Полезно

Как да имате по ниски сметки за ток и парно

Много голяма част от българските домакинства се отличават с това, че плащат едни от най-високите сметки за отопление в Европейския съюз. Подобен феномен може лесно да се обясни с това, че тук зимите често са доста сурови.

Да не говорим, че при нас масово не се полагат грижи за постигане на ефективна топлоизолация. Тук е важно да се отбележи, че нашата електроенергия далеч не е по-скъпа от средната за Европа, тоест можем съзнателно да намалим сметките си ако положим малко повече усилия.

За да постигнем това можем да направим следното:

 • саниране на жилищата;
 • подмяна на старите дограми с нови;
 • обновяване на електро инсталациите;
 • обновяване на техниката у дома;
 • много други.

Какво представлява санирането

Санирането на сградите напоследък се превърна в доста популярен начин за реновиране на старите панелни и дори тухлени кооперации. Това е процедура, която може чувствително да намали консумацията на електроенергия, което е още един бонус към по-дългия живот на сградата.

По малките сметки за ток за кратко време ще ви помогнат да се компенсирате за по-големия разход на средства, който ще направите за да извършите процедурата. Важно е обаче да се отбележи, че тук става дума за истинско саниране, а не за обикновено покриване на сградата с изолационен материал.

Макар че това също може да ви помогне да харчите по-малко, все пак ще има и по-добри възможности, включващи цялостно реновиране със смяна на дограми, обновяване на електрическата мрежа и инсталации, както и много други.

Къде можем да си проверяваме сметките

Добре е всеки човек да следи сметките си за ток, вода, интернет и парно, като това ще ви даде възможност да направите по-стриктен разчет на парите, с които разполагате. По този начин ще управлявате по-интелигентно своите финанси.

Сметките можете да проверявате по различни начини, като един от тях е чрез популярни платформи като e-pay, където можете да следите за излизащи нови сметки, за текущи задължения и други. Това е удобно за вас, тъй като ще можете да се информирате на едно място по всяко време за своите плащания и няма да просрочвате сметките си.

Иначе има и други варианти, които ви позволяват да проверявате за задължения директно в системата на ВиК или на електроразпределителното дружество, така че да сте наясно със състоянието към момента.

Какво още трябва да знаем за консумацията на ток

Не винаги по-голямата консумация на ток означава, че се топлим повече и се лишаваме по-малко. Всъщност, в редица случаи е валидно по-скоро обратното твърдение.

Не рядко, именно домовете, които са най-топли през зимните месеци, имат и най-ниски сметки за ток и парно. Това съвпада именно с факта, че много от тези жилища са санирани, топлоизолирани и ползват по-модерна техника.

По този начин можем да се замислим за нашия собствен дом и да се запитаме дали сме направили всичко по силите си за да го въведем в състоянието, в което трябва за да си осигурим максимален комфорт с минимум разходи.

Как ни помагат от Кеш Кредит

Компанията за бързи кредити CashCredit дава възможност да финансирате свои проекти, с които след това да оптимизирате разходи си. По този начин, с помощта на небанковата институция, можете да извършите необходимите ремонти и иновации по жилището си.

Кеш Кредит се е утвърдила с това, че предлага на своите клиенти изключително изгодни условия. По този начин се гарантира, че потребителите ще се възползват максимално.

Компанията предлага ниски лихви, а сроковете за погасяване се адаптират успешно с вашите собствени потребности. Така няма да усетите тежест от това, че сте ползвали кредитен продукт, докато резултатите ще се забележат незабавно.


Новини
Още
 • Рестартирайте вашите финанси за новата 2019 година

  Управлението на финансите далеч не е толкова сложно, колкото много хора мислят, че е, но във всеки случай, то изисква внимателно планиране и детайлен предварителен разчет. Трябва да приемем факта, че е нужно винаги да се стремим към постигане на баланс.

 • Работа от дома - предимства и недостатъци

  Работата от дома е самоцел на много хора, които искат веднъж завинаги да прекратят с досадното препускане към работа и обратно. Действително, това е нещо, от което не печелите нито вие, нито вашите работодатели.

 • Пътуване в чужбина - какво ни е нужно

  В наши дни пътуването в чужбина вече не е някаква екстра, а част от нормалното ежедневие. На почти всеки се е случвало или налагало да посети друга страна. Причините могат да са много различни - с цел почивка, по работа, за...

 • Просрочени сметки? Не го позволявайте

  Ако сте просрочили важни сметки, вие разполагате със сравнително малък брой варианти. Всички те включват това бързо да се справите с текущите си задължения, така че да не се стига до прекратяване на услуги или начисляване на лихви.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам