Полезно

3-те стъпки към финансовата свобода

Всички ние искаме да притежаваме така бленуваната финансова свобода и материална независимост, но за по-голямата част от нас това се оказва много трудно постижимо.

Поставяйки решително тази цел пред себе си, постепенно ще имаме възможността да се убедим, че следвайки няколко прости принципа в ежедневието, тази крайна цел всъщност ще се реализира сама. Основното, на което следва да обърнем внимание, е:

 • планиране на месечния бюджет;
 • инвестиране;
 • изчистване на ненужните разходи;
 • както и много други.

Как да планирате месечния си бюджет

За да планирате месечния си бюджет е най-добре да започнете като заделите в спестовната си сметка една част от сумата, а след това разпределите всичко останало.

Разделете разходите за храна, битови сметки, дрехи, транспорт и други, като имате предвид, че месец след месец ще можете да усъвършенствате планирания бюджет, доближавайки се все повече до своите конкретни потребности.

Дори и ако местите средства от една графа в друга, ще знаете, че предварително сте заделили в спестяванията си едни 20%, например.

Защо са важни инвестициите

Инвестирането е изключително важна стъпка в постигането на финансовата независимост, а без съмнение най-ценното, с което разполагате, сте самите вие.

Повишаването на вашите професионални качества и придобиването на нови умения може да ви донесе не само по-добри доходи, но може да е също така и ключ към това да разполагате с много повече свободно време.

Как да изчистите ненужните разходи във вашия живот

Ненужните разходи се контролират най-добре когато си водите записки за това колко, за какво и кога харчите най-много. Наблюдението на средствата, които напускат портфейла ви в рамките на три или четири месеца, може да ви бъде от полза за години напред.

Ако поддържате няколко кредитни или дебитни карти, ако разполагате с повече от един автомобил и много други подобни, това може да е излишен разход, който ви натоварва допълнително.

След като имате описана пред вас солидна база данни за харчовете си, ще можете лесно да отпишете част от тях, без това да променя вашия цялостен начин на живот.

Какво ни съветват от Кеш Кредит

От CashCredit ни съветват да не закачаме спестяванията си, дори и ако това означава да се обърнем към бързите кредити. Друг вариант е да си намерим допълнителен източник на доход, например почасова работа през почивните дни. Не са малко хората, които така са успели да се справят и да наклонят везните в своя полза.


Новини
Още
 • 5 начина да се отървем от дълговете

  Кризисните моменти са част от живота на всеки. На кой ли не се е случвало да остане без работа, без доходи, да има сериозни непредвидени разходи, и да се наложи да използва кредит. Понякога..

 • Как да станем богати?

  Ех, вероятно всеки човек по света би дал всичко, за да разбере отговора на този въпрос. Магическа формула няма. Има обаче някои принципи, които биха могли да ни изведат на правия път. Вижте ги.

 • Как да разпределяте парите за вашите деца?

  Дошло е времето за вашето хлапе да се научи на самостоятелност? Основите на финансовото планиране са ключова част от това. Децата от ранна възраст трябва да изграждат отговорности и умения да боравят с парите си. Малко

 • Постигане на финансова независимост - възможно ли е?

  Какво е финансовата независимост? Да имаш възможността да разполагаш с толкова пари, колкото са нужни за покриване на основните житейски потребности плюс да си позволяваш известни удоволствия и разнообразия..

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам