Кой заем е краткосрочен

23 НОЕМВРИ 2017

Когато желаем да постигнем определено нещо или имаме нужда от даден вид услуга или стока е абсолютно ясно, че в повечето случаи ще ни бъдат нужни пари. Тъй като това е основният начин на комуникация при търговските отношения между хора, фирми и институции всеки трябва да бъде добре запознат с различните понятия и инструменти в тази сфера и как те функционират.


Причината е, че за да имаме добра финансова „хигиена“ и за да поддържаме своя икономически статус е добре да знаем как да използваме парите си, как да пестим и как да се възползваме от теглене на различни кредити, когато това е нужно.


Именно краткосрочните заеми са чест елемент в икономически и търговски отношения между две или повече лица.


Какво представлява краткосрочният заем

В съвременния мобилен свят, в който на практика почти нищо не е невъзможно е добре да бъде ясно, че за подобен тип кредит може да се кандидатства и онлайн, докато се намирате пред монитора на личния си компютър. Това спестява най-вече време, което все пак е един от най-ценните активи, с които се налага да боравим в ежедневието си.


Тази услуга представлява бързо получаване на пари в кратки срокове, като периодът на връщане на заетата сума в повечето случаи може да се договаря между клиент или заемодател предварително и според условията, които са възможни.


В повечето случаи се касаят сравнително ниски суми, стигащи до около 700-800лв. Такива пари често са нужни при непредвидени ситуации, които изискват мигновено действие от страна на лицето в нужда и именно малкият им размер изисква кратките срокове на връщане.


Кой би могъл да кандидатства за подобен тип финансова помощ и какви са условията

Ограниченията са твърде малки, тъй като повечето компании предлагат такава дори на лица, които нямат постоянен трудов договор с работодател. Едно от задължителните неща е да притежавате личен документ, който да доказва навършени 21 години, а понякога се изисква и добра кредитна история.


В кои ситуации би могла да ни бъде нужна тази финансова подкрепа

  • Когато сме в момент на наложително бързо разплащане с държавни учреждения – сметки или друг тип разходи;
  • При спешна нужда от лечение, което в момента не бихме могли да си позволим;
  • Ремонт на жилище, техника или автомобил;
  • При „попълване“ на дупки в семейния бюджет, създадени отново от неочаквани разходи.

Това е една малка част от случаите, при които такъв тип финансова опора би могла да ни изведе от неловка и неприятна ситуация.

Имайки предвид, че реално получаваме пари, които не са наши е добре да предвидим и минималните и максимални срокове на връщането на конкретната получена сума. Те могат да бъдат най-разнообразни, като в повечето случаи са предварително уредени от вас в качеството си на клиент и заемодателя. Тъй като се касаят не особено големи суми, времето за тяхното връщане е между няколко дни и един месец.


Предимствата и недостатъците при подобен тип услуга биха могли да бъдат разнообразни. В повечето случаи най-важното предимство е, че ще получите нужната ви сума абсолютно бързо, като има опции за одобрение в рамките на няколко часа и ден. Това е чудесно удобство, особено, когато сте притиснати от финансова ситуация, при която трябва да реагирате мигновено.


За недостатък би могло да бъде счетено краткото време, в което трябва да върнете съответната сума, както и вариантът да не сте преценили възможността си да изплатите получената сума навреме.


Ето защо, за да бъдете лоялен към себе си и кредитодателите е добре да сте предвидили правилно ситуацията и да кандидатствате за сума, която със сигурност бихте могли да изплатите безпроблемно. По този начин вие със сигурност ще спестите главоболията и притесненията си в случая на извънредна нужда от пари. Това би ви спасило от загубеното време и би решило проблема ви в най-кратки срокове.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.