Полезно

Какво да правя, когато нямам пари

Често се случва да излязат непредвидени разходи, да ви намалят заплатата или дори да останете без такава. Идва момент, в който дори спестените средства свършват и трябва бързо да вземете решение какво да правите. В миналото, нашите потомци са живеели наистина трудно. Някои са преживели война, живели са в недоимък, гладували са. В тези моменти не е трябвало просто да се справят с липсата на пари, но е трябвало и да оцеляват. В днешно време нещата са различни - нашите животи не са застрашени, можем да се развиваме, да учим и да работим, за да изкарваме пари. Често обаче изпадаме в ситуации да нямаме.

Какво означава да “нямам пари” - обективен поглед

Всеки човек различно разбира това да нямаш. Обективно погледнато, да нямаш, означава да не получаваш абсолютно никакви доходи. Ако сте нетрудоспособни или има друга пречка пред вас, за да не работите е възможно да попаднете в такава ситуация. Ако получавате дори минимална заплата, вие имате пари, но, в повечето случаи - недостатъчни.

Варианти за бързи пари

Има доста начини, чрез които бързо да увеличите доходите си. Най-разпространените сред тях са:

  • заложна къща;
  • заем;
  • кредит.

Всеки от тях крие своите рискове. Нека им обърнем внимание поотделно.

Хазартът е лесен начин, но крие и много рискове.Води до пристрастяване и силно влияе на вашата психика.  Доста често, ако късметът не е с вас, изпадате в ситуация, в която след това имате нужда от още повече средства. И дори малкото, които сте имали са изчезнали. Тогава ви се налага да изберете друг вариант за лесно припечелване. Ако имате имущество и дребна собственост на ваше име, лесен вариант е да отидете до заложната къща. Там ще получите известно количество пари, които ще ви изкарат от неприятният момент на безпаричие. Заем и кредит са сходни понятие, като за заема са ви нужни приятели, познати или роднини, от които да вземете пари. За кредит трябва да се обърнете към банката. Това е по-голяма отговорност, тъй като вноските трябва да бъдат внесени на време, за да нямате допълнителни проблеми.

Как да излезем от неприятната ситуация

Най-важното нещо е мотивацията. Ако имате желание и сте упорити, винаги може да намерите начин. Потърсете нова работа, която ще ви носи достатъчно добри приходи. Мислете и вложете идеите си в нещо полезно, което също би ви помогнало. Бъдете упорити! Давайте максимума от себе си и си задайте въпроса "как да изкарам пари", за да получите после това, което ви се полага и да не ви се налага дори да споменавате изречението “нямам пари”. 


Новини
Още
  • Класна стая у дома. Как?

    България се готви за четвъртата вълна на коронавируса. Не е изключено част от новата учебна година да премине под формата на дистанционно обучение. В тази статия ще научите как да създадете чудесна класна стая у дома.

  • Най необходимото за новата учебна година?

    Започващата учебна година няма да е като останалите. В условията на пандемична обстановка подготовката за 15. септември съчетава традиционните и нови задачи. В тази статия ще разгледаме какво е нужно да направите, преди да бие първият звънец.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам