Полезно

Какво е пасивен доход?

Как така пасивен? Нали, за да има печалба, трябва да се работи? По принцип е така – парите се получават при работа, но тук правилото има малко изключение. Вижте защо и преценете дали този тип доход може да бъде полезен и за вас.

Какво е пасивен доход

Това е печалба, получавана без прилагането на постоянни усилия, умения и знания в конкретния момент. Той обаче вече е изработен като механизъм, благодарение на усилия, знания и умения, използвани в предишен момент. Понякога е нужно много време, търпение и бизнес нюх за подготвителната работа и за достигане до момента, в който тя ще започне да носи регулярни приходи.

Какво е нужно, за да генерираме подобен доход

Предимство на подобна печалба е, че я получаваме дългосрочно и на пръв поглед лесно. Недостатъкът обаче е, че преди това да се случи, трябва да вложим:

 • Време. Може да е време за проучвания, за работа, за опити и грешки, докато се стигне до успешната формула;
 • Пари. В повечето случаи е нужна и инвестиция. Може с нея да се закупят суровини, имоти, ценни книжа… Вариантите са много, но в много от тях получаваш, след като преди това си вложил;
 • Специални знания. Когато си специалист в дадена област, ти най-добре можеш да я анализираш, да откриеш потенциалните източници на финансови ресурси и да ги разработиш.

Кои могат да бъдат източници на подобен доход

Много и разнообразни опции имат финансов потенциал. Вижте някои от тях:

 • Наем. Да притежаваш имот винаги е отличен капитал, тъй като той може да носи приходи. Ако имате свободни пари, това е идеална опция за инвестиция;
 • Акции. Спестяването под юргана е напълно неприемливо, когато вместо това спестените пари могат да носят печалба. Консултирайте се със специалист, за да изберете най-добрите опции за доходност;
 • Авторски права. Учен, който разработва иновация, писател, който написва книга, режисьор, който създава филм – всички те, веднъж лансирали проекта си на пазара, получават пасивни приходи от него, след като вече са приключили реалната си работа;
 • Рента. Земеделските земи под аренда също са чудесна опция;
 • Пенсия. На практика и тя е пасивна печалба, изработена в продължение на десетки години трудов стаж.

Какво ни предлагат от Кеш Кредит

Направи го сега, за да остане за в бъдеше – така може да се обобщи принципът на този тип печалба. Колко време ще ви отнеме, колко усилия и работа – това зависи от вас и от избора на източник на тези приходи. А в много случаи – и от размера на инвестицията, която ще вложите в проекта.

Имате ли вече идея? Ако това, което ви остава да направите, е да осигурите средствата, CashCredit е насреща. Бързите ни кредити лесно се вписват във всеки бизнес план.


Новини
Още
 • Класна стая у дома. Как?

  България се готви за четвъртата вълна на коронавируса. Не е изключено част от новата учебна година да премине под формата на дистанционно обучение. В тази статия ще научите как да създадете чудесна класна стая у дома.

 • Най необходимото за новата учебна година?

  Започващата учебна година няма да е като останалите. В условията на пандемична обстановка подготовката за 15. септември съчетава традиционните и нови задачи. В тази статия ще разгледаме какво е нужно да направите, преди да бие първият звънец.

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам