Полезно

Как краткосрочните печалби могат да станат дългосрочни

Всяка фирма има за своя основна цел да реализира положителни финансови резултати. Печалбата първоначално винаги се приема с голям ентусиазъм от всеки един бизнес, но преди да се отдадем на възторг от постигнатото от нас, редно е да се запитаме дали тя е съответно краткосрочна или дългосрочна.

Истина е, че и в двата случая имаме повод за радост, но все пак следва да се отчете, че в дългосрочен план има голяма разлика между двата различни вида. До колко трябва да бъдем удовлетворени, това зависи и от плановете, които имаме за управлявания от нас бизнес.

Какво означава краткосрочни печалби

Обикновено, за краткосрочни печалби говорим когато имаме положителни финансови резултати, но те са краткосрочно явление. Това може да се случи при различни обстоятелства, включително:

 • рекламна кампания;
 • промоция на продукт или услуга;
 • временно нараснал интерес в резултат от странично влияние;
 • много други.

За нас обаче винаги трябва да са дългосрочните печалби, които като цяло дават сигнал, че нашият бизнес се развива добре и се е ориентирал в правилната посока. За да се постигне един такъв траен във времето резултат, ние трябва да се насочим към печелившата стратегия за това.

Независимо дали предлагаме на потребителите някакъв продукт или услуга, следва да ги уверим в това, че това, което могат да намерят при нас им е наистина необходимо. Важно е да се знае още, че потребителят получава повече от нас. Това е един от важните фактори, които стоят зад успешния бизнес.

Понякога може да се стигне до положение, при което краткосрочната печалба поставя в риск дългосрочната. Това може да се случи ако бъде предложен продукт или услуга с ниско качество, от които съответно да се добие голяма печалба, без тя да има покритие.

Как да постигнем баланс

За да бъде успешен един бизнес, ние трябва да осигурим необходимия баланс между краткосрочните и дългосрочните резултати. Не бива да залагаме само и единствено винаги на дългосрочни стратегии, защото рискуване да останем без средства към настоящия момент.

Какво още трябва да знаем за финансите

Финансите са деликатна тема, познаването на която не ви гарантира мигновен успех, но въпреки това обещава по-добри шансове за реализация на вашия бизнес проект. Именно гореспоменатото балансиране на печалбите в бизнеса е част от по-добрата финансова култура.

Как от Кеш Кредит могат да ни помогнат

Кеш Кредит днес е една от най-успешните компании на българските финансови пазари, като без съмнение доминира на арената на небанковия финансов сектор. Със своя смайващ успех компанията е един жив пример за всичко, което трябва да знаем за да си осигурим успех.

Освен че се превърна в безспорен лидер на българския пазар за бързи кредити, CashCredit е и чудесен пример, който да бъде използван за реализиране на вашите настоящи и бъдещи бизнес проекти. Доволни клиенти и високо качество на обслужването са водещите фактори, които стоят зад внушителния успех.

Дружеството днес стои зад хиляди успешни бизнес проекти по един или друг начин. Един от начините е като се подпомогне финансово стартиращият бизнес. Но това не е всичко. Фирмата ни помага да направим плавен преход между последното работно място и реализирането на мечтания бизнес проект.

Това винаги е един много труден момент, който много хора успяват да преминат с цената на много тревоги, финансови лишения, много труд и немалка доза позитивна нагласа. Тук небанковата институция може да ни бъде изключително полезна, осигурявайки ни необходимата финансова подкрепа за да преминем през най-трудните моменти.


Новини
Още
 • Девет идеи за есенни забавления, които не тежат на бюджета

  След активния летен сезон, в който вероятно сте ходили на почивка или сте правили ремонт, есента е добър момент да внесете баланс във финансите си. Отдайте се на забавления, които не тежат на бюджета. В тази статия Ви предлагаме девет идеи за такива

 • Класна стая у дома. Как?

  България се готви за четвъртата вълна на коронавируса. Не е изключено част от новата учебна година да премине под формата на дистанционно обучение. В тази статия ще научите как да създадете чудесна класна стая у дома.

 • Най необходимото за новата учебна година?

  Започващата учебна година няма да е като останалите. В условията на пандемична обстановка подготовката за 15. септември съчетава традиционните и нови задачи. В тази статия ще разгледаме какво е нужно да направите, преди да бие първият звънец.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам