Полезно

Как да повишим заплатата си?

Работите здраво и заслужавате повече, отколкото получавате? Усещате, че е крайно време е за промяна? Вижте няколко идеи как да се случи това.

Как директният подход може да помогне?

Това всъщност е най-простият метод, но повечето хора нямат смелост да предприемат нужните стъпки. Директният разговор с шефа на тема „заплата“ кара повечето работещи да усещат смущение. На всеки му се иска усилията му да бъдат забелязани и повишението да им бъде предложено от самия началник. Това обаче, за жалост не винаги се случва. Ако ви се струва, че скоро няма изгледи за промяна и при вас, поемете инициативата и поискайте среща с шефа.

Защо е важно да си направите предварителна обосновка

Подгответе се добре за срещата. Важно е да изтъкнете ясно мотивите си и да убедите управителя защо заслужавате повече пари.

Нахвърлете си кратък план на изказването си. Включете:

 • Постиженията си;
 • Приходите, които сте донесли на компанията (изчислете ги);
 • Допълнителни задачи, които сте изпълнили;
 • Ценни идеи, които сте дали;
 • Участие в проекти на колеги;
 • Допълнителни квалификации, които сте получили по време на работа и др.

Нека управителят да разбере колко сте ценни за фирмата.

Как да предложите алтернатива

Ако началникът все пак се колебае на какво основание да вдигне конкретно вашето заплащане, без да засегне това на колегите, предложете му план:

 • Да разшири отговорностите ви и да включи допълнителни задачи в дневния ви план;
 • Да прехвърли на вас част от задълженията на колегите, с които те не се справят добре;
 • Да помисли за система, при която заплащането зависи от конкретните резултати;
 • Да ви облагодетелства с други придобивки, които да бъдат ваш бонус: фирмата да ви даде да ползвате служебен автомобил; да ви отпусне заем на по-изгодни условия от банковите; да ви осигури достъп до допълнителни услуги (фитнес, второ осигуряване и др.).

Какво ни предлагат от Кеш Кредит

Не се примирявайте с незадоволителното положение. Трудът и усилията винаги трябва да бъдат ценени. Изпробвайте различни подходи – важно е управителите на вашата компания да разберат колко полезни сте за добрата работа на екипа.

Ако нищо не даде желания резултат и се сблъсквате с неразбиране, огледайте се за други възможности. Може пък друга фирма да оцени по-реално вашите качества и потенциал.

Ако пък междувременно имате нужда от финансиране, ние винаги сме готови за съдействие. Добавете нужното към вашата заплата онлайн чрез сайта на CashCredit или като потърсите някой от нашите консултанти.


Новини
Още
 • Как да предпазим безконтактната си карта от злоупотреба

  С Вашата безконтактна карта Вие можете да извършите абсолютно всички операции, които и с обикновената пластика. Основното нейно предимство пред стандартната кредитната карта е бързината, с която се извършва транзакцията.

 • Очаква ли се рецесия и как тя ще се отрази на личните ни финанси

  Все повече хора, към днешна дата се тревожат от неблагоприятните прогнози за настъпването на икономическа рецесия. Спада в икономиката изобщо не е за подценяване, тъй като той несъмнено би довел до негативни последици за Вашите лични парични постъпления.

 • Най-добрите инвестиции

  Имало едно време, преди 10 години, човек, който изгубил посоката на живота си. Не знаел какво да прави, всеки ден му се струвал по-труден и объркан от предишния. Изпадал в безизходица и мислел, че никога няма да..

 • Коя банка е най-сигурна

  Когато имате нужда от голяма сума пари, единственият начин бързо да се сдобиете с тях, е да се обърнете към банката. По въпроса коя е най-сигурна ще чуете различни мнения. Всяка банкова институция предлага различни условия...

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам