Какво трябва да знаем за обединяване на кредити

06 ФЕВРУАРИ 2018

В забързания и финансово ориентиран живот, в който съществуваме, икономическите ни действия и познания често играят сериозна роля. Причината да бъдем наясно с подобни умения са доста важни, имайки предвид, че често много семейства и домакинства разчитат на допълнителна парична помощ за различни покупки на движимо и недвижимо имущество, както и друг тип харчове, пред които ежедневието би могло да ги изправи.

Така, понякога се получава ситуацията, в която „на плещите си“ имаме два, три, четири или повече заема, които трябва да обслужваме съвсем правилно и навреме, за да не се стига до загуби или наказателни такси и високи лихви. Един от методите, които вършат добра работа в подобни моменти е обединяването на кредити. Това е сравнително нова услуга, чрез която може да се стигне до по-изпълними плащания на задълженията.

Какво представлява обединяването на кредити

На практика, то касае рефинансирането на сумите, като по този начин се цели спестяване на част от разходите. Това, както казахме, е и основната цел при подобни процедури – да се справите по-лесно със задълженията си като потребители на подобна финансова услуга. Всеки кредитополучател би могъл да обедини част от своите задължения (или всички), с помощта на един от заемите, които има. На такава процедура подлежат не само потребителските, но и други подобни продукти, като лизинг на стоки, овърдрафт, кредитни карти и др.

Кога е необходимо

Когато искате да оптимизирате процеса, по който се управляват заемите ви. Добър начин и практика е да се постигне само едно плащане към една единствена банка

  • Така пестите сравнително доста време и усилия;
  • По този начин пада и броят на лихвите ви, понеже се издължавате във вид на само една вноска;
  • Логистиката - няма нужда да следите отделните дати на всеки заем поотделно и да се налага да се появявате в различна банка в различно време и ден;
  • Оптимизира се и начина на плащане. Някои задължения от този тип изискват банков превод, други плащане в брой на каса или удържане на определената сума от заплатата ви;
  • Постигате много по-добър контрол над финансите си;
  • Намалявате месечните си разходи си по обслужването на всеки отделен заем.

Каква е процедурата по обединяване на кредити

Това е дейност, която изисква не само вашето правилно решение, но и добрата комуникация със служителя на банковата институция, който е отговорен за обработката на вашите задължения. Много важно е да сте наясно с целите си и по-точно кои от заемите искате да обедините. Трябва да знаете дали искате да намалите месечните си вноски, общата сума, която ще платите в края на срока на погасяването на цялата стойност или и двете.

Друг важен момент е да прегледате различни предложения, за да имате база за сравнение и съответно да вземете най-оптималното решение.

Т.нар рефинансиране по обединяването на кредитите може да стане в банковата институция, от която сте получили парични средства, но и в други финансови учреждения. Най-важното е определите дали таксите и лихвеният процент, които се предлагат, устройват бюджета ви.

Ние от Cash credit сме специализирали във всеки вид парични процедури в тази насока и винаги държим клиентите ни да получат не само желаната сума, но и качествен съвет. Така, когато са изправени пред подобна финансова дилема, те успяват да вземат възможно най-правилното решение за себе си и семейния паричен баланс като цяло.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.