Полезно

Изградете вашия финансов бюджет за 2019

Макар че доходите на българите постепенно се увеличават, хората масово не успяват да спестят. Мнозина дори не се справят и със задачата да се поберат в рамките на работната си заплата. Ето какво ни съветват експерти от CashCredit за това как да изградим стабилен финансов бюджет през 2019 и как да съумеем да се придържаме към него.

Защо трябва да планирате вашия бюджет предварително

Експерти в сферата на финансите са единодушни за това, че най-добрият начин да изградим стабилен финансов бюджет е да планираме всичко предварително. Това се прави като се калкулират внимателно всички разходи.

На пръв поглед това изглежда нереалистично, но ако 3 месеца подред следите за какво харчите и по колко, един малък анализ след това ще ви позволи да изградите един по-разумен, но лесен за спазване вариант.

Как да го държите близо до реалността

При изграждането на бюджет е най-важното да си поставяте реалистични цели. Едно е да поискате да спестите 10% от заплатата си в края на месеца, а съвсем друго е да поискате да я запазите почти изцяло непокътната.

Най-добрият начин е след задълбочен анализ да се откажете от едно нещо, което в течение на няколко поредни месеца се е оказало сериозно перо във вашия бюджет. Ще се изненадате да видите, че за някои от основните си разходи дори не сте и подозирали.

Какви разходи може да промените в бъдеще

За да изградите стабилен и устойчив във времето финансов бюджет, вие трябва не само да опознаете разходите които правите. Най-добрият подход е да се откажете от онова, което е от най-малко значение за вас. Най-лесни за орязване в масовия случай са:

 • разходите за кафенета и ресторанти;
 • фитнес карти, сауни, солариуми и други подобни;
 • намаляване разходите за подаръци (рождени дни, коледни празници и други);
 • отказ от цигари и алкохол.

Какво ни съветват от Кеш Кредит

От Кеш Кредит ни съветват да бъдем търпеливи, защото изграждането на добре премислен бюджет може да ни отнеме известно време. Веднъж оформен обаче, той ще бъде лесен за спазване и ще можем да се придържаме към него без проблем.

Експерти от компанията за бързи кредити ни съветват да помислим за възможността всеки месец да отклоняваме малка част от парите си към втори доброволен пенсионен фонд, в който те да се трупат и постепенно да акумулират лихва.

По този начин ние можем да ги използваме когато имаме нужда от тях (ако например решим да си купим имот след време). В същото време ще сме с абсолютна яснота с колко пари разполагаме всеки месец.


Новини
Още
 • Чат ботове - какво представляват и как се ползват

  Чат ботовете напоследък станаха изключително популярни и се използват все по-широко в компании, където общуването с клиентите е част от бизнеса. Те много успешно изместват истинските служители, а качеството на онлайн услугите така се повишава.

 • Пътуването по света е приключение, а не само лукс

  Всеки човек има желанието да обиколи колкото се може повече места по света, но за съжаление, това често остава единствено във фантазиите на повечето от нас. Едновременно с това, животът бързо се променя...

 • Кредити с лошо ЦКР - какви са опасностите

  Често се коментират въпроси, свързани с Централния кредитен регистър, което е продиктувано от нуждата на хората да теглят кредит с една или друга цел. Това което предопределя дали ще бъдете финансирани или не, в повечето случаи ...

 • Кредит през Viber - Как да кандидатстваме

  На всеки човек може да му се случи да изпадне в положението да не му достигат пари. Тогава едно от най-лесните решения се оказва да прибегне към фирма за бързи кредити.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам