Полезно

3 неща, заради които губим пари

Става неусетно – уж не живеем в разточителство, не сме харчили много, а в края на месеца едва дочакваме следващата заплата. Как да спрем порочния кръг? Вижте три от най-честите грешки, които водят до тук.

Без спонтанни решения за покупка

При разходка по магазините или при виртуален тур онлайн често се случва да се окажем с пълна количка и поизпразнено портмоне. Какво е важно да знаем, за да избегнем този „ефект“?

 • Измамните промоции – Когато нещо, което желаете, е с 30%, 50% или дори 70% отстъпка няма как да изпуснете възможността и да не го купите, нали? Но какво правите, когато се насъберат няколко такива продукта? Често се затрупваме с промоционални стоки, само за да не изпуснем изгодната сделка. За да избегнете това, използвайте промоциите, за да си набавите само предварително набелязани вещи;
 • Емоционални решения за сериозни покупки – Големите разходи трябва да са предварително планирани. Не рискувайте да отидете в магазина и да се оставите на продавача да ви убеди да купите непосилна за бюджета ви вещ. Ако много харесате нещо, отложете покупката за следващия ден. Ако тогава все още смятате, че имате нужда от нея, действайте;
 • Пазаруване по списък – Разглеждайки изобилието по рафтовете и витрините на супермаркета, винаги пъхваме по нещо непредвидено в количката. Постепенно купчината се натрупва. За да се противопоставите на импулса, винаги носете списък със себе си и никога не ходете гладни на пазар.

Евтиното е скъпо/ Скъпото не винаги означава качествено

Изкушението да купим нещо, защото е на много ниска цена, крие риска да се сдобием с некачествена вещ. Това означава, че не след дълго продуктът може да се повреди, и да се наложи да купим нов. Така плащаме двойно. По-далновидно е да инвестирате в качествени вещи с гаранционен сервиз, които ще издържат проверката на времето.

Няма абсолютен закон обаче и за обратното – скъпите предмети не винаги са от висока класа. Обърнете внимание на производителя, на изработката и т.н. Важно е не да парадирате с парите, похарчени за дадена стока, а тя наистина да ви служи добре. Постарайте се да намерите най-доброто съотношение между качество и цена.

Стъпка по стъпка

Когато имате ясни цели и ги следвате, ви знаете приблизително колко разходи имате за този ден, седмица, месец и се придържате към тях. Наясно сте и с това колко пари настрана трябва да заделите и за какво ви трябват. Когато си изработите стратегия, постигайте целите си една по една, без да ги прескачате и да добавяте непосилни нови точки в плана.

Какво ни съветват от Кеш Кредит

Отговорното отношение към парите се отразява на цялостния ни начин на живот. Не се оставяйте да бъдете водени от емоционалния подтик към купуване и спазвайте правилата, които сте си изработили.

Ако пък нещо в плана се обърка, от CashCredit сме готови да помогнем. Бързият кредит е вариант за спешен случай и ние знаем как да реагираме светкавично.


Новини
Още
 • Девет идеи за есенни забавления, които не тежат на бюджета

  След активния летен сезон, в който вероятно сте ходили на почивка или сте правили ремонт, есента е добър момент да внесете баланс във финансите си. Отдайте се на забавления, които не тежат на бюджета. В тази статия Ви предлагаме девет идеи за такива

 • Класна стая у дома. Как?

  България се готви за четвъртата вълна на коронавируса. Не е изключено част от новата учебна година да премине под формата на дистанционно обучение. В тази статия ще научите как да създадете чудесна класна стая у дома.

 • Най необходимото за новата учебна година?

  Започващата учебна година няма да е като останалите. В условията на пандемична обстановка подготовката за 15. септември съчетава традиционните и нови задачи. В тази статия ще разгледаме какво е нужно да направите, преди да бие първият звънец.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам