Полезно

Как да вземем правилно решение за кредит?

Рискована стъпка ли е тегленето на заем? Има ли подводни камъни? Какво трябва да обмислим, планирайки тази стъпка? Вижте няколко съвета по темата.

Kакво е важно да знаем преди вземането на кредит

 • Наистина ли ни е нужен

Преди да направите реални стъпки за изтеглянето на парите, помислете отново: няма ли друг начин да се справите със ситуацията? Няма ли как да съкратите дадени разходи, за да спестите нужните средства или пък да поемете страничен проект, от който да дойдат свежи приходи?;

 • Преглед на пазара

Ако ситуацията наистина налага заема, проучете финансовия пазар. Информирайте се какви кредити се предлагат - в какви граници са лихвите спрямо срока за погасяване.;

 • Срок и вноски

Изключително важно е да намерите идеалния баланс между тези два фактора. Колкото по-кратък е срокът, за който ще върнете парите, толкова по-ниски са лихвите и по-малко е общото оскъпяване. Не се изкушавайте обаче да посочите прекалено кратък срок, защото месечната вноска може да се окаже проблем и да тежи прекалено на бюджета ви. Обратният вариант също не е препоръчителен – прекалено дългият срок ви предоставя възможност за ниска вноска, но пресмятайки общата сума, която ще върнете накрая, сделката се оказва доста неизгодна;

 • Приходи в перспектива

Помислете над това какво се очаква да се случи с приходите на вас и вашето семейство за времето, за което ще изплатите дълга: очаквате повишение, планирате да продадете имот, член на семейството ще бъде в майчинство и доходите му ще намалеят? Имайте предвид всички тези фактори и погледнете през тяхната призма месечната вноска.

Как да изберем правилната институция

Основните два типа финансови институции, предлагащи подобни услуги, са банките и компаниите за бързи кредити. Първите имат повече и по-разнообразни продукти: могат да бъдат ипотечни, с друг тип обезпечение, овърдрафт и т.н.  Предимство на вторите пък е, че процедурата за кандидатстване е изключително улеснена и одобрението идва за минути.

При някои оферти на банките имате право да изберете анюитетни (равни) или намаляващи вноски. При първите в началото лихвата заема по-голям дял от сумата и постепенно намалява за сметка на главницата. При вторите главницата е равна всеки месец, а лихвата постепенно намалява, начислена върху оставащата сума.

При агенциите за бързи заеми обикновено схемата е стандартна. Поинтересувайте се какво предлага конкретната, избрана от вас, институция.


Защо да изберем Кеш Кредит

 • Прозрачни условия – Планът за връщане е ясен още преди да сключите договора;
 • Удобна процедура – Може да кандидатствате по интернет, Viber, Facebook или на място в наш офис;
 • Одобрение до 6 минути;
 • Удобни опции за връщане: по банкова сметка, на каса на EasyPay, в Lafka, или в офис на CashCredit.

Премислихте ли ситуацията? Ако имате ясен план и идея за развитие – ние сме насреща. 


Новини
Още
 • Класна стая у дома. Как?

  България се готви за четвъртата вълна на коронавируса. Не е изключено част от новата учебна година да премине под формата на дистанционно обучение. В тази статия ще научите как да създадете чудесна класна стая у дома.

 • Най необходимото за новата учебна година?

  Започващата учебна година няма да е като останалите. В условията на пандемична обстановка подготовката за 15. септември съчетава традиционните и нови задачи. В тази статия ще разгледаме какво е нужно да направите, преди да бие първият звънец.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам