Полезно

5 съвета при лошо ЦКР

Съвременният начин на живот до голяма степен може да се опише като живот на кредит. Дали имате добро или лошо ЦКР може да е разликата между това дали ще получите заем за къщата или апартамента на мечтите си, за колата която искате, за голям ремонт или пък за бленуваната екзотична почивка.

Какво е цкр и кога се води то за лошо

ЦКР (или Централния кредитен регистър) е информационна система, която има за основна цел да събира и показва при нужда статистическа информация за кредитната задлъжнялост на различни физически и юридически лица.

Основното предназначение на така наречената кредитна история е да даде представа на финансовите институции за вас, така че те да вземат отговорно и информирано решение за това дали да ви финансират или не.

Лошото ЦКР е онзи момент, в който най-вероятно ще получите отказ от финансиране. То говори за вас, че сте лош платец и дава информираност на банковата институция какво е отношението ви към вашите кредитни задължения.

Как се чисти лошата кредитна история

Лошата кредитна история не може да се изчисти или промени, тъй като е базирана на реални факти и постъпки. За сметка на това, от значение са единствено последните 5 години.

Това означава, че дори и да имате изключително лошо ЦКР, ако промените финансовата си култура още днес, след 5 години вашата кредитна история ще е безупречна.

Кои са основните 5 принципа, които са в наша полза

Да държите под контрол вашия кредитен рейтинг може да се окаже решение, което да промени живота ви. С цел да се справите по-добре, бихте могли дори да проведете един или два пъти консултации с експерт в сферата на финансите.

Ето какво съветват финансисти от Кеш Кредит по въпроса:

 • теглете кредити само когато сте сигурни, че ще можете да погасявате вноските;
 • плащайте всичките си задължения винаги навреме;
 • не пренебрегвайте отношението си и към кредитните карти;
 • дръжте под контрол финансите си;
 • не теглете кредит за всяко нещо, което ви се прииска.

Какво ни съветват от Кеш Кредит

Специалисти от най-бързо развиващата се компания за бързи кредити в България, CashCredit, ни съветват да се стремим да сме коректни в плащанията си, защото по този начин ще имаме по-големи шансове да получим заем когато имаме нужда от такъв.

И все пак, ако имате нужда от заем сега, а банките ви отказват финансова помощ, можете да кандидатствате в CashCredit и да получите до 4000 лева за срок до 24 месеца при гъвкав погасителен план.


Новини
Още
 • Да уловиш момента

  Икономиката винаги е била и ще бъде динамична. Постоянно променящата се икономическа конюнктура в страната, в Европа и по света непрекъснато размества пластовете на икономиката, а заедно с това непрестанно се появяват ...

 • Изненада, имате непредвидени разходи

  На всеки се е случвало (а най-вероятно ще се случва от време на време и в бъдеще) да се изправи пред ситуацията на неочаквано възникнал непредвиден разход. Колкото и да се стараем това никога да не се случва, много често ...

 • Как да управляваме най-ценния човешки ресурс - времето

  Времето е най-ценният ресурс, с който разполагаме. За съжаление, отношението ни към него е сякаш то е абсолютно безкрайно и неограничено. Инвестирането му в правилната насока обаче може да ни позволи да реализираме повече от ...

 • Смяна на квартира - удар по портфейла ви

  Когато завършим средното си образование и решим да продължим обучението си в университет, ние бързо се изправяме пред една нова реалност. Търсене на работа, плащане на квартира и дори още по-тясна зависимост от родителите и ...

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам