Коя банка дава кредит при лошо ЦКР?

 

Какво всъщност означава и често ли срещате това съкращение? Тази абревиатура означава Централен Кредитен регистър. В него, във вашето досие, се пази информация дали сте коректен платец или не, както и дали имате лошо ЦКР. Ще се покаже дали са плащани редовно вноските, или има забавяния, имате ли отказани кредити и други. Добрата новина, която експертите от Кеш Кредит споделят е, че тази информация в един момент все пак изчезва, защото системата се обновява. Друго, което сигурно ще се зарадвате да разберете е, че дори с лошо ЦКР може да се вземе кредит.

Кеш Кредит предлага специален продукт за лица с влошено ЦКР

 • Облекчен процес при кандидатстване;
 • Без изискване за официален доход;
 • Без значение от трудов стаж;
 • Шанс за одобрение при влошена кредитна история.
 • Погасяване на всички дължими суми, независимо по колко заема имате просрочие;
 • Плащане и на таксите, които са се натрупали заради просрочването;
 • Можете първо да погасите наказателните лихви и след това главницата.

Важно е да имате предвид, че дори да сте внесли сума, която е равна на просрочието, тя няма да стигне, за да се изчисти кредитната ви история.

Какви основни изисквания има за кандидатстване и отпускане на кредит, когато имате лошо ЦКР

За да можете да заявите желанието си да получите заем и да получите одобрение, когато имате лоша кредитна история, трябва да отговаряте на условията:

 • Да бъдете пълнолетен български гражданин;
 • Трябва да притежавате лична карта, за да можете да докажете самоличността си;

 • Да бъдете регистриран гражданин на България от поне една година;

 • Да имате трудов договор, който да бъде постоянен и да е за не по-малко от минимума на работна заплата за страната;
 • Препоръчително е да не сте имали кредити в последната половин година.

Това са само част от изискванията, които могат да имат банките. Те са различни за всяка една финансова институция и могат да варират относно дохода ви, предходните заеми и други. Възрастовата граница също може да бъде различна, като при някои банки е 20 години. Това се прави с цел младите хора да не изпадат в импулсивни и необмислени дългове, които след това да плащат с години. Дава им се възможност да укрепнат финансово и добре да обмислят големината и нуждата от заем. Повечето изисквания са сходни при различните финансови институции.

Има ли банки, които дават финансиране и при лошо ЦКР 

Невнасянето навреме на месечните вноски е момент, който може да споходи всеки. Има много причини за това – финансови проблеми, непредвидени разходи и други. Затова и някои банкови институции дават заеми и на хора с лошо ЦКР. Взема се под внимание кога са били закъсненията, броят на вноските, които са забавени, както и какви са били обстоятелствата свързани с това. Много вероятно е да се отпусне кредит, дори и да не притежавате добра кредитна история, от няколко банкови институции, като всяко кандидатстване е строго индивидуално и зависи от много неща. 

Според експертите на Cashcredit.bg най-сигурният вариант за вземане на заем при лошо ЦКР си остават кредитните компании. При тях е почти сигурно, че ще получите финансиране, при договаряне на условията. Лихвата може да бъде по-голяма от тази на хора, които не са допускали забавяне на вноските, но ще успеете да решите проблема, за който са ви нужни парите. Разнообразието от кредитни продукти е голямо и ще можете да изберете най-подходящия за вас.

 

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.