Полезно

Как да имате по ниски сметки за ток и парно

Много голяма част от българските домакинства се отличават с това, че плащат едни от най-високите сметки за отопление в Европейския съюз. Подобен феномен може лесно да се обясни с това, че тук зимите често са доста сурови.

Да не говорим, че при нас масово не се полагат грижи за постигане на ефективна топлоизолация. Тук е важно да се отбележи, че нашата електроенергия далеч не е по-скъпа от средната за Европа, тоест можем съзнателно да намалим сметките си ако положим малко повече усилия.

За да постигнем това можем да направим следното:

 • саниране на жилищата;
 • подмяна на старите дограми с нови;
 • обновяване на електро инсталациите;
 • обновяване на техниката у дома;
 • много други.

Какво представлява санирането

Санирането на сградите напоследък се превърна в доста популярен начин за реновиране на старите панелни и дори тухлени кооперации. Това е процедура, която може чувствително да намали консумацията на електроенергия, което е още един бонус към по-дългия живот на сградата.

По малките сметки за ток за кратко време ще ви помогнат да се компенсирате за по-големия разход на средства, който ще направите за да извършите процедурата. Важно е обаче да се отбележи, че тук става дума за истинско саниране, а не за обикновено покриване на сградата с изолационен материал.

Макар че това също може да ви помогне да харчите по-малко, все пак ще има и по-добри възможности, включващи цялостно реновиране със смяна на дограми, обновяване на електрическата мрежа и инсталации, както и много други.

Къде можем да си проверяваме сметките

Добре е всеки човек да следи сметките си за ток, вода, интернет и парно, като това ще ви даде възможност да направите по-стриктен разчет на парите, с които разполагате. По този начин ще управлявате по-интелигентно своите финанси.

Сметките можете да проверявате по различни начини, като един от тях е чрез популярни платформи като e-pay, където можете да следите за излизащи нови сметки, за текущи задължения и други. Това е удобно за вас, тъй като ще можете да се информирате на едно място по всяко време за своите плащания и няма да просрочвате сметките си.

Иначе има и други варианти, които ви позволяват да проверявате за задължения директно в системата на ВиК или на електроразпределителното дружество, така че да сте наясно със състоянието към момента.

Какво още трябва да знаем за консумацията на ток

Не винаги по-голямата консумация на ток означава, че се топлим повече и се лишаваме по-малко. Всъщност, в редица случаи е валидно по-скоро обратното твърдение.

Не рядко, именно домовете, които са най-топли през зимните месеци, имат и най-ниски сметки за ток и парно. Това съвпада именно с факта, че много от тези жилища са санирани, топлоизолирани и ползват по-модерна техника.

По този начин можем да се замислим за нашия собствен дом и да се запитаме дали сме направили всичко по силите си за да го въведем в състоянието, в което трябва за да си осигурим максимален комфорт с минимум разходи.

Как ни помагат от Кеш Кредит

Компанията за бързи кредити CashCredit дава възможност да финансирате свои проекти, с които след това да оптимизирате разходи си. По този начин, с помощта на небанковата институция, можете да извършите необходимите ремонти и иновации по жилището си.

Кеш Кредит се е утвърдила с това, че предлага на своите клиенти изключително изгодни условия. По този начин се гарантира, че потребителите ще се възползват максимално.

Компанията предлага заеми с ниски лихви, а сроковете за погасяване се адаптират успешно с вашите собствени потребности. Така няма да усетите тежест от това, че сте ползвали кредитен продукт, докато резултатите ще се забележат незабавно.


Новини
Още
 • Девет идеи за есенни забавления, които не тежат на бюджета

  След активния летен сезон, в който вероятно сте ходили на почивка или сте правили ремонт, есента е добър момент да внесете баланс във финансите си. Отдайте се на забавления, които не тежат на бюджета. В тази статия Ви предлагаме девет идеи за такива

 • Класна стая у дома. Как?

  България се готви за четвъртата вълна на коронавируса. Не е изключено част от новата учебна година да премине под формата на дистанционно обучение. В тази статия ще научите как да създадете чудесна класна стая у дома.

 • Най необходимото за новата учебна година?

  Започващата учебна година няма да е като останалите. В условията на пандемична обстановка подготовката за 15. септември съчетава традиционните и нови задачи. В тази статия ще разгледаме какво е нужно да направите, преди да бие първият звънец.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам