Полезно

Как да разберем това ли е нашата работа?

Кой не е изпитвал терзания и колебания в избора на работно място? Действително, това е сложна задача, която трябва да решим доста прецизно и внимателно, имайки предвид колко много време прекарваме на работното си място.

Трябва да гледаме цял куп фактори, като все пак не прекаляваме с очакванията си. Нека не забравяме, че това е работа, така че ако имате съмнения дали ще се разбирате с колегите, просто си припомнете, че вашите контакти с тях са делови.

Същото се отнася и за работното място. Все пак няма да живеете там. Ако мястото не ви харесва като локация, това не бива да е фактор, който да ви отказва.

Как да изберем правилната работа за нас

Изборът на правилната работа е много труден. Това несъмнено е сложно, без значение колко сме наясно със самите себе си. Понякога може нещо да изглежда на пръв поглед много атрактивно, но това не винаги е така.

Независимо дали тепърва навлизаме в дадена област или просто сменяме фирмата, в която се подвизаваме, това винаги изпълва нас, трудещите се, с цял куп съмнения. Ще се разбираме ли с нашия потенциален работодател, ще ни устройват ли условията и заплатата, ще ни удовлетвори ли работното време.

Най-важното от всичко обаче е да се спрем на професия, която ни прави наистина щастливи. Тук има голям доза риск да бъдем подведени от близки и роднини, които твърдят, че ни мислят доброто, но ни подтикват към професия и поле на реализация, което не харесваме.

Тук е важно да отстояваме себе си, защото ще работим на даденото място всеки ден по 8 часа. Това означава, че една голяма част от съзнателния ни живот ще преминава на това място, ето защо не бива да правим никакви компромиси при неговия избор.

Какви условия е препоръчително да покрием

Важно е да имате предвид, че не винаги е необходимо да покриете всички условия, които вашият работодател изисква. Трябва да знаете, че това са изисквания, които се поставят с определена цел.

Те имат за основна задача да помогнат на работодателя да достигне до правилния кандидат. Вие можете да сте идеални за тази длъжност, дори и ако надхвърляте възрастовите ограничения или ако стажът ви е малко по-кратък от изисквания.

Какво трябва да изискваме от нашия работодател

Важно при избора на работа е не само да се стремим към това да покрием критериите на работодателя, но и ясно да поставим нашите собствени изисквания. Разбира се, те трябва да са адекватни на пазара.

Трябва да бъдем също така обективни и по отношение възможностите си, тъй като при прекомерно завишаване на нашите очаквания, ние лесно можем да бъдем заменени от кандидат, който е по-реалистично настроен. Важно е да обърнете внимание на следното:

 • справедливо ли е възнаграждението на фона на заплатите при конкуренцията;
 • удобно ли е работното място за вас;
 • устройва ли ви работното време (например без нощни смени и т.н.);
 • създават ли се добри условия на труд.

Важно е да знаете, че веднъж наети на работа, има неща, които ви се полагат. Сред тях са плащането на работодателя на осигуровките ви, както и правото на платен годишен отпуск.

Какво ни съветват от Кеш Кредит.

Експерти от Кеш Кредит ни напомнят, че независимо от това колко време работим в дадена сфера, никога не е късно да я сменим с поле на дейност, което би могло да ни достави повече удоволствие.

За целта може да не ни достигат пари, но това не бива да ни отказва. CashCredit е сред най-утвърдените компании в областта на бързото кредитиране. Предлагат се заеми с ниски лихви и при изключително облекчени условия.

Сроковете на погасяване са гъвкави, правилата много ясни и все по-често се случва този тип дружества сериозно да конкурират дори големите банкови институции с гъвкавост и персонален подход към клиентите.


Новини
Още
 • Най-добрите инвестиции

  Имало едно време, преди 10 години, човек, който изгубил посоката на живота си. Не знаел какво да прави, всеки ден му се струвал по-труден и объркан от предишния. Изпадал в безизходица и мислел, че никога няма да..

 • Коя банка е най-сигурна

  Когато имате нужда от голяма сума пари, единственият начин бързо да се сдобиете с тях, е да се обърнете към банката. По въпроса коя е най-сигурна ще чуете различни мнения. Всяка банкова институция предлага различни условия...

 • Колко струва прехвърлянето на автомобил

  Купили сте си нова кола? Чудесно! За съжаление, обаче, има куп неща, които трябва да се свършат още със самата покупка. Нека първо поговорим за прехвърлянето.

 • Как да оптимизираме разходите си през зимата

  Зимата е най-красивият сезон от годината, но с настъпването и се увеличават доста от нашите разходи. Важно е да намерим вариант, при който да контролираме парите си и да не усещаме когато те драстично намалеят

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам