Полезно

Идеи за почивка в България

Много от нас през годините са започнали неусетно да свързват идеята за почивка с пътуване зад граница. Това съвпада с модела на мислене на жителите на Западна Европа, в което няма нищо лошо.

Тук обаче пропускаме един много важен момент, който обяснява тяхното желание за пътуване зад граница. Причината, която кара много британци, германци, холандци и други да прекарват ваканцията си в чужбина е съвсем логична и практична:

 • летата в Северна и Западна Европа често са хладни;
 • зимите рядко са наистина снежни;
 • в редица случаи липсват плажове и планини;
 • няма слънце;
 • скъпо е.

Тук е мястото да кажем, че ние, българите, имитираме един модел, без да има причина да го правим. Ние имаме прекрасни крайбрежия, едни от най-красивите планини в Европа, топло и слънчево лято, снежна зима, много слънце и прекрасни цени.    

Кои са най-предпочитаните дестинации в България

България сама по себе си е предпочитана дестинация за хора от цяла Европа и от други части на света. Основните посоки, в които поемат туристите са към Черноморието и към планините.

Край брега, без да сме съвсем изчерпателни, водещите туристически центрове са Варна и прилежащите курорти (Златни пясъци, Св.Св. Константин и Елена, Слънчев ден, Албена и Шкорпиловци) и Бургас, заедно с близките туристически градчета Несебър, Созопол, Поморие, Приморско и най-големия курорт в Югоизточна Европа - Слънчев бряг.

Ако изберете вътрешността на страната и планините, няма да сгрешите, без значение от сезона. Тук се отличават няколко планински курорта, като Банско, Боровец и Пампорово.

Не бива да се подценяват и възможностите за културен туризъм, които нямат сезонност. Тук сред водещите градски центрове са Пловдив, Велико Търново, Габрово (с Етъра), Калово и много други.

Как да планираме семейната си почивка

За да се справите с тази нелека задача, трябва да сте в синхрон с всички членове на вашето семейство. Ваканции и отпуски трябва да съвпаднат, иначе има риск да се провали идеята за приятно прекарване на всички заедно.

Подходящи са пролетните ваканции, летните отпуски и времето около зимните празници, когато се събират на едно място по-голям брой почивни дни. Важно е да се планира всичко и с вашия работодател, така че да не се получат неудобни ситуации.

Какво е активна почивка

През последните години се наложи идеята за едно по-пълноценно прекарване на ваканцията. Активната почивка се превърна в цел на много хора, които не желаят просто да бездействат за времето, в което не са на работа.

Активната почивка включва спорт, посещение на ски писти през зимата, на плажове и басейни през лятото. Това може да е спа отпуска, която е комбинирана с дълги разходки и културно-познавателен туризъм и отпускащи уелнес процедури.

Как да се възползваме от услугите на Кеш Кредит

Тъй като не винаги сме подготвени за пътуване тогава, когато се отвори удобна възможност за това, Кеш Кредит предлага услугата бързи кредити. За тях може да се кандидатства онлайн, като при положителен отговор парите се получават по банкова сметка.

Компанията е известна с ниските си лихви, изгодни условия и лесни за покриване критерии, така че можете да разчитате на финансиране във всякакви ситуации. CashCredit се ползва от голяма част от българите при внезапна нужда от пари.

Това позволява да сме по-малко зависими от личните си финанси, като в същото време успяваме напълно да се поберем в тях.

Краткосрочните заеми дават възможност да се постигне баланс между плановете на семейството и опциите за използване на свободното време, така че да съвпаднат те по възможно най-добрия начин. Одобрение се получава лесно, а гъвкавата политика ще ви превърне в доволен редовен клиент.


Новини
Още
 • 5 начина да се отървем от дълговете

  Кризисните моменти са част от живота на всеки. На кой ли не се е случвало да остане без работа, без доходи, да има сериозни непредвидени разходи, и да се наложи да използва кредит. Понякога..

 • Как да станем богати?

  Ех, вероятно всеки човек по света би дал всичко, за да разбере отговора на този въпрос. Магическа формула няма. Има обаче някои принципи, които биха могли да ни изведат на правия път. Вижте ги.

 • Как да разпределяте парите за вашите деца?

  Дошло е времето за вашето хлапе да се научи на самостоятелност? Основите на финансовото планиране са ключова част от това. Децата от ранна възраст трябва да изграждат отговорности и умения да боравят с парите си. Малко

 • Постигане на финансова независимост - възможно ли е?

  Какво е финансовата независимост? Да имаш възможността да разполагаш с толкова пари, колкото са нужни за покриване на основните житейски потребности плюс да си позволяваш известни удоволствия и разнообразия..

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам