Очаква ли се рецесия и как тя ще се отрази на личните ни финанси

24 ЯНУАРИ 2020

Все повече хора, към днешна дата се тревожат от неблагоприятните прогнози за настъпването на икономическа рецесия. Спада в икономиката изобщо не е за подценяване, тъй като той несъмнено би довел до негативни последици за Вашите лични парични постъпления. Но бихте ли могли изобщо да се предпазите от криза в икономически план? Истината е че тя засяга цялото население на една страна и практически е невъзможно да подмине точно Вас. Затова в този труден период трябва да се доверявате само на сигурни партньори, като CashCredit, които ще откликнат бързо на Вашите финансови потребности и ще Ви осигурят кредит с лесно одобрение при ясни и точни условия.

Какво е икономическа рецесия

Нека да започнем с това, какво всъщност представлява това понятие. Така наречената икономическа рецесия се наблюдава, когато няколко поредни тримесечия, брутния вътрешен продукт е с понижени стойности. Определено може да се каже, че тя е циклично явление, при което се отчита ръст на безработицата и значително свиване в икономически план. В един такъв период значително страдат постъпленията в бизнеса, а от там и служителите и работниците. Размерът на заплатите рязко намалява, а безработицата се покачва в невъобразими размери. Личните спестявания бързо се топят, а разходите се свеждат до минимум.

Какви за предупредителните сигнали, че тя предстои

В по-голяма част от случаите става въпрос за разнообразни видове дисбаланси в икономиката. С течение на времето те стават неконтролируеми, нарастват и в един определен момент става наложително да бъдат поправени по някакъв начин. Въпреки това че всеки един икономически цикъл е уникален сам по себе си, има и някои общи, основни причини за наблюдаването на рецесия в икономиката и те са:

  • Покачването на лихвените проценти;
  • Настъпването на инфлация;
  • Нарастващи цени на имотите и суровините.

Трябва ли да променим финансовите си навици, за да ограничим последствията върху личните ни средства

Когато прогнозата в икономически план е неблагоприятна, много хора търсят начин да се справят с негативните последици за техните лични финанси. В период на криза потребителите свиват личния си бюджет и търсенето на стоки и услуги намалява, а оттам натиска за бизнеса става все по-голям. Размерите на заплатите спадат бързо, а значителна част от хората губят своята работа. За да се справите с негативите от това циклично явление определено трябва да се замислите за Вашите лични финансови навици и да следвате няколко прости стъпки:

  • Спестявайте. Заделяйте от Вашата заплата поне 5% месечно за да бъдете сигурни, че ще можете да овладеете неприятната ситуация;
  • Намалете Вашите разходи. Когато този неблагоприятен период настъпи, контролирайте внимателно личните си финансови средства и сведете Вашите разходи до минимум;
  • Доверявайте се само на сигурни партньори. В случаите, когато Ви се наложи да откликнете бързо на финансовите си потребности, а портмонето Ви в края на месеца е останало празно, не се колебайте, а се доверете на Кеш Кредит. 

Как могат да ни помогнат от Кеш Кредит

Бързите кредити, които могат да Ви бъдат отпуснати от CashCredit са сигурен начин да се преборите с неблагоприятните финансови последици от финансовата рецесия. Само за 6 минути Вие можете да получите одобрение за сумата, която Ви е необходима при ясни и точно договорени условия. А висококвалифицираните служители в Кеш Кредит ще Ви консултират професионално, за да вземете най-доброто решение.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.

Благодарим ти, че се свърза с нас! С какво можем да сме полезни?