Полезно

Как да разберем това ли е нашата работа?

Кой не е изпитвал терзания и колебания в избора на работно място? Действително, това е сложна задача, която трябва да решим доста прецизно и внимателно, имайки предвид колко много време прекарваме на работното си място.

Трябва да гледаме цял куп фактори, като все пак не прекаляваме с очакванията си. Нека не забравяме, че това е работа, така че ако имате съмнения дали ще се разбирате с колегите, просто си припомнете, че вашите контакти с тях са делови.

Същото се отнася и за работното място. Все пак няма да живеете там. Ако мястото не ви харесва като локация, това не бива да е фактор, който да ви отказва.

Как да изберем правилната работа за нас

Изборът на правилната работа е много труден. Това несъмнено е сложно, без значение колко сме наясно със самите себе си. Понякога може нещо да изглежда на пръв поглед много атрактивно, но това не винаги е така.

Независимо дали тепърва навлизаме в дадена област или просто сменяме фирмата, в която се подвизаваме, това винаги изпълва нас, трудещите се, с цял куп съмнения. Ще се разбираме ли с нашия потенциален работодател, ще ни устройват ли условията и заплатата, ще ни удовлетвори ли работното време.

Най-важното от всичко обаче е да се спрем на професия, която ни прави наистина щастливи. Тук има голям доза риск да бъдем подведени от близки и роднини, които твърдят, че ни мислят доброто, но ни подтикват към професия и поле на реализация, което не харесваме.

Тук е важно да отстояваме себе си, защото ще работим на даденото място всеки ден по 8 часа. Това означава, че една голяма част от съзнателния ни живот ще преминава на това място, ето защо не бива да правим никакви компромиси при неговия избор.

Какви условия е препоръчително да покрием

Важно е да имате предвид, че не винаги е необходимо да покриете всички условия, които вашият работодател изисква. Трябва да знаете, че това са изисквания, които се поставят с определена цел.

Те имат за основна задача да помогнат на работодателя да достигне до правилния кандидат. Вие можете да сте идеални за тази длъжност, дори и ако надхвърляте възрастовите ограничения или ако стажът ви е малко по-кратък от изисквания.

Какво трябва да изискваме от нашия работодател

Важно при избора на работа е не само да се стремим към това да покрием критериите на работодателя, но и ясно да поставим нашите собствени изисквания. Разбира се, те трябва да са адекватни на пазара.

Трябва да бъдем също така обективни и по отношение възможностите си, тъй като при прекомерно завишаване на нашите очаквания, ние лесно можем да бъдем заменени от кандидат, който е по-реалистично настроен. Важно е да обърнете внимание на следното:

 • справедливо ли е възнаграждението на фона на заплатите при конкуренцията;
 • удобно ли е работното място за вас;
 • устройва ли ви работното време (например без нощни смени и т.н.);
 • създават ли се добри условия на труд.

Важно е да знаете, че веднъж наети на работа, има неща, които ви се полагат. Сред тях са плащането на работодателя на осигуровките ви, както и правото на платен годишен отпуск.

Какво ни съветват от Кеш Кредит.

Експерти от Кеш Кредит ни напомнят, че независимо от това колко време работим в дадена сфера, никога не е късно да я сменим с поле на дейност, което би могло да ни достави повече удоволствие.

За целта може да не ни достигат пари, но това не бива да ни отказва. CashCredit е сред най-утвърдените компании в областта на бързото кредитиране. Предлагат се заеми с ниски лихви и при изключително облекчени условия.

Сроковете на погасяване са гъвкави, правилата много ясни и все по-често се случва този тип дружества сериозно да конкурират дори големите банкови институции с гъвкавост и персонален подход към клиентите.


Новини
Още
 • Какво е овърдрафт кредит?

  Случвало ли се е да не ви достига съвсем малко, за да сте стабилно стъпили на земята? Да ви трябват една-две заплати, за да покриете неочаквани разходи, да организирате семеен празник, непредвиден ремонт или по-голяма покупка? Овърдрафтът е ...

 • Съвети за безопасно шофиране през лятото

  Вие сте зад волана всеки ден и сте уверени в изправността на машината. И все пак, градските разстояния подлагат колата на регулярно, но сравнително кратко натоварване. Възможно е обаче да има ...

 • Активно и пасивно инвестиране. Как да направите правилен избор?

  В света на финансовите инвестиции няма място за емоции. За да натрупате средства, трябва да се заредите с търпение и внимателно да изработите стратегията си. Вижте повече за двата най-популярни варианта.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам