Полезно

Книги за парите - какво можем да научим

Понякога подхождаме към книгите малко наивно, а очакванията ни са меко казано доста нереалистични. На повечето от нас вероятно се е случвало да купуват примамливи заглавия, имайки към тях чисто и просто невъзможни очаквания.

Много лъскави издания ни предлагат възможността да научим тайната на богатствата, а ние ги купуваме мислейки си, че самото прочитане е напълно достатъчно. По-късно осъзнаваме, че вече книгата е прочетена, а нашият живот е както и преди.

Считаме, че някой ще ни каже какво точно да направим за да притежаваме купища пари, за да си купим мечтания дом, за да притежаваме онази неустоима кола и за да посещаваме курортите от най-лъскавите туристически списания.

Кои са най-известните книги, които ни учат за парите

Истината обаче е малко по-различна и това няма как точно да се случи. Няма магическа формула на успеха. Така поредната книга е прочетена и забравена, а същината от написаното е останала някъде там между редовете и не сме схванали за какво става дума.

Зад нашето наивно съждение за парите, много от тези книги ни дават безценни съвети. Действително, никъде няма да намерим готов отговор как точно да забогатеем или поне - как да одобрим материалното си състояние.

Въпреки това, можем да научим не малко за живота. Обикновено, най-полезни са биографиите на някои доста успешни хора. Ако ви попадне книга, която да разказва за живота на Ричард Брансън или Стийв Джобс, тогава сте на правия път.

Именно подобни истории са станали най-известни, тъй като са най-полезни за вас и могат да ви покажат каква е разликата между тези известни личности и всички останали, които ни заобикалят.

Сред заглавията, които си струва да бъдат прочетени има някои, за които със сигурност може да се каже, че вдъхновяват. Книги като "Богат татко, беден татко", "Мисли и забогатявай" и "Най-богатият човек във Вавилон" са определено сред заглавията, които се мятат за най-въздействащи.

Кои са най-важните моменти, които трябва да запомним

Сред водещите моменти винаги е мотивацията, която е присъща на тези личности. Те притежават дух и борбеност, не се отказват и мислят “out of the box” /буквално преведено “извън кутията”/.

Зад тайната на успеха им обаче не лежи само гола и безпочвена вяра, че нещо добро ще се случи и ще успеят. Има още нещо важно, което е изиграло ключова роля за техните постижения.

Ако се вгледаме малко по-внимателно и прочетем по-детайлно какво са написали някои от най-успешните хора в бизнеса, ще видим и още нещо - зад всеки един успех стои изключително много неуморна работа. Ако трябва да обобщим, книгите ни учат на следното:

 • Упоритост;
 • Вяра в собствените идеи;
 • Стремеж към усъвършенстване;
 • Любов към онова, което създаваме.

Защо е важно да четем

Когато изключим това, че книгите успокояват ума и ни откъсват от ежедневието и стреса, литературата, независимо от нейната насоченост, ни учи на качества, които могат да са безкрайно ценни и полезни за нас.

Всяка една история, биография или разказ носят послание, което създава нови перспективи в ума ни и ни насочва към един свят на нови възможности. Всяка една книга ни дава нова гледна точка.

Това може в един или друг момент от живота да ни бъде безкрайно ценно и полезно, защото всяка прочетена страница ни дава на готово достъп до мисленето и идеите на някой, когото никога не сме виждали и не познаваме.

Всяка една книга е стъпка към това да отворим съзнанието си, а то е източник на много повече, отколкото можем да си представим.

Как Кеш Кредит може да ни помогне

Ако прочетеното по някакъв начин ви въздейства и рефлектира в раждането на добра бизнес идея, вероятно ще се нуждаете от малка сума пари за да я реализирате.

CashCredit предлага възможността да изтеглите бърз кредит, при това изцяло онлайн. Процедурата е изключително лесна, а критериите за финансиране са съвсем лесни за покриване от кандидатите.


Новини
Още
 • Как да предпазим безконтактната си карта от злоупотреба

  С Вашата безконтактна карта Вие можете да извършите абсолютно всички операции, които и с обикновената пластика. Основното нейно предимство пред стандартната кредитната карта е бързината, с която се извършва транзакцията.

 • Очаква ли се рецесия и как тя ще се отрази на личните ни финанси

  Все повече хора, към днешна дата се тревожат от неблагоприятните прогнози за настъпването на икономическа рецесия. Спада в икономиката изобщо не е за подценяване, тъй като той несъмнено би довел до негативни последици за Вашите лични парични постъпления.

 • Най-добрите инвестиции

  Имало едно време, преди 10 години, човек, който изгубил посоката на живота си. Не знаел какво да прави, всеки ден му се струвал по-труден и объркан от предишния. Изпадал в безизходица и мислел, че никога няма да..

 • Коя банка е най-сигурна

  Когато имате нужда от голяма сума пари, единственият начин бързо да се сдобиете с тях, е да се обърнете към банката. По въпроса коя е най-сигурна ще чуете различни мнения. Всяка банкова институция предлага различни условия...

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам