Полезно

4 съвета как да спестите пари на почивка

Все си казвате, че догодина ще се постараете почивката да е по-икономична и все не се получава, нали? Има ли магическа формула, според която да прекарате отпуската си отлично, но да не бъдете на червено в края ѝ? Ние можем да помогнем с няколко съвета.

Как да пътувате по-евтино

 • Нискотарифни авиокомпании. Преглеждайте офертите им редовно. Най-добрите предложения се изчерпват бързо, така че следете какво ново се появява при тях и го грабнете при първа възможност.
 • Отиване и връщане. Това важи както за самолет, така и за автобус, и за влак. Непременно вземете опция с отиване и връщане, тъй като за нея всички превозвачи имат добра отстъпка;
 • Споделено пътуване. Включете се в някоя от групите за такъв тип пътуване. Ако ще шофирате и имате свободни места в колата, обявете ги. Ако качите някой спътник, ще спестите от парите за бензин. Ако пък нямате собствен транспорт, следете за обявите, публикувани в групите. Може някой да пътува точно до желаната от вас дестинация и да ви откара евтино и комфортно.

Как да резервите предварително място за живеене

Никога не оставяйте резервациите за последния момент. Следете сайтовете за сравняване на хотелски  оферти, както и различни платформи за онлайн обяви за квартири. Нерядко излизат отлични възможности, но ако оставите проучването си в последния момент, твърде възможно е някой да ви е изпреварил и само по-скъпите стаи да са свободни. Ако обаче планирате всичко поне месец – два по-рано, ще можете спокойно да разгледате условията, снимките на мястото и да прецените кои цени ви устройват най-добре.

Защо трябва предварително да си планираме маршрута

Доста от културните забележителности имат такса за вход. Оставете си време, за да начертаете маршрута си и да проучите кое колко струва. Имайте предвид, че някои от забележителностите имат един ден в месеца, който е безплатен за посетители. Ако съвпадне с вашата почивка, използвайте го.

Много от чуждестранните градове предлагат също пакетни билети за пътуване с такси за вход с отстъпка. Проучете дали вашата дестинация предлага подобна услуга.

Как да си направите преценка на разходите за храна

Топ центърът на туристическите дестинации обикновено е изпълнен с ресторанти. Не се притеснявайте обаче да излезете малко в страни от него и да потърсите допълнителни възможности. В малките улички нерядко ще се натъкнете на прекрасни находки с местна кухня и по-приемливи цени. Може да проучите това в различни туристически форуми.

Какво ни предлагат от Кеш Кредит

С малко повече дисциплина и добро планиране няма невъзможни за изпълнение планове. Ако вече си представяте идеалната почивка и дори сте набелязали маршрутите за малки екскурзии в района, не губете време, а планирайте всичко подробно. Ако пък малко не ви достига за планирания икономичен бюджет, не се колебайте да се обърнете за съдействие към нас. CashCredit е верен съюзник в мисията „идеална почивка“.


Новини
Още
 • Как да повишим заплатата си?

  Работите здраво и заслужавате повече, отколкото получавате? Усещате, че е крайно време е за промяна? Вижте няколко идеи как да се случи това.

 • Съвети за управление на вашите финанси

  Парите все не достигат, трудно покривате разходите си и все се чудите къде отиде заплатата… Ако ситуацията ви е позната, задължително прочетете тази статия. Време е да се разделите с постоянното чувство на тревожност и несигурност, като усвоите ...

 • Как да решим финансов проблем

  Неочаквани разходи, сложна финансова ситуация, малко пари в наличност… На всеки се е случвало да се почувства в безизходица и да не знае от къде да вземе кеш спешно, за да реши конкретен проблем. Ето какво предлагаме ние.

 • ТОП 5 съвета за успех и богатство

  Няма универсална формула за финансов успех, но има някои доказано успешни принципи. Ако се придържате към тях, вероятността да повишите благосъстоянието си значително се покачва.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам