Полезно

Какво да направите, ако се нуждаете от спешен заем?

Непредвиден ремонт, неочаквано намаляване на доходите, дипломиране, почивка, проблем в семейството – спешната нужда от пари идва по най-различни поводи. Как реагирате? Имате ли план за действие?

Къде можете да получите спешен заем

 • От приятел

Предимства: Най-старият метод за финансова взаимопомощ работи и до днес. Приятелят е малко вероятно да ви поиска лихва и ще прояви разбиране кога е удобно за вас да върнете сумата.

Недостатъци: Възможно е от неудобство да ви откаже, давайки ви от своите средства, приятелят ви сам да се постави в неизгодна финансова ситуация. Още повече ако се стигне до забавяне на връщането. Заемите между близки са една от най-честите причини за разваляне на приятелства.

 • От шефа

Предимства: Ако обясните ситуацията, в която се намирате и поискате сумата като аванс, вие на практика ще разполагате със собствените си пари по-рано.

Недостатъци: Когато дойде моментът за следващата заплата, вие вече сте похарчили парите и е твърде вероятно отново да се чудите как да закърпите бюджета. А и се поставяте в твърде уязвима позиция пред началника си - рушите своя авторитет.

 • От банка

Предимства: Финансовата институция има изграден механизъм именно за заеми. Разработена е схема за дългосрочни месечни вноски.

Недостатъци: Изискванията са сравнително високи. Нужно е обезпечение или солидарен длъжник. Срокът за разглеждане на документите понякога отнема време.

Предимства: Процедурата е опростена и разполагате с парите веднага.

Недостатъци: Няма избор от много разнообразни финансови продукти.

Защо ви е нужна добра кредитна история

Това как обслужвате задълженията си се записва във вашата кредитна история и има значение при следващи ваши заявки. Банките имат достъп до обща база данни в централния кредитен регистър и спрямо нея преценяват надеждността на клиента.

Ако вече имате лоша история, но към настоящия момент финансовата ви ситуация е по-стабилна и имате очаквания, че ще обслужвате вноските си коректно, имайте предвид, че при някои компании за бързи заеми контролът е по-малко стриктен. Все пак и там клиентът се проверява и се преценява потенциалът му да покрива безпроблемно задължението.

Какво ни съветват от Кеш Кредит

Без значение дали планирате да теглите пари от институция или не, важно е да въведете строга финансова дисциплина на приходите и разходите си. Правете месечен бюджет на очакваните доходи, вземете предвид всички разходи (комунални сметки, лични нужди на всеки член от семейството и др.), като оставяте и една буферна сума за непредвидени обстоятелства. Само така можете да разчитате на финансова стабилност.

Ако все пак се наложи да прибегнете до допълнително финансиране с цел инвестиция и, за да се помогне в спешна ситуация, CashCredit е насреща да подкрепи вашите разумни планове.


Новини
Още
 • Девет идеи за есенни забавления, които не тежат на бюджета

  След активния летен сезон, в който вероятно сте ходили на почивка или сте правили ремонт, есента е добър момент да внесете баланс във финансите си. Отдайте се на забавления, които не тежат на бюджета. В тази статия Ви предлагаме девет идеи за такива

 • Класна стая у дома. Как?

  България се готви за четвъртата вълна на коронавируса. Не е изключено част от новата учебна година да премине под формата на дистанционно обучение. В тази статия ще научите как да създадете чудесна класна стая у дома.

 • Най необходимото за новата учебна година?

  Започващата учебна година няма да е като останалите. В условията на пандемична обстановка подготовката за 15. септември съчетава традиционните и нови задачи. В тази статия ще разгледаме какво е нужно да направите, преди да бие първият звънец.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам