По какво се различава лизинг от кредит

15 АВГУСТ 2017

Поне веднъж в живота на всеки един от нас е изплувало желание да закупи даден вид стока или услуга, но липсата на достатъчно средства се е явявала като основна причина това да не се случи. За никого не е тайна, че в ежедневието биваме облъчвани не от една или две реклами на стоки, които бихме могли да заплатим по най-различни начини, а от стотици такива. Точно тук изплува един съществено важен въпрос какво: „Какво да изберем – лизинг или кредит?”. За да вземем възможно най-правилното решение, то на първо място трябва да си отговорим по какво се различават двете алтернативи.


Какво означават те?


В не малко от случаите клиентът решава да избере една от двете схеми, без реално да е преценил коя всъщност е по-изгодна за самия него. Рекламата е най-силното оръжие на търговците и тя често замъглява погледите на потребителите и не им позволява да мислят с ясно съзнание, както и да инвестират правилно своите пари.
Всеки един магазин, който предлага бяла или черна техника, предлага своята стока на лизинг. Улисани и подмамени от лизинговите реклами, ние несъзнателно пропускаме втората алтернатива, а именно потребителският заем.


Интересът към него винаги е бил на ниво и това е съвсем обяснимо. За да се възползвате от заем без поръчител, то от вас се изисква единствено да предоставите лична карта и да попълните кратък формуляр на място или онлайн, в зависимост от това по какъв начин осъществявате покупката. Като отделните дружества са склонни да отпуснат заем на различна стойност.


Ако сте решили да закупувате стока, която струва в порядъка между 300 – 1200 лева, то препоръчително е да се възползвате от лизингово плащане. Тази схема се използва за по-малки суми, тъй като тя коства доста повече пари на потребителите при равни други условия. Процедурата е наистина опростена и не се изисква набор от документи, тъй като сумата, подготвена за усвояване, е значително малка.


Разбира се, ако човек избере по-лесния метод, то той ще си плати цената за това. Опростените лизингови условия ще струват повече на заемателя, в сравнение с отпускането на кредит. Това съвсем не значи да не се възползвате от лизингово плащане. Дори напротив. Използвайте го тогава, когато избраните от вас продукти са с ниска стойност.


Ние съветваме потребителите внимателно и разумно да проучват възможностите за плащане. Запомнете, че колкото и изгодна да е лизинговата оферта, тя не винаги е най-добрата алтернатива. Своевременно разгледайте погасителните планове и изберете онзи от тях, който отговаря на вашите възможности, нужди и предпочитания.


Бъдете разумни и се доверявайте единствено на партньори, които са засвидетелствали многократно своята коректност, лоялност, бързина и професионализъм. Кеш Кредит е на върха на пирамидата и ви протяга ръка, която да грабнете във всеки един момент.

Чат с нас

В момента няма активен агент, който да ти отговори.
Пиши ни всеки работен ден от 8:00 до 19:00 часа или изпрати въпроса си във формата тук.

Благодарим ти, че се свърза с нас! С какво можем да сме полезни?