Полезно

Какво е пасивен доход?

Как така пасивен? Нали, за да има печалба, трябва да се работи? По принцип е така – парите се получават при работа, но тук правилото има малко изключение. Вижте защо и преценете дали този тип доход може да бъде полезен и за вас.

Какво е пасивен доход

Това е печалба, получавана без прилагането на постоянни усилия, умения и знания в конкретния момент. Той обаче вече е изработен като механизъм, благодарение на усилия, знания и умения, използвани в предишен момент. Понякога е нужно много време, търпение и бизнес нюх за подготвителната работа и за достигане до момента, в който тя ще започне да носи регулярни приходи.

Какво е нужно, за да генерираме подобен доход

Предимство на подобна печалба е, че я получаваме дългосрочно и на пръв поглед лесно. Недостатъкът обаче е, че преди това да се случи, трябва да вложим:

  • Време. Може да е време за проучвания, за работа, за опити и грешки, докато се стигне до успешната формула;
  • Пари. В повечето случаи е нужна и инвестиция. Може с нея да се закупят суровини, имоти, ценни книжа… Вариантите са много, но в много от тях получаваш, след като преди това си вложил;
  • Специални знания. Когато си специалист в дадена област, ти най-добре можеш да я анализираш, да откриеш потенциалните източници на финансови ресурси и да ги разработиш.

Кои могат да бъдат източници на подобен доход

Много и разнообразни опции имат финансов потенциал. Вижте някои от тях:

  • Наем. Да притежаваш имот винаги е отличен капитал, тъй като той може да носи приходи. Ако имате свободни пари, това е идеална опция за инвестиция;
  • Акции. Спестяването под юргана е напълно неприемливо, когато вместо това спестените пари могат да носят печалба. Консултирайте се със специалист, за да изберете най-добрите опции за доходност;
  • Авторски права. Учен, който разработва иновация, писател, който написва книга, режисьор, който създава филм – всички те, веднъж лансирали проекта си на пазара, получават пасивни приходи от него, след като вече са приключили реалната си работа;
  • Рента. Земеделските земи под аренда също са чудесна опция;
  • Пенсия. На практика и тя е пасивна печалба, изработена в продължение на десетки години трудов стаж.

Какво ни предлагат от Кеш Кредит

Направи го сега, за да остане за в бъдеше – така може да се обобщи принципът на този тип печалба. Колко време ще ви отнеме, колко усилия и работа – това зависи от вас и от избора на източник на тези приходи. А в много случаи – и от размера на инвестицията, която ще вложите в проекта.

Имате ли вече идея? Ако това, което ви остава да направите, е да осигурите средствата, CashCredit е насреща. Бързите ни кредити лесно се вписват във всеки бизнес план.


Новини
Още
Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам