Полезно

3 типа разходи, за които никога да не съжаляваме

Разходът на финансови средства може и да бъде разгледан в положителна и отрицателна страна, в зависимост от посоката, в която насочваме своите финанси и мотивите, с които го правим. Разходите, за които никога не бива да съжаляваме са тези, които правим за да:

 • подобрим своето здраве;
 • спестим време;
 • извършим благотворително дело;
 • повишим своите знания, умение, образование и квалификация.

Първите три (здраве, време и благотворителност) ще определят до колко здрави и удовлетворени от самите себе си ще се чувстваме.

Защо времето е по-ценно от парите

Времето е най-ценният ресурс, с който разполагаме.По тази причина напоследък голямо развитие получи науката “time management” или мениджмънт на времето.

Учените в редица области подкрепят теорията, че всъщност именно доброто балансиране на времето в личен и служебен план е ключът към щастието и доброто физическо и емоционално здраве.

Колко можем да похарчим за здраве

Когато харчим пари за здравето си трябва да имаме задължителната нагласа, че това е най-добрата инвестиция. Каквото и да купите с пари, в каквото и да вложите спестяванията си, знайте едно - похарченото за здраве е най-добрата инвестиция.

Вероятно сте чували, че пари и врем, които сте инвестирали в себе си и в здравето си са най-разумният разход на средства изобщо, тъй като здравият човек има нужната база да се справи с всички необходими предизвикателства.

За да постигнете баланс между финансите, с които разполагате и вашето здравословно състояние, задължително поставете здравето си като главен приоритет. Дори и да не разполагате с много средства, приоритетната му роля ще си каже думата и вие ще се чувствате много по-добре и във форма.

Как благотворителността ни се отблагодарява

Не много по-назад се нареждат и разходите, които правим с цел благотворителност. Докато на пръв поглед те изглеждат като средства, които сме похарчили за нещо, от което няма лично да се облагодетелстваме, то истината е доста различна.

Когато правим благотворителност под една или друга форма, това създава изключително благоприятна среда за постигане на вътрешен мир и покой. Разбира се, тук говорим за благотворителност, която правим дискретно, а не такава, с която да афишираме с цел привличане на внимание.

Какво ни съветва Кеш Кредит, ако не ни достигат средства

Една от най-динамичните компании за бързи кредити CashCredit ни съветва да се обърнем към тях ако спешно се нуждаем от пари. Те ни напомнят, че трябва да се научим да балансираме финансите си така, че да живеем пълноценно. Това да поискаме заем не е проблем, стига парите да са похарчени умно и на място.


Новини
Още
 • Фейсбук бизнес - можем ли без пари

  Предприемачеството е един добър източник на финанси, който ще ни освободи от оковите на това да работим от 9 до 5 от понеделник до петък. Ако това ви звучи като сбъдната мечта, вероятно първото, което излиза в съзнанието ви е онлайн бизнес.

 • Трябва ли да се срамуваме при нужда от пари

  Масово явление е хората да се отнасят с известно пренебрежение и да гледат осъдително всеки, който е изпаднал в нужда от пари, а на момента няма как да ги набави, освен със заем. Но повод ли е това за срам?

 • Трябва ли да се срамуваме при нужда от пари

  Масово явление е хората да се отнасят с известно пренебрежение и да гледат осъдително всеки, който е изпаднал в нужда от пари, а на момента няма как да ги набави, освен със заем. Но повод ли е това за срам?

 • По-добре бърз кредит, отколкото заем от приятел

  Всеки човек е попадал в положение на финансови затруднения, в което не може да посрещне даден свой разход. Ако това е нещо, от което можем да се лишим, все някак ще се справим. Ако обаче става дума за битови сметки или нещо друго, което не ...

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам