Полезно

Чат ботове - какво представляват и как се ползват

Чат ботовете напоследък станаха изключително популярни и се използват все по-широко в компании, където общуването с клиентите е част от бизнеса. Те много успешно изместват истинските служители, а качеството на онлайн услугите така се повишава.

Какво представлява чат бота

Чат ботът създава чувството, че срещу вас има реален човек. Вие му задавате въпроси, той ви отговаря, а разговорът тече изключително гладко и безпроблемно.

Това е част от маркетинг стратегията на редица големи компании им позволява да бъдат бързи в отговорите, които потребителите задават и по този начин не се допуска загуба на клиенти.

Тази форма на онлайн маркетинг се приема добре от потребителите, тъй като ускорява и чувствително подобрява обслужването като цяло.

Как работи

Чат ботът притежава изкуствен интелект на базата на сложен алгоритъм, който осъзнава и осмисля насоката на разговора. В зависимост от вашите въпроси и отговори той общува с вашите клиенти или с вас, в случай, че вие се явявате клиент в случая.

След като се внедрява все по-масово в употреба, това говори, че тази система има доста предимства. Сред основните са:

 • може да се обслужи по-голям брой хора;
 • отговорите са по-бързи и конкретни благодарение на изкуствения интелект;
 • позволява се общуване с клиентите и през други платформи, а не само през самия сайт на компанията (Viber, Facebook);
 • системата се учи и обучава сама като запомня разговорите с клиентите и води истински диалог.

Къде се използват

Най-големите и авторитетни компании се стремят да бъдат в крак с тенденцията за употреба на чат бот. Вече и в България се използва тази тенденция, като една от компаниите, които са внедрили тази полезна практика е Кеш Кредит.

Компанията за бързи кредити обслужва клиенти, чрез социални мрежи и чат платформи благодарение именно на такъв бот. При разговор с изкуствения интелект на системата, потребителите масово споделят впечатлението за разговор с компетентен и учтив служител, отговарящ подробно, ясно и точно на всички въпроси.

Какво предлагат от Кеш Кредит

CashCredit е една от компаниите, които най-успешно са вградили чат бот в обслужването на своите клиенти. Това се е наложило от постоянно разрастващия се брой хора, които искат да използват услугите на небанковата кредитна институция.

Този механизъм позволява на компанията да обслужва огромен брой потребители, включително през платформи като Facebook Messenger и Viber, от където вече клиентите могат да кандидатстват за кредит.


Новини
Още
 • Пътуването по света е приключение, а не само лукс

  Всеки човек има желанието да обиколи колкото се може повече места по света, но за съжаление, това често остава единствено във фантазиите на повечето от нас. Едновременно с това, животът бързо се променя...

 • Кредити с лошо ЦКР - какви са опасностите

  Често се коментират въпроси, свързани с Централния кредитен регистър, което е продиктувано от нуждата на хората да теглят кредит с една или друга цел. Това което предопределя дали ще бъдете финансирани или не, в повечето случаи ...

 • Кредит през Viber - Как да кандидатстваме

  На всеки човек може да му се случи да изпадне в положението да не му достигат пари. Тогава едно от най-лесните решения се оказва да прибегне към фирма за бързи кредити.

 • Кредит през Facebook - Условия и предимства

  В наши дни кандидатстването за кредит онлайн вече не е предимство, защото повечето небанкови финансови институции го предлагат. Като един от лидерите в сектора обаче Кеш Кредит не спира да изненадва ...

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам