Полезно

Какво да направите, ако се нуждаете от спешен заем?

Непредвиден ремонт, неочаквано намаляване на доходите, дипломиране, почивка, проблем в семейството – спешната нужда от пари идва по най-различни поводи. Как реагирате? Имате ли план за действие?

Къде можете да получите спешен заем

 • От приятел

Предимства: Най-старият метод за финансова взаимопомощ работи и до днес. Приятелят е малко вероятно да ви поиска лихва и ще прояви разбиране кога е удобно за вас да върнете сумата.

Недостатъци: Възможно е от неудобство да ви откаже, давайки ви от своите средства, приятелят ви сам да се постави в неизгодна финансова ситуация. Още повече ако се стигне до забавяне на връщането. Заемите между близки са една от най-честите причини за разваляне на приятелства.

 • От шефа

Предимства: Ако обясните ситуацията, в която се намирате и поискате сумата като аванс, вие на практика ще разполагате със собствените си пари по-рано.

Недостатъци: Когато дойде моментът за следващата заплата, вие вече сте похарчили парите и е твърде вероятно отново да се чудите как да закърпите бюджета. А и се поставяте в твърде уязвима позиция пред началника си - рушите своя авторитет.

 • От банка

Предимства: Финансовата институция има изграден механизъм именно за заеми. Разработена е схема за дългосрочни месечни вноски.

Недостатъци: Изискванията са сравнително високи. Нужно е обезпечение или солидарен длъжник. Срокът за разглеждане на документите понякога отнема време.

 • От компания за бързи кредити

Предимства: Процедурата е опростена и разполагате с парите веднага.

Недостатъци: Няма избор от много разнообразни финансови продукти.

Защо ви е нужна добра кредитна история

Това как обслужвате задълженията си се записва в кредитната ви история и има значение при следващи ваши заявки. Банките имат достъп до обща база данни в централния кредитен регистър и спрямо нея преценяват надеждността на клиента.

Ако вече имате лоша история, но към настоящия момент финансовата ви ситуация е по-стабилна и имате очаквания, че ще обслужвате вноските си коректно, имайте предвид, че при някои компании за бързи заеми контролът е по-малко стриктен. Все пак и там клиентът се проверява и се преценява потенциалът му да покрива безпроблемно задължението.

Какво ни съветват от Кеш Кредит

Без значение дали планирате да теглите пари от институция или не, важно е да въведете строга финансова дисциплина на приходите и разходите си. Правете месечен бюджет на очакваните доходи, вземете предвид всички разходи (комунални сметки, лични нужди на всеки член от семейството и др.), като оставяте и една буферна сума за непредвидени обстоятелства. Само така можете да разчитате на финансова стабилност.

Ако все пак се наложи да прибегнете до допълнително финансиране с цел инвестиция и, за да се помогне в спешна ситуация, CashCredit е насреща да подкрепи вашите разумни планове.


Новини
Още
 • 5 начина да се отървем от дълговете

  Кризисните моменти са част от живота на всеки. На кой ли не се е случвало да остане без работа, без доходи, да има сериозни непредвидени разходи, и да се наложи да използва кредит. Понякога..

 • Как да станем богати?

  Ех, вероятно всеки човек по света би дал всичко, за да разбере отговора на този въпрос. Магическа формула няма. Има обаче някои принципи, които биха могли да ни изведат на правия път. Вижте ги.

 • Как да разпределяте парите за вашите деца?

  Дошло е времето за вашето хлапе да се научи на самостоятелност? Основите на финансовото планиране са ключова част от това. Децата от ранна възраст трябва да изграждат отговорности и умения да боравят с парите си. Малко

 • Постигане на финансова независимост - възможно ли е?

  Какво е финансовата независимост? Да имаш възможността да разполагаш с толкова пари, колкото са нужни за покриване на основните житейски потребности плюс да си позволяваш известни удоволствия и разнообразия..

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам