Полезно

5 съвета при лошо ЦКР

Съвременният начин на живот до голяма степен може да се опише като живот на кредит. Дали имате добро или лошо ЦКР може да е разликата между това дали ще получите заем за къщата или апартамента на мечтите си, за колата която искате, за голям ремонт или пък за бленуваната екзотична почивка.

Какво е цкр и кога се води то за лошо

ЦКР (или Централния кредитен регистър) е информационна система, която има за основна цел да събира и показва при нужда статистическа информация за кредитната задлъжнялост на различни физически и юридически лица.

Основното предназначение на така наречената кредитна история е да даде представа на финансовите институции за вас, така че те да вземат отговорно и информирано решение за това дали да ви финансират или не.

Лошото ЦКР е онзи момент, в който най-вероятно ще получите отказ от финансиране. То говори за вас, че сте лош платец и дава информираност на банковата институция какво е отношението ви към вашите кредитни задължения.

Как се чисти лошата кредитна история

Лошата кредитна история не може да се изчисти или промени, тъй като е базирана на реални факти и постъпки. За сметка на това, от значение са единствено последните 5 години.

Това означава, че дори и да имате изключително лошо ЦКР, ако промените финансовата си култура още днес, след 5 години вашата кредитна история ще е безупречна.

Кои са основните 5 принципа, които са в наша полза

Да държите под контрол вашия кредитен рейтинг може да се окаже решение, което да промени живота ви. С цел да се справите по-добре, бихте могли дори да проведете един или два пъти консултации с експерт в сферата на финансите.

Ето какво съветват финансисти от Кеш Кредит по въпроса:

 • теглете кредити само когато сте сигурни, че ще можете да погасявате вноските;
 • плащайте всичките си задължения винаги навреме;
 • не пренебрегвайте отношението си и към кредитните карти;
 • дръжте под контрол финансите си;
 • не теглете кредит за всяко нещо, което ви се прииска.

Какво ни съветват от Кеш Кредит

Специалисти от най-бързо развиващата се компания за бързи кредити в България, CashCredit, ни съветват да се стремим да сме коректни в плащанията си, защото по този начин ще имаме по-големи шансове да получим заем когато имаме нужда от такъв.

И все пак, ако имате нужда от заем сега, а банките ви отказват финансова помощ, можете да кандидатствате в CashCredit и да получите до 4000 лева за срок до 24 месеца при гъвкав погасителен план.


Новини
Още
 • Девет идеи за есенни забавления, които не тежат на бюджета

  След активния летен сезон, в който вероятно сте ходили на почивка или сте правили ремонт, есента е добър момент да внесете баланс във финансите си. Отдайте се на забавления, които не тежат на бюджета. В тази статия Ви предлагаме девет идеи за такива

 • Класна стая у дома. Как?

  България се готви за четвъртата вълна на коронавируса. Не е изключено част от новата учебна година да премине под формата на дистанционно обучение. В тази статия ще научите как да създадете чудесна класна стая у дома.

 • Най необходимото за новата учебна година?

  Започващата учебна година няма да е като останалите. В условията на пандемична обстановка подготовката за 15. септември съчетава традиционните и нови задачи. В тази статия ще разгледаме какво е нужно да направите, преди да бие първият звънец.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам