Коя банка е най-сигурна

21 ЯНУАРИ 2020

Когато имате нужда от голяма сума пари, единственият начин бързо да се сдобиете с тях, е да се обърнете към банката. По въпроса коя е най-сигурна ще чуете различни мнения. Всяка банкова институция предлага различни условия, а на вас остава сами да направите избор и да изберете най-надеждната според вас самите.

Каква сума да изтегля

Сумата зависи от вашите нужди. Ако теглите пари за собствен дом, то сумата ще бъде по-голяма, като най-срещаният вариант е да изтеглите пари и да ипотекирате жилището, в случай, че не можете да изплащате кредита. Друг вариант е да предпочетете дребна сума, за да закупите кола, например. Помислете добре дали ще се справите с изплащането на вашият кредит и тогава действайте. Обикновено, сумата, която се отпуска и времето, за което да я върнете се определя на база вашите доходи.

Има различни видове банки, към които да се обърнете, а именно:

  • централна - тя е посредник между държавата и банките в нея;
  • инвестиционна;
  • търговска.

Какво става с кредита ако банката фалира

Вероятно сте си задавали и този въпрос. В случай, че се стигне до такъв казус, вие продължавате да изплащате кредита си. Възможно е друга такава институция или лице да закупи фалиралата такава, което автоматично ви прави техни клиенти. Вариант е Синдикът да ви предложи различна от вашата схема на изплащане , но в случай, че не ви устройва,  не сте длъжни да приемете. Тъй като вие нямате вина за фалитът, няма да имате и проблеми, стига редовно да обслужвате кредита си. Не можете да спрете да изплащате задълженията си, тъй като кредита ви ще се изиска предсрочно, заради нередовно обслужване. Тогава е възможно да се стигне до съд, което да премине в опис на имуществото ви и т.н. Говорим по тази тема хипотетично, като се надяваме,че до банкрут на избраната от вас банка няма да се стигне и няма да имате проблеми.

Кой контролира банките

Контролът е основно задължение на БНБ. Нейната цел е да поддържа външна и вътрешна стабилност на националната ни парична единица. Тя е единствената институция, която може да пуска нови банкноти и монети. Контролира и регулира банковата система, в полза и защита интересите на вложителите. Осигурява контрол върху функционирането на ефективни платежни системи и тяхното развитие.

Могат ли да се използват банкови услуги онлайн

Бързите кредити са все по-предпочитане. За тях се кандидатства бързо и доста по-улеснено. Ако сте решили да се спрете на този вариант, доверете се на Cashcredit. Ние сме небанкова финансова институция, която се развива изключително бързо, благодарение на нашата мотивация и труд. Възползвайте се от нашите прозрачни условия, фиксирани лихви и лесно одобрение. Вземете парите, които да ви необходими и бързо постигнете целите си.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.

Благодарим ти, че се свърза с нас! С какво можем да сме полезни?