Полезно

3-те стъпки към финансовата свобода

Всички ние искаме да притежаваме така бленуваната финансова свобода и материална независимост, но за по-голямата част от нас това се оказва много трудно постижимо.

Поставяйки решително тази цел пред себе си, постепенно ще имаме възможността да се убедим, че следвайки няколко прости принципа в ежедневието, тази крайна цел всъщност ще се реализира сама. Основното, на което следва да обърнем внимание, е:

 • планиране на месечния бюджет;
 • инвестиране;
 • изчистване на ненужните разходи;
 • както и много други.

Как да планирате месечния си бюджет

За да планирате месечния си бюджет е най-добре да започнете като заделите в спестовната си сметка една част от сумата, а след това разпределите всичко останало.

Разделете разходите за храна, битови сметки, дрехи, транспорт и други, като имате предвид, че месец след месец ще можете да усъвършенствате планирания бюджет, доближавайки се все повече до своите конкретни потребности.

Дори и ако местите средства от една графа в друга, ще знаете, че предварително сте заделили в спестяванията си едни 20%, например.

Защо са важни инвестициите

Инвестирането е изключително важна стъпка в постигането на финансовата независимост, а без съмнение най-ценното, с което разполагате, сте самите вие.

Повишаването на вашите професионални качества и придобиването на нови умения може да ви донесе не само по-добри доходи, но може да е също така и ключ към това да разполагате с много повече свободно време.

Как да изчистите ненужните разходи във вашия живот

Ненужните разходи се контролират най-добре когато си водите записки за това колко, за какво и кога харчите най-много. Наблюдението на средствата, които напускат портфейла ви в рамките на три или четири месеца, може да ви бъде от полза за години напред.

Ако поддържате няколко кредитни или дебитни карти, ако разполагате с повече от един автомобил и много други подобни, това може да е излишен разход, който ви натоварва допълнително.

След като имате описана пред вас солидна база данни за харчовете си, ще можете лесно да отпишете част от тях, без това да променя вашия цялостен начин на живот.

Какво ни съветват от Кеш Кредит

От CashCredit ни съветват да не закачаме спестяванията си, дори и ако това означава да се обърнем към бързите кредити. Друг вариант е да си намерим допълнителен източник на доход, например почасова работа през почивните дни. Не са малко хората, които така са успели да се справят и да наклонят везните в своя полза.


Новини
Още
 • Девет идеи за есенни забавления, които не тежат на бюджета

  След активния летен сезон, в който вероятно сте ходили на почивка или сте правили ремонт, есента е добър момент да внесете баланс във финансите си. Отдайте се на забавления, които не тежат на бюджета. В тази статия Ви предлагаме девет идеи за такива

 • Класна стая у дома. Как?

  България се готви за четвъртата вълна на коронавируса. Не е изключено част от новата учебна година да премине под формата на дистанционно обучение. В тази статия ще научите как да създадете чудесна класна стая у дома.

 • Най необходимото за новата учебна година?

  Започващата учебна година няма да е като останалите. В условията на пандемична обстановка подготовката за 15. септември съчетава традиционните и нови задачи. В тази статия ще разгледаме какво е нужно да направите, преди да бие първият звънец.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам