Полезно

5 съвета при лошо ЦКР

Съвременният начин на живот до голяма степен може да се опише като живот на кредит. Дали имате добро или лошо ЦКР може да е разликата между това дали ще получите заем за къщата или апартамента на мечтите си, за колата която искате, за голям ремонт или пък за бленуваната екзотична почивка.

Какво е цкр и кога се води то за лошо

ЦКР (или Централния кредитен регистър) е информационна система, която има за основна цел да събира и показва при нужда статистическа информация за кредитната задлъжнялост на различни физически и юридически лица.

Основното предназначение на така наречената кредитна история е да даде представа на финансовите институции за вас, така че те да вземат отговорно и информирано решение за това дали да ви финансират или не.

Лошото ЦКР е онзи момент, в който най-вероятно ще получите отказ от финансиране. То говори за вас, че сте лош платец и дава информираност на банковата институция какво е отношението ви към вашите кредитни задължения.

Как се чисти лошата кредитна история

Лошата кредитна история не може да се изчисти или промени, тъй като е базирана на реални факти и постъпки. За сметка на това, от значение са единствено последните 5 години.

Това означава, че дори и да имате изключително лошо ЦКР, ако промените финансовата си култура още днес, след 5 години вашата кредитна история ще е безупречна.

Кои са основните 5 принципа, които са в наша полза

Да държите под контрол вашия кредитен рейтинг може да се окаже решение, което да промени живота ви. С цел да се справите по-добре, бихте могли дори да проведете един или два пъти консултации с експерт в сферата на финансите.

Ето какво съветват финансисти от Кеш Кредит по въпроса:

  • теглете кредити само когато сте сигурни, че ще можете да погасявате вноските;
  • плащайте всичките си задължения винаги навреме;
  • не пренебрегвайте отношението си и към кредитните карти;
  • дръжте под контрол финансите си;
  • не теглете кредит за всяко нещо, което ви се прииска.

Какво ни съветват от Кеш Кредит

Специалисти от най-бързо развиващата се компания за бързи кредити в България, CashCredit, ни съветват да се стремим да сме коректни в плащанията си, защото по този начин ще имаме по-големи шансове да получим заем когато имаме нужда от такъв.

И все пак, ако имате нужда от заем сега, а банките ви отказват финансова помощ, можете да кандидатствате в CashCredit и да получите до 4000 лева за срок до 24 месеца при гъвкав погасителен план.


Новини
Още
Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам