Полезно

Кога е идеалният момент за покупка на автомобил

Идеалният момент за покупка на автомобил се определя трудно, защото това винаги е един сериозен разход. Подобно на покупката на апартамент, колата винаги е едно много трудно за вземане решение.

Въпросът е в това да осъзнаем, че покупката е един рентабилен разход, който може да ви спести не малко пари в бъдеще. И докато заем за апартамент се получава много трудно, то покупката на кола може да се извърши дори и с бърз кредит, стига да сме попаднали на идеалната за нас оферта.

Кога трябва да действаме импулсивно

Ако ви попадне предложение за автомобил, какъвто винаги сте искали и неговата цена е повече от добра, тогава импулсивната покупка не е пилеене на пари, а бърза и навременна реакция от ваша страна.

Добре е да изчислите и стойността на возилото във вашия живот и при вашия лайфстайл. Все пак за всеки човек едно и също действие, в случая покупка на кола, може да има различна стойност.

Как да разпознаваме така наречените “задължителни сделки”

Понякога на пазара се появяват предложения, на които човек по никакъв начин не желае да откаже и да подмине. Представете си, че сте с добри познания в областта на автомобилите, намислили сте да купите нов автомобил и изведнъж ваш близък решава да започне нов живот в чужбина и продава своята, за която тайно сте мечтали.

Предвид високото качество на автомобила, неговата цена ви смайва, но нямате парите на момента. Това е типичен пример за добра сделка, за която не бива да чакате много дълго, тъй като пропуснатата сделка ще ви кара да съжалявате дълго време. Това е един добър пример за така наречените “задължителни сделки”, за които е добре да развием тънък усет.

Какво да правим при такъв шанс според Кеш Кредит

От CashCredit ни съветват да не пропускаме такива възможности, особено ако покупката ни ще има и допълнителна бъдеща възвръщаемост. Така например, ако живеете в отдалечен квартал на града, то постоянната нужда да сменяте метро, автобус или да ползвате такси с времето ще се превърне в един много голям разход. Ето защо можете да направите следното:

 • говорете с човека и кажете, че проявявате интерес;
 • попитайте дали не може леко да намали цената;
 • помислете до колко сте готови да осигурите вие и колко още пари ви трябват;
 • спрете сделката като му оставите депозит;
 • изтеглете бърз кредит и купете автомобила;
 • не забравяйте и това, че след покупката ще имате известни разходи по регистрация, данък и други.

Новини
Още
 • Най-добрите инвестиции

  Имало едно време, преди 10 години, човек, който изгубил посоката на живота си. Не знаел какво да прави, всеки ден му се струвал по-труден и объркан от предишния. Изпадал в безизходица и мислел, че никога няма да..

 • Коя банка е най-сигурна

  Когато имате нужда от голяма сума пари, единственият начин бързо да се сдобиете с тях, е да се обърнете към банката. По въпроса коя е най-сигурна ще чуете различни мнения. Всяка банкова институция предлага различни условия...

 • Колко струва прехвърлянето на автомобил

  Купили сте си нова кола? Чудесно! За съжаление, обаче, има куп неща, които трябва да се свършат още със самата покупка. Нека първо поговорим за прехвърлянето.

 • Как да оптимизираме разходите си през зимата

  Зимата е най-красивият сезон от годината, но с настъпването и се увеличават доста от нашите разходи. Важно е да намерим вариант, при който да контролираме парите си и да не усещаме когато те драстично намалеят

Cash Credit
Сума

Време

Вземи сега!
Покажи Скрии

За да подобрим нашите услуги, използваме бисквитки, без лични данни. Виж още.

Приемам