Кога да теглите бърз кредит

7 МАРТ 2022

Вероятно поне веднъж в живота си сте били изправени пред ситуация, в която се нуждаете от определена сума пари на момента. 
Поводът може да е приятен. Например харесали сте си нов модел смартфон. Или трябва да платите лятна почивка или екскурзия в чужбина. 
Понякога може и да има по-неприятен отенък. 
Нужно е спешно да направите ремонт. Парите са Ви необходими, за да покриете дълг. 
Причините са различни.
Решението често е едно. 
То е бързо, удобно и създадено точно за такива случаи.
Бърз кредит.
Това е един от най-полезните видове заем. Те могат да бъдат използвани за голям спектър от житейски ситуации. Понякога няма нужда да ги обезпечавате. Можете да ги получите бързо и лесно. 
Този блог пост ще Ви разкаже повече за това: 

какво представляват
какви видове има 
в какви случаи са полезни
за какво да помислите, преди да теглите такъв.

Да започнем с това, какво е бързият кредит. 

Какво е бърз кредит

Това представлява спешен заем. Той най-често има относително малки размери – от няколкостотин до няколко хиляди лева. Особено ако бъде съпоставен с ипотечния кредит, да речем. 
Различните компании предлагат различни условия и характеристики за този вид заем.     Но има някои общи черти.Първата е облекчената процедура по кандидатстване. За разлика от други видове кредити, ако решите да се възползвате от този, бихте могли да го получите много по-лесно.
Защо? 
При решението дали да Ви бъде отпуснат или не, Вие не минавате процедура на продължителна проверка, преговори и преценка дали кредитодателят ще си позволи да Ви даде заем или не. 
Също – може да не е целеви.
Това означава, че за фирмата, от която ще получите парите, няма значение за какво ще ги изхарчите и условията не се определят спрямо това. 
Отделните компании за бързи кредити определят и индивидуални условия. Те биха могли да обхващат различни детайли. Размера на месечните вноски. Възможността за рефинансиране. Опцията да се тегли онлайн и др. 
Бързите кредити биват различни видове. 

Какви видове бърз кредит има? 

В предишната точка посочихме много общи характеристики на бързите кредити. Но дори и въпреки тях този тип заем има множество лица. 
И можем да определим много видове. 
Те се оформят на база различни особености. Как се тегли. За какво служи. Дали по него се плаща лихва или не. Срокът, за който се взима. 
Ето няколко примера: 

Онлайн бързи кредити – за да се получат, не е нужно да се посещава офис; кандидатства се през интернет 
Кредит, който да Ви служи, докато получите пари от фирмата, в която работите – тегли се краткосрочно и се погасява при получаване на заплата от Вашия работодател;
Безлихвен – при него съществува определен период, в който той може да се погаси, без да се дължи лихва или друга такса;
Целеви – отпуска се с определена цел, например покупка на даден артикул.
Кредит за определена социална група – неговите специфики са съобразени с особеностите на положението на нейните представители; такива могат да бъдат заеми за майки, пенсионери, държавни служители;  

В какви случаи е полезен бързият кредит 

По този въпрос името на този вид заем подсказва отговора. 
Бързият кредит е полезен главно в два случая.
Единият от тях касае ситуациите, в които спешно трябва да получите пари. Одобрение за бърз кредит се получават за минути. Не се минават изтощителни процедури, които биха могли да създадат напрежение. От Кеш Кредит например може да получите заем за шест минути. Само по интернет, без да напускате дома си. 
А другият?
Във втория случай е удачно да се възползвате от бърз кредит, когато парите са Ви нужни за кратък, ясно дефиниран период от време. Например до получаване на заплата или друго заплащане. 
Има и други ситуации, в които да го изберете. 
Например, за да се възползвате от по-занижените изисквания за одобрение за кредит. Може банка например да не Ви отпусне заем заради материалното Ви положение. Ще го получите по-лесно в компания за бързи кредити. 
Сходна е и ситуацията, в която нямате възможност да предложите обезпечение. Това не е причина да се притеснявате как ще се сдобиете с необходимите пари. Изберете бърз кредит. 
Нека да поговорим и за конкретни случаи.

