Какво означава КИН и за какво служи?

 

Клиентският идентификационен номер, чието съкращение е КИН, се генерира, когато направите регистрация на свой потребителски профил в определен сайт. Този код е уникален и няма как да се промени, защото той се използва за еднозначно идентифициране. Може да ви е от полза при различни етапи при управление на лични сметки, плащане на местни общински данъци, правене на плащания през някои платформи и други. Според Кеш Кредит, онлайн услугите постоянно се развиват и затова възниква необходимост да се правят нови регистрации за продукти и да се ползват иновативни варианти с цел улесняване на живота.

Проверка и плащане на местни данъци и други такси 

За да можете да направите такова плащане, трябва да получите клиентски идентификационен номер. За тази цел трябва да го заявите. Това може да стане по някой от следните начини:

  • Лично, след подаване на вашето заявление, което трябва да е написано по образец на място, в определената дирекция, в която ще правите проверки или плащания;
  • Имате възможност да използвате представител, който да го подаде вместо вас, но това може да стане само чрез нотариално заверено пълномощно;
  • Подаване по електронен път – можете да подадете попълненото заявление и онлайн, но само с електронен подпис. След това издадения КИН се изпраща на електронната ви поща. Тя трябва да съвпада с тази, която сте посочили при използване на електронния ви подпис и това се прави за по-висока сигурност. Заявлението може да бъде в ПДФ формат, както и в Word. Електронното подписване също трябва да се извърши със съответния софтуер. 

Ако възникне дори малко съмнение за злоупотреба с лични данни, издаването на КИН може да ви бъде отказано от съответната община или институция.

След като вече е получило клиентски идентификационен номер, всяко данъчно задължено лице е длъжно да пази своя код и да не го предоставя на трети лица. 

Кин в Epay.bg

Клиентският номер за някои от сайтовете, в които можете да плащате своите задължения, да получавате преводи или да пращате пари, също ще ви помогне. При регистрирането в Epay.bg ще получите КИН номер, който след това можете да използвате, когато искате да плащате сметки през платформата. За някои разплащания ще трябва да се въвежда и ЕГН, за други банкова сметка. Много удобно е, когато някой иска да ви преведе сума в Ипей или Изипей – трябва само да му продиктувате КИН номера. Taка парите ще бъдат преведена в микросметката ви.

Клиентският код се състои от цифри и можете да го видите във вашия профил в Ипей. Този КИН може да ви бъде от полза и ако искате да преведете парите към Изипей и да си ги получите на каса. Чрез клиентския номер в Ипей ще можете да плащате сметки за ток, вода, телекомуникационни услуги, телевизия и интернет и много други задължения. Това е голямо облекчение, което изключва разхождането до няколко различни офиса, като ви спестява много време и усилия. Можете също да проверявате дали имате глоби към КАТ. Много удобна услуга, чрез която можете да пазарувате, разглеждате и погасявате задължения и много други. Идентификационният код е свързан с Микросметката в ePay.bg. Това е платежен инструмент, който е създаден и се открива в Изипей чрез сайта на Ипей. Може да бъде използван, за да се правят и да се получават преводи. Вече можете и да пазарувате онлайн, което е съвсем ново предложение.

Според екипа на Cashcredit.bg има и много заеми, които можете да плащате чрез клиентски идентификационен код. Това е изискване за някои компании и банки. Каквото и да решите да плащате с вашия клиентски код, то ще стане бързо и лесно. Потребителите дават високи оценки за този продукт, с оглед на улеснението, което той предлага.

 

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.