Кредит за пенсионери, бърз паричен заем в пенсионни години

 

07 МАРТ 2018

Времената и реалността, в които живеем не могат да бъдат наречени комфортни или лесни, но те често могат да се превърнат в още по-трудни и неприятни за хората в пенсионна възраст. За съжаление, поради редица причини, тези лица в България съвсем не живеят живота, който заслужават. Малките размери на пенсиите им са основният проблем, който води като лавина до други още по-неприятни последици.

Кредит за пенсионери е услуга, от която всеки човек в тази конкретна възраст би могъл да се възползва, при евентуална нужда. Независимо, че ниските стойности на пенсиите са в повечето случаи пречка за всеки човек в това положение да си позволи „лукс“ в харченето на средства, бързият заем е добър начин за решаване на финансови проблеми.

В какви трудности изпадат пенсионерите, които могат да наложат нуждата от допълнително финансиране

  • Закъснели плащания на ежедневни сметки, като ток, вода и парно;
  • Годишен данък на жилището, който в повечето случаи не е никак малка сума;
  • Месечни разходи от битов тип;
  • Разходи за лекарства;
  • Разходи за извънредно лечение;
  • Празници;
  • Други неотложни плащания, които могат да споходят всеки един човек.

Всички тези ситуации със сигурност биха натоварили сериозно месечния бюджет на хората в следработна възраст. Тогава бърз заем е може би най-удачният начин за справяне със ситуация, особено ако съответният човек не може да разчита на странични доходи или помощ от близки хора и роднини.

Сумите, които хора в пенсионна възраст могат да получат при определени условия са разнообразни – от няколкостотин лева до няколко хиляди. Всичко зависи от преценката на специалистите в дадената кредитна институция, а лихвените условия могат да бъдат разпределени до няколко години, в зависимост от получената сума и да стигнат до около 10%.

Друго условие е лицето да не получава по-малък размер пенсионна сума на месец, спрямо месечното му задължение по погасяването на получения заем.

Има случаи, при които месечната пенсия на лицата, кандидатстващи за кредитна помощ са твърде ниски, но много институции предлагат и опцията с поръчител или по-платежоспособен съдлъжник.

Често и възрастта на човека е от голямо значение при много банкови и небанкови институции. В повечето случаи, той трябва да бъде до 73г.

Тук в Cash Credit имаме специален метод за точно изчисление на сумите, които могат да бъдат отпуснати. Скоринг моделът е перфектен начин за балансирана преценка, която показва дали съответният човек, кандидатствал за сумата пари може да получи желания заем или не.Идеята е не само да бъдем ефективни, но и да реагираме възможно най-бързо на финансовия пазар.

Какви документи са необходими

Нужна е разбира се, лична карта, данни за пенсионната сума, която лицето получава, както и данни за поръчителя, ако има такъв.

Ние в Cash Credit сме наясно с финансовата ситуация в страната през последните години и с трудностите, през които едно лице в пенсионна възраст трябва се справя всеки един ден. Ето защо се стремим да предоставим много по-бърза, лесна и достъпна услуга за пенсионери. Сумите, които те могат да получат са разнообразни, а начините за връщане максимално ненатоварващи. По този начин, дори да сте в крайна нужда, можете да получите одобрение дори онлайн или в офис до 6 минути.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.

Благодарим ти, че се свърза с нас! С какво можем да сме полезни?