Заплащане на почивка
Ваканциите са свързани с големи разходи. Пътуване, заплащане на хотел или квартира, различни забавления по време на почивката. 
Ако не разполагате с парите, можете да изтеглите бърз кредит. Така няма да се налага да отложите дълго чаканата отпуска. 
    
Кредит до получаване на заплата
Понякога месечното възнаграждение не е достатъчно, за да покрие всички и най-вече неочакваните разходи. Ако сте в такава ситуация и нямате възможност да изтеглите аванс, например, може да се възползвате от този тип заем.


Разходи по автомобила
Колата е едно от притежанията, които поглъщат най-много средства. Те са за поддръжка, гориво, изискваните от държавата такси и документи. 
Ако Ви се налага да пътувате извън града или използвате автомобила си ежедневно, но разходите надвишават бюджета Ви, бързият кредит би могъл да бъде решение.
С него може да покриете цената на нови гуми, масло, застраховка, бензин и др.

За лечение и зъболекар
Посещенията на медицински специалисти и покупката на лекарства може лесно да образува огромна сметка. 
И една българска мъдрост гласи, че здравето няма цена. 
Неразумно е да рискувате здравословното си състояние, ако нямате нужните средства. 
Бързият кредит ще Ви помогне да се погрижите за себе си. 

За покупка на техника
Различните електронни уреди са не просто удобство, те са неизменна и понякога откровено необходима част от живота ни.
Компютър и смартфон са много често нужни за работа, следене на банковата Ви сметка и заплащане на консумативи. 
Понякога пък може просто да искате да се поглезите с нов телевизор или кухненски робот. 
Бързият кредит може да Ви ги осигури.    
    
Има и други случаи, когато да ползвате този тип заем. 
Например за рефинансиране на друг кредит, ако това ще Ви спести разходи. Може да се наложи да направите големи покупки за първия учебен ден. Може и да искате да купите хубав, голям подарък на свой роднина или приятел. 
Той може да бъде решение в огромен спектър от житейски ситуации. 

За какво да помислите, преди да теглите бърз кредит   

Макар да можете лесно да си осигурите помощ в множество случаи, не е добра идея да взимате прибързано решение. 
Преди да теглите бърз заем, помислете.
Какви са условията по него? Ще имате ли възможност да го върнете в посочения в договора срок? Какъв е процентът на лихвата? Макар да има бързи кредити с 0% лихва, не всички са такива. Помислете доколко сделката е изгодна за Вас. Ако ще изплатите много повече, отколкото сте взели, си задайте въпроса дали си заслужава.
Изплащането има и друг аспект.
Ако не успете да върнете кредита, това ще е проблем в бъдеще. Кредитната Ви оценка ще се влоши. Това означава, че занапред по-трудно ще получавате финансова помощ.
Направете и сравнение. 
Не взимайте от първата компания, чиято реклама видите. Потърсете информация в интернет за конкурентите ѝ. Прегледайте внимателно условията на всеки от тях. Вижте кои са най-изгодни и кой Ви вдъхва най-много доверие. А откъде е най-удобно да получите парите? 
Вземете предвид и финансовото си състояние. 
Да, имате нужда от сумата. Но как ще се отрази задължението ежемесечно да плащате вноска, за да ги върнете? Може би това ще Ви принуди да живеете в ограничения и да Ви притесни повече. 
Спешна ли е ситуацията? Ако не, може да е по-добре да помислите за алтернативно решение, за да се сдобиете с парите. Например втора работа или спестявания. 

Бързият кредит е разпространен, но все още недобре познат инструмент.
С негова помощ може да си осигурите сигурност и спокойствие в много ситуации. 
Той също така може да Ви помогне и с осъществяването на мечтите Ви. 
Този заем се получава лесно. Има облекчена процедура по кандидатстване и отпускане на парите. Понякога целият процес отнема само минути. 
Последното се касае особено силно за Кеш Кредит. Това е една от най-популярните компании, специализирани в областта на бързото финансиране. 
Тя е спечелила изключително добра репутация сред огромен брой доволни клиенти, благодарение на скоростното си и коректно обслужване.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.