Полезно

Как да планираме почивка и да спестим от нея?

По правилно пътуванията са доказано ефективен метод да стопим наличните си средства. За какво спестяване може да става дума изобщо? Правилата обаче винаги има начин да бъдат нарушени, само трябва да открием вратичката.

 

Защо е по-добре да си закупим билетите предварително

Ранната резервация на самолетни и автобусни билети, на стая в хотел, на екскурзия, на бунгало винаги е добър ход:

  • По-ниска цена – За да си подсигурят сезона си с гарантирани летовници, много хотелиери и тур оператори предлагат специални преференциални цени за много ранни записвания. Правилото е „първите печелят“. Дадена екскурзия може да се окаже с над 50% по-евтина за тези, които са запазили местата си 6 месеца по-рано, отколкото за такива, които са го направили 2 седмици преди датата за отпътуване;
  • По-добри позиции – Когато отрано организирате нещата, ще получите най-хубавите стаи и най-добрите места в самолета. Правото на избор ще е изцяло ваше;

 

Защо е важно да огледаме първо всички варианти

Прибързаните решения почти никога не са разумни, така че спокойно обмислете избора си. Изберете дестинацията и започнете проучване. Разгледайте добре офертите и търсете най-доброто съотношение качество – цена.

Знаем, че е трудно е да сте в крак с всички предложения от различните хотели и агенции, но вместо това можете да следите сайтовете за групови резервации, където постоянно се появяват интересни възможности. Хвърляйте по едно око и на блоговете на популярни пътешественици, някои от които понякога споделят полезна информация.

Отстъпка може да получите и при резервация за няколко семейства. Добър избор са и комбинациите от билет + нощувка.

 

Правилният сезон, правилното място

В разгара на сезона напливът е голям, а курортните градчета – препълнени. Избирайте мястото и времето за почивка разумно. Не забравяйте, че през септември температурите все още са подходящи за плаж, но тарифите на морето (както у нас, така и в Гърция и Турция) са далеч по-приемливи. От друга страна в най-горещите месеци планинските селца и градчета предлагат приятна прохлада, която далеч не е свързана с големи разходи. С подобна стратегия, ще можете да почивате повече и по-разнообразно с доста приемливи финанси.

 

Постепенна обмяна на валута – защо е препоръчителна

Ако ще пътувате зад граница, не оставяйте обмяната на пари за последния момент. Курсове не са константа и може точно когато решите да купите от съответната валута, тя да е поскъпнала. За да сте сигурни, че правите разумна сделка, обменяйте парите на части в продължение на няколко месеца. Така ще усредните курса и процента оскъпяване.

 

Какво ни предлагат от Кеш Кредит

Ако годината не е била добра и не сте успели да спестите достатъчно за ваканцията, ние винаги предлагаме алтернатива. Офертите на CashCredit са изгодни, а схемата за връщане на бързия кредит – удобна и прозрачна. Пресметнете какъв бюджет ви е нужен за изгодна почивка и действайте! Подарете си живителното лятно презареждане на батериите!


Новини
Още
Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам