Полезно

Какво да направите, ако се нуждаете от спешен заем?

Непредвиден ремонт, неочаквано намаляване на доходите, дипломиране, почивка, проблем в семейството – спешната нужда от пари идва по най-различни поводи. Как реагирате? Имате ли план за действие?

Къде можете да получите спешен заем

 • От приятел

Предимства: Най-старият метод за финансова взаимопомощ работи и до днес. Приятелят е малко вероятно да ви поиска лихва и ще прояви разбиране кога е удобно за вас да върнете сумата.

Недостатъци: Възможно е от неудобство да ви откаже, давайки ви от своите средства, приятелят ви сам да се постави в неизгодна финансова ситуация. Още повече ако се стигне до забавяне на връщането. Заемите между близки са една от най-честите причини за разваляне на приятелства.

 • От шефа

Предимства: Ако обясните ситуацията, в която се намирате и поискате сумата като аванс, вие на практика ще разполагате със собствените си пари по-рано.

Недостатъци: Когато дойде моментът за следващата заплата, вие вече сте похарчили парите и е твърде вероятно отново да се чудите как да закърпите бюджета. А и се поставяте в твърде уязвима позиция пред началника си - рушите своя авторитет.

 • От банка

Предимства: Финансовата институция има изграден механизъм именно за заеми. Разработена е схема за дългосрочни месечни вноски.

Недостатъци: Изискванията са сравнително високи. Нужно е обезпечение или солидарен длъжник. Срокът за разглеждане на документите понякога отнема време.

 • От компания за бързи кредити

Предимства: Процедурата е опростена и разполагате с парите веднага.

Недостатъци: Няма избор от много разнообразни финансови продукти.

Защо ви е нужна добра кредитна история

Това как обслужвате задълженията си се записва в кредитната ви история и има значение при следващи ваши заявки. Банките имат достъп до обща база данни в централния кредитен регистър и спрямо нея преценяват надеждността на клиента.

Ако вече имате лоша история, но към настоящия момент финансовата ви ситуация е по-стабилна и имате очаквания, че ще обслужвате вноските си коректно, имайте предвид, че при някои компании за бързи заеми контролът е по-малко стриктен. Все пак и там клиентът се проверява и се преценява потенциалът му да покрива безпроблемно задължението.

Какво ни съветват от Кеш Кредит

Без значение дали планирате да теглите пари от институция или не, важно е да въведете строга финансова дисциплина на приходите и разходите си. Правете месечен бюджет на очакваните доходи, вземете предвид всички разходи (комунални сметки, лични нужди на всеки член от семейството и др.), като оставяте и една буферна сума за непредвидени обстоятелства. Само така можете да разчитате на финансова стабилност.

Ако все пак се наложи да прибегнете до допълнително финансиране с цел инвестиция и, за да се помогне в спешна ситуация, CashCredit е насреща да подкрепи вашите разумни планове.


Новини
Още
 • Как да предпазим безконтактната си карта от злоупотреба

  С Вашата безконтактна карта Вие можете да извършите абсолютно всички операции, които и с обикновената пластика. Основното нейно предимство пред стандартната кредитната карта е бързината, с която се извършва транзакцията.

 • Очаква ли се рецесия и как тя ще се отрази на личните ни финанси

  Все повече хора, към днешна дата се тревожат от неблагоприятните прогнози за настъпването на икономическа рецесия. Спада в икономиката изобщо не е за подценяване, тъй като той несъмнено би довел до негативни последици за Вашите лични парични постъпления.

 • Най-добрите инвестиции

  Имало едно време, преди 10 години, човек, който изгубил посоката на живота си. Не знаел какво да прави, всеки ден му се струвал по-труден и объркан от предишния. Изпадал в безизходица и мислел, че никога няма да..

 • Коя банка е най-сигурна

  Когато имате нужда от голяма сума пари, единственият начин бързо да се сдобиете с тях, е да се обърнете към банката. По въпроса коя е най-сигурна ще чуете различни мнения. Всяка банкова институция предлага различни условия...

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам