Полезно

3 типа разходи, за които никога да не съжаляваме

Разходът на финансови средства може и да бъде разгледан в положителна и отрицателна страна, в зависимост от посоката, в която насочваме своите финанси и мотивите, с които го правим. Разходите, за които никога не бива да съжаляваме са тези, които правим за да:

 • подобрим своето здраве;
 • спестим време;
 • извършим благотворително дело;
 • повишим своите знания, умение, образование и квалификация.

Първите три (здраве, време и благотворителност) ще определят до колко здрави и удовлетворени от самите себе си ще се чувстваме.

Защо времето е по-ценно от парите

Времето е най-ценният ресурс, с който разполагаме.По тази причина напоследък голямо развитие получи науката “time management” или мениджмънт на времето.

Учените в редица области подкрепят теорията, че всъщност именно доброто балансиране на времето в личен и служебен план е ключът към щастието и доброто физическо и емоционално здраве.

Колко можем да похарчим за здраве

Когато харчим пари за здравето си трябва да имаме задължителната нагласа, че това е най-добрата инвестиция. Каквото и да купите с пари, в каквото и да вложите спестяванията си, знайте едно - похарченото за здраве е най-добрата инвестиция.

Вероятно сте чували, че пари и врем, които сте инвестирали в себе си и в здравето си са най-разумният разход на средства изобщо, тъй като здравият човек има нужната база да се справи с всички необходими предизвикателства.

За да постигнете баланс между финансите, с които разполагате и вашето здравословно състояние, задължително поставете здравето си като главен приоритет. Дори и да не разполагате с много средства, приоритетната му роля ще си каже думата и вие ще се чувствате много по-добре и във форма.

Как благотворителността ни се отблагодарява

Не много по-назад се нареждат и разходите, които правим с цел благотворителност. Докато на пръв поглед те изглеждат като средства, които сме похарчили за нещо, от което няма лично да се облагодетелстваме, то истината е доста различна.

Когато правим благотворителност под една или друга форма, това създава изключително благоприятна среда за постигане на вътрешен мир и покой. Разбира се, тук говорим за благотворителност, която правим дискретно, а не такава, с която да афишираме с цел привличане на внимание.

Какво ни съветва Кеш Кредит, ако не ни достигат средства

Една от най-динамичните компании за бързи кредити CashCredit ни съветва да се обърнем към тях ако спешно се нуждаем от пари. Те ни напомнят, че трябва да се научим да балансираме финансите си така, че да живеем пълноценно. Това да поискаме заем не е проблем, стига парите да са похарчени умно и на място.


Новини
Още
 • Как да предпазим безконтактната си карта от злоупотреба

  С Вашата безконтактна карта Вие можете да извършите абсолютно всички операции, които и с обикновената пластика. Основното нейно предимство пред стандартната кредитната карта е бързината, с която се извършва транзакцията.

 • Очаква ли се рецесия и как тя ще се отрази на личните ни финанси

  Все повече хора, към днешна дата се тревожат от неблагоприятните прогнози за настъпването на икономическа рецесия. Спада в икономиката изобщо не е за подценяване, тъй като той несъмнено би довел до негативни последици за Вашите лични парични постъпления.

 • Най-добрите инвестиции

  Имало едно време, преди 10 години, човек, който изгубил посоката на живота си. Не знаел какво да прави, всеки ден му се струвал по-труден и объркан от предишния. Изпадал в безизходица и мислел, че никога няма да..

 • Коя банка е най-сигурна

  Когато имате нужда от голяма сума пари, единственият начин бързо да се сдобиете с тях, е да се обърнете към банката. По въпроса коя е най-сигурна ще чуете различни мнения. Всяка банкова институция предлага различни условия...

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам