Полезно

Как да вземем правилно решение за кредит?

Рискована стъпка ли е тегленето на заем? Има ли подводни камъни? Какво трябва да обмислим, планирайки тази стъпка? Вижте няколко съвета по темата.

Kакво е важно да знаем преди вземането на кредит

 • Наистина ли ни е нужен

Преди да направите реални стъпки за изтеглянето на парите, помислете отново: няма ли друг начин да се справите със ситуацията? Няма ли как да съкратите дадени разходи, за да спестите нужните средства или пък да поемете страничен проект, от който да дойдат свежи приходи?;

 • Преглед на пазара

Ако ситуацията наистина налага заема, проучете финансовия пазар. Информирайте се какви кредити се предлагат - в какви граници са лихвите спрямо срока за погасяване.;

 • Срок и вноски

Изключително важно е да намерите идеалния баланс между тези два фактора. Колкото по-кратък е срокът, за който ще върнете парите, толкова по-ниски са лихвите и по-малко е общото оскъпяване. Не се изкушавайте обаче да посочите прекалено кратък срок, защото месечната вноска може да се окаже проблем и да тежи прекалено на бюджета ви. Обратният вариант също не е препоръчителен – прекалено дългият срок ви предоставя възможност за ниска вноска, но пресмятайки общата сума, която ще върнете накрая, сделката се оказва доста неизгодна;

 • Приходи в перспектива

Помислете над това какво се очаква да се случи с приходите на вас и вашето семейство за времето, за което ще изплатите дълга: очаквате повишение, планирате да продадете имот, член на семейството ще бъде в майчинство и доходите му ще намалеят? Имайте предвид всички тези фактори и погледнете през тяхната призма месечната вноска.

Как да изберем правилната институция

Основните два типа финансови институции, предлагащи подобни услуги, са банките и компаниите за бързи кредити. Първите имат повече и по-разнообразни продукти: могат да бъдат ипотечни, с друг тип обезпечение, овърдрафт и т.н.  Предимство на вторите пък е, че процедурата за кандидатстване е изключително улеснена и одобрението идва за минути.

При някои оферти на банките имате право да изберете анюитетни (равни) или намаляващи вноски. При първите в началото лихвата заема по-голям дял от сумата и постепенно намалява за сметка на главницата. При вторите главницата е равна всеки месец, а лихвата постепенно намалява, начислена върху оставащата сума.

При агенциите за бързи заеми обикновено схемата е стандартна. Поинтересувайте се какво предлага конкретната, избрана от вас, институция.


Защо да изберем Кеш Кредит

 • Прозрачни условия – Планът за връщане е ясен още преди да сключите договора;
 • Удобна процедура – Може да кандидатствате по интернет, Viber, Facebook или на място в наш офис;
 • Одобрение до 6 минути;
 • Удобни опции за връщане: по банкова сметка, на каса на EasyPay, в Lafka, или в офис на CashCredit.

Премислихте ли ситуацията? Ако имате ясен план и идея за развитие – ние сме насреща. 


Новини
Още
 • Как да предпазим безконтактната си карта от злоупотреба

  С Вашата безконтактна карта Вие можете да извършите абсолютно всички операции, които и с обикновената пластика. Основното нейно предимство пред стандартната кредитната карта е бързината, с която се извършва транзакцията.

 • Очаква ли се рецесия и как тя ще се отрази на личните ни финанси

  Все повече хора, към днешна дата се тревожат от неблагоприятните прогнози за настъпването на икономическа рецесия. Спада в икономиката изобщо не е за подценяване, тъй като той несъмнено би довел до негативни последици за Вашите лични парични постъпления.

 • Най-добрите инвестиции

  Имало едно време, преди 10 години, човек, който изгубил посоката на живота си. Не знаел какво да прави, всеки ден му се струвал по-труден и объркан от предишния. Изпадал в безизходица и мислел, че никога няма да..

 • Коя банка е най-сигурна

  Когато имате нужда от голяма сума пари, единственият начин бързо да се сдобиете с тях, е да се обърнете към банката. По въпроса коя е най-сигурна ще чуете различни мнения. Всяка банкова институция предлага различни условия...

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам