Полезно

Какви разходи има около едно бебе

Появата на бебе в семейството е може би един от най-радостните мигове за всеки един родител и друг член на семейството. Емоционалното състояние в такъв момент е неописуемо и често всеки един наоколо бива въвлечен в огромното щастие свързано с новия малък човек.


И тъй като е логично да се е подготвили за идването на бял свят на детето, най-вероятно всеки един родител предвижда различните промени, които биха настъпили в живота му в последствие. Те не са свързани единствено с времето, което малчуганът ще изисква, нито само с работата и грижата около него. Всичко това е свързано и с определено количество финансови средства, които неминуемо ще трябва да бъдат изразходвани на определен период от време.


На практика може да се окаже, че бебето изисква доста повече разходи на месец, отколкото зрял човек. Това е разбира се съвсем нормално, имайки предвид не само нуждите на едно малко дете, но и цените на специализираните аксесоари и продукти, от които има нужда то, когато е все още пеленаче.


Разходите около едно бебе могат да бъдат най-разнообразни

 • Бременността всъщност може да бъде определена като първа фаза, макар и детето все още да не се е родило. Тук са специалните грижи, по-чести посещения при специалисти и евентуални медикаменти, които изискват подготовка в бюджета ви;
 • Раждането е най-важният и разбираемо най-емоционален и напрегнат момент за родителите. Той обаче също изисква подготовка, която се изразява частично и в парична форма. В последните години съвсем нормално стана всяка майка да може да избира частна клиника, в която да бъде извършено раждането на детето ѝ, тъй като там тя получава по-специално и индивидуално внимание.


Тя може да избира не само това, но и към кой специалист и екип да се насочи, като това също не се случва безплатно. В крайна сметка много двойки предпочитат именно този начин, макар и често по-скъпата частна клиника и специалистите в нея да им излизат доста по-солено в сравнение с държавните болници;

 • Стоките и продуктите, които са нужни за отглеждането на едно дете в първите няколко години са също основно перо в бюджета на всяко семейство. Те могат да бъдат най-разнообразни – специална храна, продукти за кожа, лекарствени препарати, козметика, дрехи, които много бързо вече не са точен размер, тъй като то расте доста бързо, специални и подходящи за възрастта му играчки и много други.


В повечето случаи никое семейство не спестява от най-нужните неща, но въпреки това всичко зависи от съответните доходи, които постъпват в даденото домакинство. Към всичко това можем да прибавим и разходи за майката, тъй като тя е кърмачка и често се налага закупуването за различни консумативи и за нея. Прането на бебешките дрешки също е добре да се прави с различен от досегашния препарат, който сте използвали за ежедневни нужди. А и да не забравяме за пеленките, които понякога се топят със скоростта на светлината;

 • Средните месечни разходи на практика събират в себе си всичко, което може да изхарчите във връзка с вашия малчуган. Това са не само пари за храна и медикаменти. Става въпрос и за транспорт, както и за редовни посещения при лекаря за прегледи и следене за състоянието му.


Когато сте изправени пред тази радостна ситуация на очакване на новия малък член на семейството, но все пак имате известни финансови притеснения е добре да преработите бюджета си по начин, който ще направи грижата за детето по-лесна и качествена. В крайна сметка, то вече ще бъде на първо място в живота ви и всяка една негова нужда ще трябва да бъде осъществявана навреме.


Ние от Cash credit сме наясно с всяка една финансова пречка, пред която едно младо семейство би могло да се изправи. Ето защо предлагаме широки възможности за кандидатстване за различни видове кредити, които да оказват подкрепа във всеки труден момент.


Новини
Още
 • Просрочен кредит

  В никакъв случай не трябва да се поддаваме лесно на изкушенията, които ни вкарват в допълнителни разхищения, освен ако те наистина не са много важни за нас.

 • Отпускане на бързи кредити

  Това е един перфектен и бърз начин да се справите с изникнала изневиделица финансова ситуация, за която личните ви средства не достигат.

 • Краткосрочни заеми за забавления

  Емоционалните и положително заредени дейности са цел на много хора и дори да нямат изискваните за това финансови сили, те намират начин да ги направят с помощта на бързи кредити.

Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам