Кои са недостатъците на заемите от приятели

6 ЮНИ 2019

Всеки човек е попадал в положение на финансови затруднения, в което не може да посрещне даден свой разход. Ако това е нещо, от което можем да се лишим, все някак ще се справим. Ако обаче става дума за битови сметки или нещо друго, което не търпи отлагане, тогава положението е неприятно и определено ще се нуждаем от пари на заем до заплата.

Защо парите назаем от приятел развалят отношенията

Първата реакция на повечето хора е да поискат заем от приятел, а обикновено кредитните институции остават по-малко желани. Хората се притесняват, че ще им бъде взета твърде висока лихва и ще платят твърде скъпо за услугата.

Всъщност, това не е истина и на практика се случва точно обратното. Кредитните институции предлагат добри условия, докато парите назаем от приятел водят до разваляне на отношенията. Причините за това са следните:

  • усещане във вашите приятели, че сте им задължени;
  • нарушаване от тяхна страна на личното ви пространство;
  • искане на най-различни услуги и по всяко време;
  • странно поведение от тяхна страна, например започват да ви търсят постоянно;
  • много други.

Как да избегнем неприятното и неловко чувство

За да не разваляме отношенията си с хората срещу нас, ние започваме да самопритискаме себе си. Търпим да искат от нас постоянно услуги, да ни се обаждат по всяко време от денонощието, а понякога дори усещаме в тях и едно странно чувство за превъзходство. За да се избегне всичко това, има едно много просто решение и то се нарича бърз кредит.

Какви са предимствата на бързия кредит

Бързият кредит е една много полезна услуга, от която можем да имаме безкрайно много ползи. Този вид заеми се отпускат изключително бързо и в рамките на само няколко минути разполагате със сумата, от която се нуждаете.

Това прави реакцията от страна на кредитните компании по-бърза дори и от тази на най-близките ви хора. Шеговито казват за фирмите за бързи кредити, че напомнят на телефон за спешни случаи за теглене на заем. Да не споменаваме за това, че изискванията могат да бъдат покрити на практика от всеки.

Кои са съветите за личен комфорт на Кеш Кредит

Според експерти в сферата на финансите от CashCredit, постигането на личен комфорт е по-лесно, отколкото си мислим. Ето какво казват те:

  • дръжте финансовите въпроси далеч от своите роднини и приятели;
  • решавайте тези проблеми сами и навреме;
  • не се страхувайте от бързите кредити - те няма да развалят отношенията ви с никой;
  • опитвайте се доколкото е възможно да предвиждате подобни ситуации.
Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.