Полезно

Кога е идеалният момент за покупка на автомобил

Идеалният момент за покупка на автомобил се определя трудно, защото това винаги е един сериозен разход. Подобно на покупката на апартамент, колата винаги е едно много трудно за вземане решение.

Въпросът е в това да осъзнаем, че покупката е един рентабилен разход, който може да ви спести не малко пари в бъдеще. И докато заем за апартамент се получава много трудно, то покупката на кола може да се извърши дори и с бърз кредит, стига да сме попаднали на идеалната за нас оферта.

Кога трябва да действаме импулсивно

Ако ви попадне предложение за автомобил, какъвто винаги сте искали и неговата цена е повече от добра, тогава импулсивната покупка не е пилеене на пари, а бърза и навременна реакция от ваша страна.

Добре е да изчислите и стойността на возилото във вашия живот и при вашия лайфстайл. Все пак за всеки човек едно и също действие, в случая покупка на кола, може да има различна стойност.

Как да разпознаваме така наречените “задължителни сделки”

Понякога на пазара се появяват предложения, на които човек по никакъв начин не желае да откаже и да подмине. Представете си, че сте с добри познания в областта на автомобилите, намислили сте да купите нов автомобил и изведнъж ваш близък решава да започне нов живот в чужбина и продава своята, за която тайно сте мечтали.

Предвид високото качество на автомобила, неговата цена ви смайва, но нямате парите на момента. Това е типичен пример за добра сделка, за която не бива да чакате много дълго, тъй като пропуснатата сделка ще ви кара да съжалявате дълго време. Това е един добър пример за така наречените “задължителни сделки”, за които е добре да развием тънък усет.

Какво да правим при такъв шанс според Кеш Кредит

От CashCredit ни съветват да не пропускаме такива възможности, особено ако покупката ни ще има и допълнителна бъдеща възвръщаемост. Така например, ако живеете в отдалечен квартал на града, то постоянната нужда да сменяте метро, автобус или да ползвате такси с времето ще се превърне в един много голям разход. Ето защо можете да направите следното:

 • говорете с човека и кажете, че проявявате интерес;
 • попитайте дали не може леко да намали цената;
 • помислете до колко сте готови да осигурите вие и колко още пари ви трябват;
 • спрете сделката като му оставите депозит;
 • изтеглете бърз кредит и купете автомобила;
 • не забравяйте и това, че след покупката ще имате известни разходи по регистрация, данък и други.

Новини
Още
 • Фейсбук бизнес - можем ли без пари

  Предприемачеството е един добър източник на финанси, който ще ни освободи от оковите на това да работим от 9 до 5 от понеделник до петък. Ако това ви звучи като сбъдната мечта, вероятно първото, което излиза в съзнанието ви е онлайн бизнес.

 • Трябва ли да се срамуваме при нужда от пари

  Масово явление е хората да се отнасят с известно пренебрежение и да гледат осъдително всеки, който е изпаднал в нужда от пари, а на момента няма как да ги набави, освен със заем. Но повод ли е това за срам?

 • Трябва ли да се срамуваме при нужда от пари

  Масово явление е хората да се отнасят с известно пренебрежение и да гледат осъдително всеки, който е изпаднал в нужда от пари, а на момента няма как да ги набави, освен със заем. Но повод ли е това за срам?

 • По-добре бърз кредит, отколкото заем от приятел

  Всеки човек е попадал в положение на финансови затруднения, в което не може да посрещне даден свой разход. Ако това е нещо, от което можем да се лишим, все някак ще се справим. Ако обаче става дума за битови сметки или нещо друго, което не ...

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам