи допълнителни доходи са: 

 • реклама – един от най-старите методи, за който обаче ще ви трябва солиден брой последователи;
 • собствен продукт – създайте електронна книга или някакъв софтуер, който да промотирате на блога си;
 • платена услуга – продавайте себе си в качеството си на преподавател или треньор в област, в която сте квалифицирани;
 • съдружие – поставете банер или друг вид реклама на партньорска организация и когато някой кликне или купи продукт, получавате процент от печалбата;
 • членство – създайте платен достъп до важно съдържание, до което да имат достъп само членове след заплащане на такса;
 • спонсорирани публикации – много компании си плащат, за да бъдат рекламирани чрез статии, описващи техните продукти и услуги;
 • абонамент – ако можете да предлагате дългосрочно онлайн списание или бюлетин, направете абонаментна услуга.

Много блогъри се специализират в правенето на видеоклипове, макар генерирането на милиони гледания да не е лесно. Ние от Cashcredit сме готови да подкрепим всяка идея за допълнителни доходи с удобно кредитно решение за всеки.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.

Благодарим ти, че се свърза с нас! С какво можем да сме полезни?