Полезно

Чат ботове - какво представляват и как се ползват

Чат ботовете напоследък станаха изключително популярни и се използват все по-широко в компании, където общуването с клиентите е част от бизнеса. Те много успешно изместват истинските служители, а качеството на онлайн услугите така се повишава.

Какво представлява чат бота

Чат ботът създава чувството, че срещу вас има реален човек. Вие му задавате въпроси, той ви отговаря, а разговорът тече изключително гладко и безпроблемно.

Това е част от маркетинг стратегията на редица големи компании им позволява да бъдат бързи в отговорите, които потребителите задават и по този начин не се допуска загуба на клиенти.

Тази форма на онлайн маркетинг се приема добре от потребителите, тъй като ускорява и чувствително подобрява обслужването като цяло.

Как работи

Чат ботът притежава изкуствен интелект на базата на сложен алгоритъм, който осъзнава и осмисля насоката на разговора. В зависимост от вашите въпроси и отговори той общува с вашите клиенти или с вас, в случай, че вие се явявате клиент в случая.

След като се внедрява все по-масово в употреба, това говори, че тази система има доста предимства. Сред основните са:

 • може да се обслужи по-голям брой хора;
 • отговорите са по-бързи и конкретни благодарение на изкуствения интелект;
 • позволява се общуване с клиентите и през други платформи, а не само през самия сайт на компанията (Viber, Facebook);
 • системата се учи и обучава сама като запомня разговорите с клиентите и води истински диалог.

Къде се използват

Най-големите и авторитетни компании се стремят да бъдат в крак с тенденцията за употреба на чат бот. Вече и в България се използва тази тенденция, като една от компаниите, които са внедрили тази полезна практика е Кеш Кредит.

Компанията за бързи кредити обслужва клиенти, чрез социални мрежи и чат платформи благодарение именно на такъв бот. При разговор с изкуствения интелект на системата, потребителите масово споделят впечатлението за разговор с компетентен и учтив служител, отговарящ подробно, ясно и точно на всички въпроси.

Какво предлагат от Кеш Кредит

CashCredit е една от компаниите, които най-успешно са вградили чат бот в обслужването на своите клиенти. Това се е наложило от постоянно разрастващия се брой хора, които искат да използват услугите на небанковата кредитна институция.

Този механизъм позволява на компанията да обслужва огромен брой потребители, включително през платформи като Facebook Messenger и Viber, от където вече клиентите могат да кандидатстват за кредит.


Новини
Още
 • Фейсбук бизнес - можем ли без пари

  Предприемачеството е един добър източник на финанси, който ще ни освободи от оковите на това да работим от 9 до 5 от понеделник до петък. Ако това ви звучи като сбъдната мечта, вероятно първото, което излиза в съзнанието ви е онлайн бизнес.

 • Трябва ли да се срамуваме при нужда от пари

  Масово явление е хората да се отнасят с известно пренебрежение и да гледат осъдително всеки, който е изпаднал в нужда от пари, а на момента няма как да ги набави, освен със заем. Но повод ли е това за срам?

 • Трябва ли да се срамуваме при нужда от пари

  Масово явление е хората да се отнасят с известно пренебрежение и да гледат осъдително всеки, който е изпаднал в нужда от пари, а на момента няма как да ги набави, освен със заем. Но повод ли е това за срам?

 • По-добре бърз кредит, отколкото заем от приятел

  Всеки човек е попадал в положение на финансови затруднения, в което не може да посрещне даден свой разход. Ако това е нещо, от което можем да се лишим, все някак ще се справим. Ако обаче става дума за битови сметки или нещо друго, което не ...

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам