Полезно

80-часовата работна седмица ли е ключа към успеха

Напоследък доста се дискутира темата с продължителността на работната седмица. В момента тя е 40 часа, което разделено на 5 работни дни означава средно по 8 часа на ден. Чуват се обаче коментари, че това не е напълно достатъчно и забавя икономическия растеж.

Дава се примери със страни като САЩ и Япония, където хората работят много повече. До колко обаче има истина в това, че именно дългият работен ден стои зад икономическото развитие е трудно да се отговори.

Изказват се дори смели предложения, които подтикват към 80 часа работа на седмица. За начало може да се каже, че едва ли са много хората, които биха се съгласили на подобна работна динамика, да не говорим, че не е сигурно дали изобщо човешкият организъм би бил в състояние да я понесе.  

Защо предприемачите работят дори повече

Определено е истина това, че някои много успешни предприемачи успяват да впишат в начина си на живот това да работят по 80 часа. В същото време, това са предимно хора, които развиват собствен бизнес.

Когато правиш нещо изцяло за себе си и се опитваш да изградиш бизнеса си, използваш всеки един възможен момент за да станеш по-добър и конкурентен на пазара.

Тук обаче най-важна роля играе това, че предприемачът се труди за самия себе си и преследва собствените си мечти и амбиции. В този ред на мисли, тези 80 часа работа са изцяло негов избор.

Ако трябва да сме съвсем обективни, нелепо е дори да си помислим, че някой би се съгласил да работи на подобно натоварване за да получи в края на месеца заплата, независимо колко голяма е тя.

На едно такова натоварване е склонен да издържи само и единствено човек, който гони някаква лична цел, а идеята зад собствения бизнес много често може да бъде точно това.

Работата за обикновения трудещ се човек на трудов договор е средство за оцеляване, а за предприемача това може да е движеща сила в живота като цяло. Това важи особено ако бизнесменът прави нещо, което наистина да харесва.

Как да подредим приоритетите си

За да бъдем щастливи, ние трябва да се напълно наясно какви са нашите приоритети. Това могат да са:

 • пари;
 • удоволствие от работата;
 • свободно време;
 • семейство;
 • кариера;
 • собствен бизнес;
 • много други.

Важно е да бъдем напълно откровени пред самите себе си. Много хора отговарят например “кариера”, просто защото това им звучи престижно. В същото време обаче, те отдават приоритет на свободното си време и несъзнателно се ограничават във финансово отношение за да имат повече време за себе си.

Имайте предвид, че обществото ни налага в известна степен, че нещо е повод за гордост (например престижната работа), а друго не (разходките в парка и времето с близките).

Това често ни кара да залъгваме самите себе си, казвайки си, че искаме неща, които всъщност не желаем. В същото време, ако искате да работите по 80 часа на седмица, винаги можете да го направите. Важното е това да ви доставя удоволствие и да ви кара да се чувствате удовлетворени и щастливи.

За какво да внимаваме

Важно е да сте наясно какво ви дава организацията, в която работите. Имайте предвид, че понякога човек може да се почувства по-важен и ценен, отколкото е в реалност на работното си място.

Важно е да знаете, че сте наистина ценени за своето семейство и приятели, а работата за вас трябва да е нещо, което ви прави още по-пълноценни и ви забавлява в ежедневието.

Какво ни съветват от Кеш Кредит

Кеш Кредит ни съветва да не се страхуваме от промяната ако сме решили да се заемем с предприемаческа дейност. На пазара се предлагат различни видове бързи кредити, които да ни осигурят капитал за да реализираме идеите си.

Смата компания CashCredit е пример за това как здравата работа и постоянният стремеж към усъвършенстване води до успех.


Новини
Още
 • Фейсбук бизнес - можем ли без пари

  Предприемачеството е един добър източник на финанси, който ще ни освободи от оковите на това да работим от 9 до 5 от понеделник до петък. Ако това ви звучи като сбъдната мечта, вероятно първото, което излиза в съзнанието ви е онлайн бизнес.

 • Трябва ли да се срамуваме при нужда от пари

  Масово явление е хората да се отнасят с известно пренебрежение и да гледат осъдително всеки, който е изпаднал в нужда от пари, а на момента няма как да ги набави, освен със заем. Но повод ли е това за срам?

 • Трябва ли да се срамуваме при нужда от пари

  Масово явление е хората да се отнасят с известно пренебрежение и да гледат осъдително всеки, който е изпаднал в нужда от пари, а на момента няма как да ги набави, освен със заем. Но повод ли е това за срам?

 • По-добре бърз кредит, отколкото заем от приятел

  Всеки човек е попадал в положение на финансови затруднения, в което не може да посрещне даден свой разход. Ако това е нещо, от което можем да се лишим, все някак ще се справим. Ако обаче става дума за битови сметки или нещо друго, което не ...

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам